Drew Lock’ın omzundaki sakatlık yüzünden neredeyse iki ay sahalardan kalacağı açıklanınca oyun kurucu pozisyonunda oldukça sıkıntıya düşen Denver Broncos, tanıdık bir isim ile anlaştı: Blake Bortles!

2014 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen ve Jacksonville Jaguars’ın tam beş sezon boyunca kendisine şans verdiği Bortles, son olarak geçtiğimiz yıl Los Angeles Rams’te Jared Goff’un yedekliğini yapmıştı. Kariyeri bitti denilen 28 yaşındaki oyun kurucu için yeni sezonun ikinci haftası, yaşanan sakatlıklarla yeni bir fırsat yarattı.

Broncos’ta Pittsburgh Steelers maçında Drew Lock’ın sakatlığı sonrası Jeff Driskel oyuna girerken, Denver’ın kadrosunda sadece alternatif olarak antrenman kadrosunda yer alan Brett Rypien bulunuyordu. Broncos yönetimi, hayatı boyunca hiçbir NFL maçına çıkmamış Rypien’a bir şans vermek yerine, altı sezonluk hayal kırıklıklarıyla dolu tecrübelere sahip Blake Bortles’a yönelmeyi tercih etti.

Denver Broncos’un bir yıllık teklifine evet diyen Blake Bortles, Jacksonville formasıyla 75 maça çıkmış ve takım bu maçlarda sadece 24 defa sahadan galip ayrılabilmişti. Bortles, 2015 sezonunda 35 touchdown pası atıp dikkat çekse de bu rakamların genelde ‘garbage time’de geldiği, ertesi sezon takımın adeta Bortles’a rağmen konferans finaline çıkması ile anlaşılmıştı.

Çaylak kontratı bitince Jaguars’tan üç yıllık 54 milyon dolarlık bir kontrat alan Bortles, kontratın ilk yılı bitince takımdan kesilmiş ve Los Angeles Rams ile bir yıllığına Jared Goff’un yedeği olmak için anlaşmıştı. O dönem hedefinin Rams’te as oyun kurucu olmak olduğunu belirten Bortles, Jared Goff’un geçirdiği kötü sezona rağmen sadece üç maçta sahaya sürülmüş, bu üç maçta iki pas denemiş, birinde isabet bulmuş ve üç yard pas ile sezonu kapatmıştı.

Sezonun ilerleyen bölümlerinde Bortles’ın Jeff Driskel’ın yedekliğini yapması, Driskel’ın olası bir kötü performansı durumda ise ilk 11’e yerleşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Detroit’te Matthew Stafford’ın ondan önceki yıl ise Cincinnati Bengals’ta Andy Dalton’ın yedekliğini yapan, ilk 11’de çıktığı sekiz NFL maçında sadece bir galibiyet görebilen Jeff Driskel ile yılların Blake Bortles’ının forma rekabetini takip etmek bir hayli ilginç olacak…