Tennessee Titans, geride bıraktığımız sezon takımın AFC Finali’ne kadar yükselmesinde başrolü oynayan ‘Kral’ lakaplı running back’i Derrick Henry ile dört yıl 50 milyon dolara sözleşme yeniledi. 50 milyonluk sözleşmenin 25.5 milyonu ise garanti ücret…

2016 NFL Draftı’nın ikinci tur 45. sırasından Titans’ın yolunu tutan ve 2019 sezonunun tamamlanmasıyla çaylak kontratı da sona eren Henry, aslında Mart ayında Titans tarafından franchise tag ile koruma altına alınmıştı. Takımın bu kararını takiben yıldız oyuncu da 2020 sezonu için 10.3 milyon dolar kazanacağı bu özel statülü anlaşmayı kabul etmişti.

Ancak NFL’in tag’lenmiş oyuncuların takımlarıyla uzun dönem kontrat imzalamak için son gün olarak belirlediği Çarşamba gününde Titans, yıldız running back’in önüne dört yıllık sözleşmeyi koyunca Henry’nin franchise tag anlaşması da iptal oldu.

Henry, takımın web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada sözlerine “Tennessee’de kalmayı istiyorum.” şeklinde başlarken “2016 Draftı’nda diğer 31 takım beni pas geçmişken onlar bana inandı ve seçtiler. Tennesssee’ye karşı büyük bir sevgi besliyorum.” ifadeleriyle devam etti.

2019 sezonunda kaydettiği 1,540 yard ile NFL’de koşu yardı istatistiğinde liderliği alan Henry, bu performansını tam 16 koşu touchdown’u ile de taçlandırmıştı. Titans’ın önce wild card turunda Super Bowl’un gediklisi New England Patriots’ı yenmiş ardından da AFC lideri Baltimore’a karşı deplasmanda aldığı galibiyet ile herkesi şakına çevirmişti.

Bu galibiyetlerde büyük pay sahibi olan yıldız running back Derrick Henry, playoff’ta Patriots ve Ravens karşısında toplamda 377  koşu yardı ve bir de koşu touchdown’u ile oynamıştı.

Son dönemlerde, NFL’de verilen uzun soluklu running back kontratları ilk birkaç senenin sonunda tedavülden kalkmaya yüz tutuyor. Öyle ki, Devonta Freeman’ın Atlanta Falcons’tan Todd Gurley’nin ise Los Angeles Rams’den aldığı uzun dönem kontratlar, daha yarı dönem dolmadan running back’lerin takımlarından ayrılmasıyla sona ermişti.

Bakalım, son iki sezondur 1,000 yard koşu barajını aşarak kendisini tüm lige ispatlayan Henry, bu kontratını Titans forması altında tamamlayabilecek mi..?