Yeni sezona büyük ümitlerle giren ve potansiyeli ile herkesi heyecanlandıran Denver Broncos, Pittsburgh Steelers’a 26-21 yenildiği maçta hem quarterback’i Drew Lock’ı hem de bir numaralı wide receiver’ı Courtland Sutton’ı sakatlığa kurban verdi.

Omzundan sakatlanan Drew Lock’ın 3-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, dizinde çapraz bağları kopan Courtland Sutton’ın sezonu kapattığı açıklandı.

İlk çeyrekte Pittsburgh Steelers edge rusher’ı Bud Dupree’nin sack’i ile sakatlanan Drew Lock, karşılaşmayı tamamlayamamış ve yerini Jeff Driskel’a bırakmıştı. Lock’ın yokluğunda gayet iyi bir performans çizen Driskel, maçı 256 yard, iki TD pası ve bir interception ile tamamlarken, takımını son ana kadar karşılaşmanın içinde tuttu ancak cabası galibiyet için yeterli olmadı.

Sezonun ortasına kadar formasından uzak kalacak Drew Lock, hatırlanacağı üzere çaylak yılında sezonun son beş maçına ilk 11’de başlamış, bu maçlarda gösterdiği performanslar ile gelecek adına oldukça umut vermişti.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 1,112 yardlık performansıyla takımın as wide receiver’ı unvanını kazanan Courtland Sutton, interception sonrası Steelers cornerback’i Joe Haden’a tackle yaparken sakatlandı.

Karşılaşmayı üç pas yakalama ve 66 yard ile noktalamak zorunda kalan Sutton, ilk haftayı da omzundaki sakatlıktan dolayı kaçırmıştı. Şimdi Sutton yokluğunda çaylaklar Jerry Jeudy ve K.J. Hamler ile, NFL’deki ikinci sezonunu geçiren Noah Fant’a büyük iş düşecek…

Savunmada Von Miller’sız yoluna devam eden Denver Broncos için hücumdaki bu sakatlıklar sonrası gelecek çok parlak gözükmüyor…