Geçtiğimiz sezon 5,000 yard ve 33 touchdown pasının yanında 30 interception ekleyerek tarihin en garip sezon performanslarından birini ortaya koyan Jameis Winston’ın yeni takımı belli oldu. Tom Brady’nin gelişi sonrası Tampa Bay Buccaneers’ın sözleşme imzalamadığı Winston, eski takımının AFC Güney grubundaki rakibi New Orleans Saints’in yolunu tuttu.

Tecrübeli quarterback’i Drew Brees’in yedeği, as oyun kurucu olarak Carolina Panthers ile anlaşan New Orleans Saints, Jameis Winston’a bir yıllık kontrat verdi. Böylece Tom Brady gibi yaşayan bir efsaneye formasını kaybeden Winston, bir başka yaşayan efsane Drew Brees’in yedeği olmuş oldu.

Sezon bitimi 41 yaşındaki Drew Brees’in sözleşmesini iki yıllığına uzatan Saints’te, Teddy Bridgewater’ın ayrılışı sonrası Taysom Hill’in yedek QB’lik formasını devralması bekleniyordu. Off-season’da yaptığı açıklamalarla bir franchise quarterback olabileceğini dahi söyleyen Hill ise Winston’ın gelişi sonrası Saints’in iki yıllık 21 milyon dolarlık teklifine ‘Evet’ dedi.

Winston ile Hill’in forma yarışının kazanacağının kim olduğu belirsiz olsa da Saints’in Hill’e verdiği yıllık 10.5 milyon dolarlık kontrat ile Hill’i yine sahanın her yerinde kullanacağını söyleyebiliriz.

Öte yadan 2015 NFL Draftı’nın birinci sıra seçimi Jameis Winston ise Drew Brees’in olası bir sakatlık durumunda şans bulduğunda tekrardan kendisini kanıtlamaya çalışacak. Geçtiğimiz sezon top kayıplarıyla taraftarlara saç baş yoldurduktan sonra off-season’da gözlerinden ameliyat olan Winston, yerine geldiği Teddy Bridgewater gibi bir veya iki sezon sonra Saints’ten as oyun kurucu olarak ayrılma planında da olabilir…