Green Bay Packers’ın offensive line’ı dağılmaya devam ediyor. Cleveland Browns’ın Packers center’ı JC Tretter’ı almasından birkaç gün sonra takımın yıldız guard’ı T.J. Lang, Detroit Lions ile anlaştı.

Packers ile birlikte NFC North grubunda yer alan Lions, bu hamle birlikte sadece kendi O-Line’ını güçlendirmekle kalmadı, en büyük rakibine de önemli bir darbe vurmuş oldu. Lang’in kontratının üç yıllık, senelik ortalama 9.5 milyon dolar değerinde olduğu ve yıldız oyuncunun 19 milyon dolarlık ücretinin garanti olduğu açıklandı.

29 yaşındaki tecrübeli oyuncu 2009 NFL Draftı’nın dördüncü turundan Packers’ın yolunu tutmuş, Super Bowl XLV şampiyonluğu yaşamış ve geçen sezon Pro Bowl olmuştu.

Off-season’daki en büyük amacı yıldız oyun kurucusu Aaron Rodgers’ı memnun edecek hamleler yapmak olan Packers, yıldız tight end Martellus Bennett transferiyle bu yolda önemli bir adım atmıştı ancak yeşil sarılı ekibin Rodgers’ın korumasınında kilit oyuncular olan Tretter ve Lang’in boşluğunu nasıl dolduracağı büyük bir merak konusu.

Öte yandan kadrosuna, guard pozisyonunun en iyi isimlerinden birini alan Detroit Lions ise offensive tackle Taylor Decker’ın çaylak yılında muhteşem işler yapmasının ardından şimdi taraftarlara oldukça güven veriyor. Veteran center Travis Swanson ve bir diğer Baltimore Ravens’tan transfer edilen Rick Wagner’ı da resme koyunca, Lions yeni sezonda offensive line’da herhangi bir sıkıntı yaşamayacak gibi gözüküyor.