2020 sezonuna beşte sıfır ile başlayan New York Jets’te herkes head koç Adam Gase ile yolların ayrılmasını beklerken, takım kötü gidişin faturasını Le’Veon Bell’e kesti ve sürpriz bir karar ile yıldız running back’i takımdan gönderdi. Jets, genel menajeri Joe Douglas, Bell ile Jets’in yollarının ayrıldığını Salı gecesi yaptığı açıklama ile duyurdu.

“Jets organizasyonu Le’Veon’a buradaki zamanı için minnettar ve onun bu takıma önemli katkılar sağlamak için çok çalıştığını biliyoruz” ifadelerini kullanan Douglas, “Bu kararın iki taraf için de en iyisi olduğunu düşünüyor ve kendisini gelecekte başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Douglas aynı zamanda takımın bu karar Bell’in menajeri ile konuştuktan sonra aldığını, bir süredir yıldız oyuncuyu takas etmek için uğraştıklarını söyledi. Jets bu hamleye rağmen 2020 sezonu için Bell’e altı milyon dolar ödemek zorunda…

28 yaşındaki Le’Veon Bell, 2019 yılının Mart ayında New York Jets ile dört yıllığına 52.5 milyon dolara anlaşmış ve yılın en büyük transferlerinden biri olmuştu. Pittsburgh Steelers forması giyerken NFL’in en iyi running back’lerinden biri olan Bell, 2018 sezonunu uzun süreli bir kontrat istediği için boykot etmiş ve hiçbir maça çıkmadıktan sonra ertesi yıl Jets ile anlaşmıştı.

Jets’teki ilk sezonununda 15 maçta forma giyen Bell, 245 top taşıma, 789 yard ve sadece üç touchdown ile büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Pas oyununda NFL’in en iyi running back’lerinden olan Bell, Jets’teki ilk sezonunda 66 pas yakalayıp, 461 yard ve bir touchdown istatistiklerine imza atmıştı.

2020 sezonununda ise ilk maçta sakatlanan oyuncu, geride bıraktığımız hafta Arizona Cardinals maçı ile sahalara dönmüş ve karşılaşmayı 60 yard koşu ile tamamlamıştı. Jets’e transfer olduğundan beri head koç Adam Gase ile yıldızı bir türlü barışamayan oyuncu, takımdan kesildikten sonra Twitter sayfasında yazdığı mesajda “Kanıtlamam gereken çok şey var. Hazırım” ifadelerini kullandı.

Le’Veon Bell’in hangi takımla anlaşacağı şimdi merakla beklenirken, yıldız oyuncuya 18 maç için 28 milyon dolar ödeyen New York Jets’in de ne zaman galibiyet ile tanışacağı ve Adam Gase’e daha ne kadar sabredeceği de merakla bekleniyor…