Carolina Panthers’ın kaptanlarından ve NFL’in en iyi linebacker’larından Luke Kuechly, sürpriz bir şekilde emekliye ayrıldığını açıkladı. Başarılı oyuncunun 28 yaşında böyle bir karar alması NFL’de şok etkisi yarattı.

“Hiçbir zaman bunu bırakmanın doğru zamanı değildir ancak şu an benim için doğru zaman. Bu zor bir karar. Bunu oldukça düşündüm. Yoluma gitmem için doğru bir şans” açıklamasını yapan Kuechly, “Bu beni üzüyor çünkü bu oyunu oynamayı seviyorum, çocukluğumdan beri oynadım. Hayatımda en sevdiğim şey. Bu yerde ve organizasyon ve sahada arkadaşlarımla elde ettiğim anılar hiçbir zaman gitmeyecek.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon 29 yaşında Andrew Luck’ın emekliliğini açıklamasından sonraki en büyük sürprizlerden biri olan Kuechly’nin kararı, Panthers taraftarlarını oldukça üzerken, yıldız oyuncu açıklamasının devamında bu kararının Panthers’ın koç değişikliği ile olmadığını belirtirken, Baylor’dan gelen yeni head koç Matt Rhule’a başarılar diledi.

Sekiz sezonluk NFL kariyeri boyunca hep Carolina Panthers forması giyen Kuechly, yedi defa Pro Bowl olup, beş defa All-Pro seçilip, 2013 sezonunda da yılın en iyi savunma oyuncusu olmuştu. 2012 NFL Draftı’nın dokuzuncu sırasından seçilen oyuncu, çaylak yılında sezonun tackle lideri olup, yılın en iyi çaylak savunma oyuncusu seçilmeyi de başarmıştı.

Geride bıraktığımız sezon Panthers’ın 16 maçında da oynayan Kuechly, sezonu 144 tackle ve iki interception ile tamamlamıştı ancak Panthers’ın 5-11 ile tamamlamasının önüne geçememişti. Kuechly, bireysel başarılarla dolu kariyerini ise böylece 118 maçta 18 interception, yedi forced fumble, 12.5 sack ve toplam 1,092 tackle ile tamamlamış oldu.

Boston College çıkışlı Kuechly’nin Carolina Panthers ile olan kontratında ise iki yıl daha bulunuyordu. Kariyeri boyunca neredeyse 63.8 milyon dolar kazanan oyuncu emekliyeye ayrılarak 2020 yılında kazanacağı 10.8 milyon dolardan da feragat etmiş oldu…