Bu sezon, Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu (IFAF) tarafından düzenlenen IFAF Europe Şampiyonlar Ligi Doğu Konferansı’nda oynadığı iki karşılaşmayı da kazanarak Final Four’a yükselen ve ülkemize büyük gurur yaşatan Koç Rams, yarın saat 14.00’te oynanacak yarı final mücadelesinde İtalyan ekibi Milan Seamen’in karşısına çıkacak.

Polonya’nın Wroclaw kentinde bulunan Oporowska Stadyumu’nda düzenlenecek olan Final Four yolunda önce St. Petersburg Griffins’i ardından da geçtiğimiz sezon bu ligi oldukça rahat kazanan güçlü İsveç ekibi Carlstad Crusaders’ı müthiş bir mücadelenin ardından dize getiren Rams, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez galibiyet alan ve ilk kez Final Four’a yükselen Türk takımı olarak tarihi bir sezon geçiriyor. (Grup sürecinde Rams’in oynadığı iki karşılaşmanın detaylı haberlerine buradan ulaşabilirsiniz: Griffins maçıCrusaders maçı)

Türkiye Amerikan Futbolu Ligi’nde de (TAFL) sezonu namağlup şampiyon olarak tamamlayan formda ekip, sezonun bu zamana kadarki en önemli karşılaşmasında, Merkez Konferansı’nı Vukovi Belgrad ve Budapest Wolves’un önünde bitiren Milan Seamen ile finale yükselme yükselme mücadele verecek ki eğer Rams bu maçtan galip ayrılmayı başarırsa, 24 Temmuz Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak.

Yine yarın oynanacak ve ikinci finalisti belirleyecek olan diğer yarı final karşılaşması ise ev sahibi Wroclaw Panthers ile Boğaziçi Sultans’ın da mücadele ettiği Güney Konferansı’nı lider bitiren tecrübeli ekip Vienna Danube Dragons’ı Türkiye saati ile 18.00’de karşı karşıya getirecek.

Bütün bunlarla birlikte, Avrupa’da Amerikan Futbolu’nun yaygınlaşması için büyük çaba gösteren IFAF Europe, Final Four karşılaşmalarının yayınını mücadele edecek takımların ulusal kanallarına bedava olarak sağlayacağını açıkladı. Ancak şu an için bu yayının ülkemizde hangi kanaldan izlenebileceği veya izlenip izlenemeyeceği halen belirsizliğini koruyor.

Biz de NFLTR ailesi olarak, bu büyük yarı final karşılaşması öncesinde Koç Rams ekibine başarılar diliyoruz ve sonuç ne olursa olsun kendilerini şimdiden tebrik ediyoruz.