Philadelphia Eagles’ta Carson Wentz dönemi sona erdi… Eagles, 2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçtiği quarterback’ini, 2021 NFL Draftı üçüncü tur ve 2022 NFL Draftı şartlı ikinci tur seçim hakkı karşılığında Indianapolis Colts’a gönderdi.

Carson Wentz’in önümüzdeki sezon snap’lerin yüzde 75’inde oynaması veya yüzde 70’inde oynayıp Colts’un playoff yapması halinde Eagles’ın 2022 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkı yerine 2022 NFL Draftı ilk tur seçim hakkı alacağı açıklandı.

2017 sezonunda MVP’lik bir performans ortaya koyan Carson Wentz, sezon sonunda sakatlanıp yedeği Nick Foles’un Eagles’ı Super Bowl şampiyonluğuna taşımasını kenardan izlemişti. O dönemde geleceği oldukça parlak gözüken Carson Wentz, ilerleyen dönem için Eagles’ın franchise quarterback’i olarak değerlendiriliyordu. Bunun sonucunda Eagles, Foles yerine Wentz’i tercih etmiş ve 2019 yılında oyuncuya dört yıllık 128 milyon dolarlık bir kontrat vermişti.

Eagles’ın wide receiver kadrosunu bir türlü güçlendirememesi, O-Line’da yaşanan sıkıntılar ve Wentz’in de sürekli sakatlıklarla boğuşması sebebiyle Wentz’in kariyeri gün geçtikçe düşüşe geçmişti. Philadelphia ekibi bunun üzerine geçtiğimiz yılın draft’ının ikinci turundan Jalen Hurts’ü seçmiş, 2020 sezonunda ise Wentz’in sahada adeta tanınmaz hale gelmesi sebebiyle 28 yaşındaki oyuncuyu Hurts için yedeğe çekmişti.

Öte yandan Indianapolis Colts, güçlü O-Line’ı ve başarılı WR kadrosu ile dikkat çekerken geçtiğimiz sezon 39 yaşındaki quarterback’i Philip Rivers ile playoff yapmayı başarmış ancak ilk turda Buffalo Bills’e boyun eğmişti. Takım, Rivers’ın bu maç sonrası emekliye ayrılmasıyla yeni bir oyun kurucu arayışına başlamıştı.

Indianapolis Colts head koçu Frank Reich’ın, 2017 sezonunda Wentz kariyerinin en iyi yılını geçirirken Eagles’ın hücum koçu olması, bu birlikteliği kağıt üzerinde oldukça isabetli olarak gösteriyor. Wentz’in Colts forması altında eski koçu Frank Reich ile birlikte küllerinden doğup doğmayacağını yeni sezonda hep birlikte göreceğiz…