Tom Brady ile anlaşarak NFL tarihinin en büyük transferlerinden birini gerçekleştiren Tampa Bay Buccaneers, Brady’nin eski takım arkadaşı Rob Gronkowski’yi emeklilikten döndürüp takıma katarak tekrardan NFL gündemini sarstı!

Geçtiğimiz sezon, 29 yaşında emekliye ayrıldığını açıklayan ve ligin en iyi tight end’lerinden biri olarak gösterilen Gronkowski’yi, NFL’e dönmesi için ikna eden Buccaneers, New England Patriots’a 2020 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını vererek yıldız oyuncuyu kadrosuna kattı. Patriots’ın Gronk’un yanında Bucs’a bir de yedinci tur seçim hakkı gönderdiği belirtildi.

30 yaşındaki Gronkowski, emeklilik günleridne WWE’de Amerikan güreşi etkinliklerinde sahne almış ve Amerikan futboluna geri dönmeyi düşünmediğini dile getirmişti. Yıldız oyuncu daha önce birçok defa Tom Brady’den başka bir quarterback ile asla oynamayacağını da belirtmişti. Gronk, emeklilikten dönse de Brady’e ve hayranlarına verdiği sözü bozmamış oldu…

Mevcut olarak bir yıllık 10 milyon dolarlık sözleşmesi bulunan Gronkowski’nin Tampa Bay’de bu kontratına devam edeceği açıklanırken, yıldız oyuncunun sağlık testlerinde de başarılı bir şekilde geçtiği duyuruldu.

Üç yıl önce Marshawn Lynch’in Oakland Raiders’te oynamak için emeklilikten geri dönüp, Seattle Seahawks’tan takaslanmasına benzer bir durum oluşturan Gronkowski takası ile Buccaneers’ın hücumu kağıt üzerinde rakiplere iyice korku veren bir hal aldı.

NFL tarihinin en iyi quarterback’i olarak gösterilen Tom Brady’nin yanında, Mike Evans gibi superstar bir wide receiver, Chris Godwin gibi yükselen bir yıldız, O. J. Howard ve Cameron Brate gibi iki çok iyi tight end bulunduran Bucs pas hücumu, Gronk’un gelişiyle birkaç seviye daha atlayacağa benziyor.

İleride Hall of Fame olmasına kesin gözüyle bakılan Gronkowski’nin dokuz sezonluk NFL kariyerinde 521 pas yakalama, 7,681 yard ve 79 touchdown bulunuyor. Yıllardır Tom Brady’nin bir numaralı opsiyonu olan ve geçen sene emekliliği sonrası Patriots’ın yerini bir türlü dolduramadığı Gronk’un, Tampa Brady ile ne gibi rakamlar ortaya koyacağını hep birlikte göreceğiz…