Geçtiğimiz sezon yeniden yapılanmaya giden Kansas City Chiefs kadrosuna, New York Jets’den ayrılan Thomas Jones’u ekleyerek hücumuna önemli bir silah katmış oldu. Hafta arasında Chiefs organizasyonundan yapılan açıklamada transfer haberi doğrulanırken kontratın detayları açıklanmadı.

2008 sezonunda Jets formasıyla 1,312 yard koşup 13 koşu touchdown’ı yaparak Pro Bowl’a seçilen yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon, 1,402 yard koşup, 14 koşu touchdown’ı yaparak Jets’in AFC Finali’ne kadar yükselmesinde büyük rol oynayan isimlerden biri olmuştu.

31 yaşındaki running back’in, ligde üçüncü yılını geçiren ve geçen sezon 1,120 yard koşup, 7 touchdown yaparak Kansas City’nin MVP’si olan Jamal Charles’ın tamamlayıcısı olması bekleniyor.

Thomas Jones, her ne kadar geçtiğimiz beş sezonda da 1,000 ve üstü koşu yardı barajını geçmiş olsa da serbest oyuncu transfer sezonunun açılışıyla beraber Jets tarafından serbest bırakılmıştı. Jones’ın takımdan ayrılık sebebi olarak da takımın tecrübeli oyuncunun aldığı ücrette indirime gitmek istemesi ve Jones’un bunu reddetmesi olarak nitelendirilmişti.

Jones, geçtiğimiz sezon New York Jets’in maç başına 172.2 koşu yardı ortalamasıyla oynayarak ligin en iyi koşu hücumu olarak gösterilmesindeki en önemli etken olmuştu.  Daha sonra çaylak running back Shonn Greene’nin artan performansıyla beraber geri planda kalmaya başlayan Jones, dört ya da beş sezon daha NFL’de mücadele edebileceğini çünkü formunun buna müsait olduğunu söylemişti.

Thomas Jones, 2000 yılında Arizona Cardinals tarafından NFL Draftı’nın ilk tur, yedinci sırasından seçilmişti. 2003 yılında Tampa Bay’e takas oyuncu bir sonraki yıl serbest oyuncu olarak Chicago Bears’a gitmiş ve 2007 yılında Jets’e takas olmuştu.

Yazan: Haber Servisi