İki hafta önce, IFAF Şampiyonlar Ligi ilk hafta karşılaşmasında St. Petersburg Griffins’i 47-17 gibi rahat bir skorla geçerek ülkemize bu organizasyonda ilk galibiyeti getiren Koç Rams, bu hafta da İsveç deplasmanında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Carlstad Crusaders’ı 6-0’lık skorla devirerek tarih yazdı ve Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi.

Savunmaların savaşı olarak nitelendirebileceğimiz bu tarihi karşılaşmada, uzun süre kilitlenen skorun düğümünü üçüncü çeyrekte Steven Lee Strother açtı ve Rams running back’i, quarterback Palmer Wilsie’den aldığı screen pas sonucunda tam 65 yardlık koşusuyla maçın tek skorunu kaydetmeyi başardı.

Karlstad deplasmanında iyi bir performans çıkaran quarterback Wilsie ise maçı 265 yard ve bir touchdown ile tamamladı. Rams adına karşılaşmanın bir diğer etkili ismi wide receiver oldu ve Morant, toplamda yaptığı 162 yardlık reception’ı ile yıldızlaştı.

Öte yandan Rams, bu muhteşem galibiyet ile Crusaders’a, Şampiyonlar Ligi tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birisini yaşattı. Nitekim İsveç ekibi, geçtiğimiz sezon bu ligi şampiyon olarak tamamlamayı başarmış hatta ve hatta final karşılaşmasında tam 89 sayı bulmuştu. Bu sebeple Crusaders’ın bu yıl da rahatlıkla yarı finale kalıp final dörtlüsü arasına girmesi bekleniyordu.

Ancak Rams’in harika savunması karşısında Crusaders’ın eli kolu bağlı kaldı ve İsveç ekibi, son maçında altı touchdown bulan süperstar running back Brett Koepp’i ilk yarıda sakatlığa kurban verince onca taraftarı önünden, takım tarihinde ilk kez, hiç sayı bulamadan ayrıldı.

Biz de NFLTR ailesi olarak Koç Rams’i, aldığı bu tarihi galibiyetten ötürü tebrik ediyor ve yarı finalde kendilerine başarılar diliyoruz…