Carolina Panthers’ın quarterback odasında hareketli günler geçmek bilmiyor. Geçtiğimiz hafta transfer sezonu başlar başlamaz, New Orleans Saints’ten Teddy Bridgewater’ı üç yıllığına 63 milyon dolara kadrosuna katıp, Cam Newton’a takım bulmasını isteyen Panthers bugün de iki önemli hamle yaptı…

İlk olarak bu sezon XFL’de en çok öne çıkan oyuncuların başında gelen, Houston Roughnecks’in QB’si P.J. Walker’ı kadrosuna katan takım, geçtiğimiz hafta sözleşme yenilediği Kyle Allen’ı ise Washington Redskins’e gönderdi. Panthers’ın, geçtiğimiz yıl Cam Newton’ın yokluğunda takımın as QB’si olan Allen için Redskins’ten beşinci tur draft hakkı aldığı açıklandı.

24 yaşındaki Kyle Allen, 2018 NFL Draftı’nın ardından draft edilmemiş çaylak oyuncu olarak Panthers ile anlaşmış ve NFL’e adımını atmıştı. Geçtiğimiz sezon Carolina formasıyla 12 maça ilk 11’de başlayan 24 yaşındaki oyuncu, sezonu 17 touchdown pası, 16 interception ve 3,322 yard pas ile tamamlamıştı. Sezona çok iyi başlayan Allen, bir dönem performansıyla taraftarları Cam Newton’a ihtiyaç olmadığına inandırmış olsa da ancak sezonun sonuna doğru takım ile beraber formdan düşmüştü.

Sezon sonunda görevine son verilir verilmez soluğu Washington Redskins’te alan Panthers’ın eski head koçu Ron Rivera ise bu hamle ile eski oyuncusuyla buluşmuş oldu. Kyle Allen’ın şimdi Washington Redskins’de Dwayne Haskins ile forma mücadelesine girmesi bekleniyor. Takımdaki bir diğer quarterback Alex Smith de her an bu denkleme dahil olabilir.

Panthers’ta ise ikinci sezonuna girecek olan 2019 NFL Draftı üçüncü tur seçimi Will Grier, P.J. Walker ile birlikte, Teddy Bridgewater’ın yedeği olmak için mücadele edecek. Yıldız quarterback Cam Newton’ın ise geleceği halen belirsiz…