NFL ve Pro Football Hall of Fame, 2010 yıllara damgasını vuran oyuncuları içeren All-Decade Karması’nı açıkladı. 48 Hall of Fame üyesinin oylarıyla seçilen karmada quarterback Tom Brady, defensive end J.J. Watt, running back Adrian Peterson başta olmak üzere, sekiz isim oybirliği ile seçildi. Takımda toplam 55 oyuncu yer aldı.

Pozisyonlarını domine eden yıldız isimlerden oluşan takımda, Brady, Watt ve Peterson dışında Von Miller, Aaron Donald, Joe Thomas, Marshal Yanda ve Justin Tucker da oybirliği ile takıma giren isimler oldular. Bu sekiz isimden Thomas ve Yanda dışındakiler halen NFL kariyerlerine devam ediyorlar.

Uzun süredir NFL’in en iyi kicker’ı olarak gösterilen Justin Tucker, yaptığı açıklamada, “Oybirliği ile seçilmek çok, çok güzel. Şu anda dünyada bir sürü şeyler oluyor o yüzden Amerikan futbolu dünyasında olan şeyler hakkında fazla heyecanlanmak zor ancak bu yine de inanılmaz bir gurur” açıklmasını yaptı. Baltimore Ravens’ın başarılı kicker’ı 2012 yılında NFL’e girdiğinden beri ligin en iyi yüzdeyle alan golü vuran ismi olmayı başarmıştı.

Ekibe en çok oyuncu gönderen takım ise beş isim ile Seattle Seahawks oldu. 2010’lu yıllarda iki Super Bowl oynayıp birini kazanan Seahawks’tan linebacker Bobby Wagner, safety Earl Thomas, cornerback Richard Sherman ve running back Marshawn Lynch, All-Decade Karmasında yer aldı. Head koç Pete Carroll ise Patriots koçu Bill Belichick ile birlikte seçilen iki koçtan biri oldu.

Quarterback pozsiyonunda ise Tom Brady’nin ardından seçilen isim Green Bay Packers’ın yıldızı Aaron Rodgers oldu. Geçtiğimiz ay New England Patriots’tan ayrılıp Tampa Bay Buccaneers ile anlaşan Brady, 2010’lu yılları 141 galibiyet ve 42 mağlubiyet, altı Super Bowl ve üç şampiyonluk ile tamamlarken, Aaron Rodgers 112 galibiyet, 63 mağlubiyet ve iki beraberlik görmüştü. Bu 10 yılda Super Bowl’a çıkamayan Aaron Rodgers, 2010 sezonunun ardından Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı.

2010’lu yıllarda quarterback olmayan tek MVP Adrian Peterson ise Marshawn Lynch, Frank Gore ve LeSean McCoy ile running back ekibini oluştururken Darren Sproles flex oyuncu ve punt returner olarak takıma dahil edildi.

Wide receiver’lar arasında ise Calvin Johnson, Julio Jones, Larry Fitzgerald ve Antonio Brown yer aldı. Tight end pozisyonu ise geçen sezonun ardından emekli 29 yaşında emekli olan Rob Gronkowski ve Şubat ayında Super Bowl kazanan Travis Kelce ikilisinden oluştu.

All-Decade Karması’nın tamamı ise şu şekilde:

Hücum Takımı

QB Tom Brady*
QB Aaron Rodgers
RB Frank Gore
RB Marshawn Lynch
RB LeSean McCoy
RB Adrian Peterson*
WR Antonio Brown
WR Larry Fitzgerald
WR Calvin Johnson
WR Julio Jones
FLEX Darren Sproles
TE Rob Gronkowski
TE Travis Kelce
OT Jason Peters
OT Tyron Smith
OT Joe Staley
OT Joe Thomas*
OG Jahri Evans
OG Logan Mankins
OG Zack Martin
OG Marshal Yanda*
C Alex Mack
C Maurkice Pouncey

Savunma Takımı

DE Calais Campbell
DE Cameron Jordan
DE Julius Peppers
DE J.J. Watt*
DT Geno Atkins
DT Fletcher Cox
DT Aaron Donald*
DT Ndamukong Suh
LB Chandler Jones
LB Luke Kuechly
LB Khalil Mack
LB Von Miller*
LB Bobby Wagner
LB Patrick Willis
CB Patrick Peterson
CB Darrelle Revis
CB Richard Sherman
S Eric Berry
S Earl Thomas
S Eric Weddle
DB Chris Harris Jr.
DB Tyrann Mathieu

Özel Takım

P Johnny Hekker
P Shane Lechler
K Stephen Gostkowski
K Justin Tucker*
PR Tyreek Hill
PR Darren Sproles
KR Devin Hester
KR Cordarrelle Patterson

Koçlar

Bill Belichick
Pete Carroll