Minnesota Vikings, iki yıldır takımın as oyun kurucusu olan Kirk Cousins’in kontratını iki yıllığına uzattı. Geçtiğimiz sezon, bir yıllık aradan sonra playoff’lara dönen ve sürpriz bir şekilde deplasmanda New Orleans Saints’i eleyen Vikings’in, Cousins’a iki yıl için toplam 66 milyon dolar vereceği açıklandı.

2018 yılında Washington Redskins’in Alex Smith’i kadrosuna katması üzerine en gözde serbest oyun kuruculardan biri olan Kirk Cousins, o dönemde Vikings ile tamamı garanti olmak üzere üç yıllığına 84 milyon dolara anlaşmıştı. Mevcut kontratının bitimine bir yıl kala, yeni anlaşmaya imza atan Cousins, böylece önümüzdeki üç sezon toplam 96 milyon dolar kazanacak.

Üç yılda alacağı ücretin 61 milyon doları garanti olan Kirk Cousins’in yeni sözleşmesiyle birlikte Vikings salary cap’te 10 milyon dolarlık bir yer açmış oldu. Serbest oyuncu transferleri için ligin en az salary cap boşluğuna sahip olan takımlarından biri olan Vikings’te Cousins’in daha önceden cap’te kapladığı yer 31 milyon dolar değerindeydi.

Vikings’teki ilk sezonunda oldukça eleştirilen Kirk Cousins, kendisinden önce Case Keenum ile konferans finali yapan takımı, playoff’a dahi taşıyamamıştı. Geçtiğimiz sezona da yavaş başlayan tecrübeli oyuncu, sezonun ilk haftalarından sonra wide receiver’lar Adam Thielen ve Stefon Diggs’in eleştirilerine maruz kalmış ancak o andan itibaren toparlanarak sezonu 26 TD pası ve altı interception ile tamamlamıştı.

2019 yılında Cousins önderliğinde sezonu 10 galibiyet ve altı mağlubiyet ile kapatan Vikings, wild card maçında deplasmanda şampiyonluğun en önemli adaylarından New Orleans Saints’e uzatmalarda büyük bir hüsran yaşatmıştı. Ancak ardından Cousins’in etkisiz kaldığı maçta San Francisco 49ers’a yenilmekten kurtulamamıştı…

Yeni sezonda 32 yaşına girecek olan Kirk Cousins’in Vikings’e yıllardır hasret olduğu Super Bowl’u getirip getiremeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz…