Bu hafta biraz gecikmeli olsa da güç sıralamaları aksamıyor ve Perşembe akşamı maçlarını kaçırsak da yazılıyor. Şükran Günü’ndeki maçlar oynanmış olsa da sıralamalar önceki haftanın sonuna göre yapıldı ve 11. hafta sonrasındaki halleriyle duruyor. Okurken de Perşembe günkü maçları dahil etmeden düşünürseniz sıralamalara daha sağlıklı bakabilirsiniz. Çok uzatmadan kısa bir özet yapıp, sıralamalara geçeceğim. 11. hafta sonunda gerçekçi olarak playoff şansı bulunan AFC’de sekiz, NFC’de ise dokuz takım bulunuyor. Bu listeye dahil edilemeyen veya bu hafta sonunda çıkacak NFC takımlarının AFC’de şampiyonluğa oynayabilecek seviyede olmaları lig adına çok üzücü bir durum. Bu haftaki maçlar Saints – Redskins ve Falcons – Seahawks dışında beklenen çekişmeyi vermedi ama genel olarak sezonun geri kalanı adına önemli sonuçlar alındı. Panthers, Jets, Colts ve 49ers’ın bay yapmasıyla bay haftaları noktalandı ve bundan sonraki haftalarda her takımı izleme şansımız olacak.

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Eagles yine birinci sıradaki yerini kaybetmiyor, ama bu kesinlikle altındaki takımlardan çok üstün olduğu anlamına gelmiyor. Cowboys’a karşı düşük tempoda başlasalar da ikinci yarı açıldılar ve farklı bir galibiyet aldılar. Oyunun her alanında üstünlük kurdular ve böyle oynamaya devam edebilirlerse rahat bir şekilde playoff’a kadar devam ederler. Bu haftaki Bears maçından sonra fikstürleri biraz zorlanacak ama NFC Doğu’nun bu durumunda playoff pozisyonları hazır, ama playoff’ta bay almak istiyorlarsa oynayacakları diğer şampiyonluk adaylarını da yenmeleri lazım.

2- New England Patriots (AFC Doğu, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Her sene olduğu gibi New England sene ilerledikçe ligin tepesindeki yerini aldı. Tom Brady bu maçtan sonra üç ayrı ülkede bir maçta 300 yard pas atan ilk oyuncu oldu. Bu çok saçma bir istatistik olsa da, çıkaracağımız şey Brady’nin yine 300 yardlık bir maç oynaması ve Raiders savunmasını Azteca stadyumunda rezil etmesi. Bundan sonra fikstürleri daha kolaylaşacak ama önümüzdeki haftalarda Steelers ile oynayacakları maç büyük ihtimalle kimin AFC’yi birinci bitireceğini belirleyecek. O zamana kadar iyi hazırlanmaları ve daha da önemli yaşlı oyuncularını sakatlıktan korumaları lazım.

3- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Uzun zamandır inandığım, hatta haftalar önce iki numaraya koyduğum için eleştirildiğim Vikings haftalar geçtikçe daha da iyi oynamaya ve playoff şansını arttırmaya devam ediyor. Case Keenum, Vikings’te olmasa bile bundan sonra NFL’de kesinlikle bir takımda quarterbacklik yapabileceğini kanıtladı. Bu hafta Thanksgiving’de Lions ile çok önemli bir division maçı oynayacaklar ve eğer yenerlerse NFC Kuzey şampiyonluklarını büyük oranda garantilemiş olurlar.

4- New Orleans Saints (NFC Güney, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

New Orleans’ın son sekiz maçtaki oyunu ve dominantlığı dördüncü sıradan daha yukarısını hak ediyor ama malesef en az onlar kadar iyi olan birkaç takım daha var. Daha önceki maçlarında ne kadar iyi takımlarla oynadılarsa da üst düzey bir hücumla ilk kez bu hafta Redskins’e karşı oynadılar ve zorlandılar. Drew Brees’in son dakikalardaki mutheşem performansları onları galibiyete taşıdı ama bundan sonra iyi hücum sahibi takımlarla oynayacaklar ve o maçlarda şanslarını Brees’in son anda harikalar yaratmasına bırakamazlar. Ne kadar önde olsalar da NFC Güney grubu Saints, Panthers ve Falcons için de kazanmaya müsait, Saints kazanmak istiyorsa olabildiğince uzun bir süre galibiyet serilerine devam etmeleri lazım.

5- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Perşembe akşamı Titans’a karşı muhteşem bir oyun oynadılar ve bir rakibi daha farklı yendiler. Özellikle hücum tarafında oyunu domine eden Steelers, oyunlarının en önemli tarafında eksiklik olmadığını gösterdiler. Ama savunmada bazen sıkıntı yaşıyorlar. Maçı 23 sayıyla kazanmış ve rakibi 17 sayıda tutmuş olsalar da maç içinde önemli yerlerde büyük oyunları engellemekte sıkıntı yaşadılar. Bu da daha iyi takımlara da karşı önemli yerlerde onlar için kötü sonuçlar doğurabilir.

6- Los Angeles Rams (NFC Batı, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Uzun süredir formunun zirvesinde oynayan ve önemli rakipleri yenen Rams, Vikings karşısında önemli bir galibiyeti kaçırdı. Seattle savunmasında çok fazla eksik olması sebebiyle hala NFC Batı’nın favorisi olsalar da kalan haftalarda çok zor maçları var ve bunlarda olabildiğince az kayıp yaşamaları gerekiyor. Rams’in kalan fikstürü; Saints, @Cardinals, Eagles, @Seahawks, @Titans, 49ers maçlarından oluşuyor ve Seahawks maçı başta olmak üzere bütün maçların hayati önemi var.

7- Carolina Panthers (NFC Güney, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Geçen seneki rezaletten sonra Panthers’ın tamamen o kötü modundan çıktığını söyleyebiliriz. Savunmanın durdurmalarının yanında hücumun da Super Bowl dönemi tarzını tekrar elde etmesi onları ciddi bir şampiyonluk adayı haline getirdi. Diğer NFC takımları gibi onların da son kulvarda fikstürü zorlaşacak ve playoff için bile çok uğraşmaları gerekecek. Ancak günün sonunda Panthers’ın Super Bowl oynayabilecek seviyede bir takım olduğunu düşünüyorum.

8- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Jaguars listemde sürekli tek basamaklı ve iki basamaklı sayılar arasında gidip geliyor ama kalan maçlarına baktıktan sonra Jags’in bir daha top 10’den çıkmayacağını tahmin ediyorum. Browns’a karşı beklenen bir galibiyet aldılar ve yollarına hatasız devam ettiler. Jaguars’ın Blake Bortles dışındaki tek defosu iyi takımlarla çok oynamamış olması, ve bu durum önümüzdeki haftalarda hatta wild card maçında da devam edecek. Ligin belki de en iyi savunmasının yanında Fournette ile iyi bir koşu oyununa sahip takımı zorlayabilecek tek konu tecrübesizlik ve oynanan zor maç sayısının azlığı.

9- Atlanta Falcons (NFC Güney, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Falcons, Seattle’da çok önemli bir galibiyet aldı. Matt Ryan tekrar formuna kavuşmuşa benziyor ve bu sonuçlarına direk olarak yansıyor. NFC Güney’de müthiş bir rekabet ve playoff yarışı var ve üç takımın da çıkmak için çok yüksek şansı var. Ancak geçen seneki NFC şampiyonlarının bunu başarması için çok iyi oynaması lazım çünkü rakipler daha da zorlaşıyor.

10- Seattle Seahawks (NFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Mağlubiyeti Pete Carroll’un ilk yarı sonundaki çok gereksiz fake-field goal’üne mi yoksa son saniyede Blair Walsh’ın kaçırısına mı yüklemek istersiniz bilmem ama kararınız hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Seattle, çevrilmesi çok zor olan bir maçı çevirdi ama sonunda bu yeterli olmadı ve onları çok kötü etkiledi. Ayrıca, sıralamayı yaparken farkettim ki bu hafta dokuzuncu ve 10. sıralar Falcons – Seahawks maçının galibi ve yenileni olarak olacaktı ve Seahawks’un galibiyeti sadece bu iki takımın yerini oynatacaktı. Ancak tahminimce sene sonunda NFC’nin altıncı sırası da bu maçı kimin kazandığına kalacak ve Falcons, Seahawks karşısında öne çıkacak. Blair Walsh ne yaptığını görüyor musun? (Ben kararımı verdim, Walsh 2015 wild card’ında Seattle’a kazandırdığı maçın şimdi karşılığını alıyor.)

11- Detroit Lions (NFC Kuzey, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Sene başında, hatta şimdi bile az konuştuğumuz Lions çok ciddi bir playoff adayı. Bu haftaki Vikings maçından sonra geri kalan haftalarda kolay maçlar oynayacaklar ve bu diğer wild card’daki rakiplerine hatta NFC Kuzey yarışındaki rakipleri Vikings’e karşı bile çok önemli bir koz. Stafford her zamanki gibi, takımı ona biraz olsun yardımcı olduğu zaman Detroit yenmesi kolay bir takım değil. Ayrıca takımı gibi, Matthew Stafford da en iyi quarterback’ler sayılırken veya MVP adayları konuşulurken hiçbir zaman adı geçmeyen bir oyuncu. Kendi kendimize konuşmayacak olsak da Detroit bize Ocak’ta zorla kendilerinden konuşturabilir.

12- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Chargers seneye 1-4 başladıktan sonra, bir mucizeyle playoff’a kalabilecek mi? Son altı hafta içinde bunun cevabını hep beraber göreceğiz. Son haftaların formda takımı olan Chargers bu hafta da sıkıntılar yaşayan Bills’e hiç acımadı ve 54-24’lük bir galibiyet aldı ve rekorlarına rağmen ligin sayılı takımlarından biri olduğunu gösterdi. Son kulvarda fikstürleri zorlaşıyor ve playoff’a kalabilmek istiyorlarsa hataya hiç tahamülleri yok. Thanksgiving’deki Cowboys maçı onlar için hayati önem taşıyor, Cowboys’un kötü durumundan faydalanabilirlerse playoff umutları hala ayakta kalır.

13- Washington Redskins (NFC Doğu, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Bütün senenin olayı devam ediyor. Redskins, yine çok zor bir takıma karşı yakın giden bir maçı kaybetti ve rekorları aslında oynadıkları oyunu ifade etmiyor. Ama bu saatten sonra da aynı şeyi söylemek yanlış geliyor, Redskins bu kadar kaybediyorsa belli ki yanlış yaptıkları birşeyler var. Tabii ki topun iki tarafında yaşanan sakatlıklar etkili oldu ama genel olarak bakınca hücum toparlanabilse de savunmanın bir türlü ritmini bulamadığını söylebiliriz. Redskins’in playoff umutları daha önceden bitmişti ama hala ortalamanın üstünde güzel oynayan bir takımlar ve eğer AFC’de olsalardı 100% playoff’a kalırlardı.

14- Tennessee Titans (AFC Güney, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Titans’ı beğenmediğimi daha önce söylemiş miydim? Evet. O zaman bir daha söylemek istiyorum. Titans’ın oyununun playoff seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Ama malesef AFC’nin durumundan faydalanıp girecekler ve iyi bir rakiple oynadıkları anda elenecekler. Playoff’ta karşılaşabilecekleri bir takım da Steelers’dı ve bu hafta onlarla oynadıklarında ne gibi durumların yaşanabileceğini gördük. Titans’ın özellikle kötü olduğu bir nokta yok, ama iyi oldukları bir noktayı da bulamıyoruz. Bu da onları Ocak ayında etki edecek bir maç kazanmaktan alıkoyuyor.

15- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

İlk beş haftadaki “Chiefs şampiyon olucak mı?”, “Alex Smith MVP olmalı” konuşmaları, yerini “Patrick Mahomes mu başlamalı?” ve “Chiefs AFC Batı’yı kazanabilecek mi?”’ye bıraktı. Sene başında Kareem Hunt’ın ve Alex Smith’in önderliğinde beş maç kazanan Chiefs o maçların etkisiyle kendilerini playoff’a atacağa benziyor ama kesinlikle orada bulunmamaları lazım. Running back Hunt, ilk üç maçında toplam 10 touchdown yapmıştı ve beş maçlık galibiyet serisinde toplam 800’e yakın yardlık katkı yapmıştı. Ama sonrasında onun da çöküşe geçmesi ve topun iki tarafında da kötü oynamaları onları bu duruma soktu ve sonunda tek galibiyetli Giants takımına karşı touchdown yapamadan kaybettiler. İşin üzücü tarafı, Falcons, Seahawks, Lions gibi takımlar büyük ihtimal playoff’a kalamayacakken bu kötü takımın playoff biletinin neredeyse hazır olması.

16- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Cowboys maçın başında Eagles hücumunu durdurmayı başarabilse de bunu ikinci yarıda yapamadı ve sonunda farklı kaybettiler. Bu mağlubiyetle playoff’a girme şansları artık çok düşük. Kalan altı maçta artık hataya tahammülleri yok ve Thanksgiving’deki Chargers maçı artık tamam-devam maçı konumunda. Geçen seneden farklı olarak bu sene sakatlıklara çok oyuncu kaybettiler ve Roger Goodell bu sene de hedef olarak Elliott’ı seçti ve Cowboys oyununa engel olmaya başladı. Eksikler ve formsuzluklarda bu sene Dak’e çok iş düştü ama şu ana kadar çok da iyi performe ettiğini söylemek güç. İki hafta üst üste çok farklı yenilen Cowboys’un bu durumu acilen durdurması gerekiyor.

17- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Packers’a karşı inanılmaz bir oyun oynayan Ravens, onlara sayı attırmadı ve playoff şansını korudu. AFC’nin bulunduğu durum içinde ne kadar, üst seviye bir takım olmasalar da ikinci wild-card pozisyonunu alabilirler. Bu sezon üçüncü defa bir takıma sayı attırmayan Ravens, tekrar savunmalarının gerektiği zaman ne kadar dominant olabileceğini gösterdi. Benim gözümde AFC’nin altıncı sırası olarak girmek isteyen takımlar arasında şansı en büyük olan takım Baltimore. Son altı maçında Lions ve Steelers maçları dışında çok zorlanmayacaklar ve şansı olan takımlar arasında en çok playoff tecrübesine sahip ve iyi savunması olan takımlar.

18- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Son haftalarda çok sert davrandığım bir takım olan Bucs, bu süreçte oynadığı oyunla üst üste iki galibiyet aldı ve sıralamada yükselme hakkını elde etti. Ryan Fitzpatrick önderliğinde ikinci galibiyetini alan takım, sene başında oynayan Winston’ın takımına kıyasla daha iyi bir performans ortaya koyuyor ve kazanabiliyor. Savunma da Cutler’ı top kayıplarına zorladı ve bu da kazanmalarına etki etti. İleri giderken, bir başarı hedefleri yok ama seneyi birkaç galibiyetle daha kapatmak, takımın gelecek vaad eden yapısını daha iyi yansıtır.

19- Arizona Cardinals (NFC Batı, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Houston’a yenilmiş olsalar da Cardinals için bu maç Blaine Gabbert’ın kazanılması konusunda faydalı oldu. Carson Palmer’ın bundan sonra çok uzun süre şehirde kalmayacağını düşünürsek, Arizona artık Gabbert’ın üstüne daha çok gidebilir. Koşu oyununun hiç tutmaması, hem Gabbert’ı zorladı hem de sonunda savunmanın fena oynamadığı bir maçı kaybetmelerine yol açtı. Arizona’nın playoff umutları bitti, ama artık seneye neyi daha iyi yapabileceklerini çıkartmaları gerekiyor. İlk iş: Draft’tan running back al.

20- New York Jets (AFC Doğu, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Jets ne kadar öyle görünmese de genel olarak iyi bir takım. Ama sene başında üst üste önde oldukları maçları kaybetmeleri onları playoff yarışında çok geriye soktu. Önümüzdeki süreçte de zor maçlar oynayacaklar ve seneyi ortalama bir rekorla bitirecekler. İleriye giderken ise planları çok karışık, düzeltilebilecek çok alan var, bir seçenek de “tank” edip draft’tan üst seviye quarterback alıp takımı toparlamasını beklemek. Sene başında tank etme hedefiyle çıktıklarını sanmıştık ama bunu oyunculara yaptırmak imkansız, kimse sahaya kaybetmek için çıkmıyor.

21- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

İnanması ne kadar güç olsa da Bengals’ın hala playoff’a girme şansı var. Son süreçte üst üste alıcakları galibiyetler onları playoff’a yaklaştırabilir. Oynayacakları maçların zorlukları ve hücumdaki sıkıntılar onları büyük ihtimalle geriye çekecek olsa da hala bir olasılık olarak bu senaryo bulunuyor. Savunma iyi oynuyor, hücumda da AJ Green’e bağlı olsalar da daha iyi oynamaya başladılar.

22- Buffalo Bills (AFC Doğu, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Buffalo son haftalardaki kötü gidişi önlemek için quarterback’te değişikliğe gitti ve çaylak quarterback Nathan Peterman başladı. Bu deney pek başarılı gitmedi, Peterman ilk yarıda beş interception yaptıktan sonra yerini tekrar Tyrod Taylor’a bıraktı ve Taylor işini geri kazanmak için güzel bir oyun oynadı. Yine de oyunu, formda Chargers’a karşı hezimete uğramayı engellemeye yetmedi. AFC playoff’undaki altıncı takım olmak için hala şansları var ama takımın acilen sene başındaki formuna kavuşması lazım, yoksa o pozisyonu rahatlıkla Chargers, Ravens gibi takımlara kaptırabilirler.

23- Oakland Raiders (AFC Batı, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Geçen seneki takımdan çok uzak olan Raiders bu hafta Patriots’a karşı kötü gidişata devam etti ve Meksikalı taraftarlara çirkin bir görüntü ortaya koydu. Sene başında fikstürler yapılırken Raiders’ın şampiyonluk adayı olacağı ve bu maçın da çok ses getireceği planlanmıştı ama malesef Raiders iyi bir takım olmaktan çok uzak. Savunma etki edemezken, geçen sene ligin belki de en iyisi olan hücumları çok averaj bir boyutta kaldı ve Patriots gibi bir takıma karşı bu kabul edilebilir bir durum değil.

24- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Detroit’e karşı yine iyi oynasalar da galibiyeti alamadılar. Bears’in her hafta şaşırtıcı bir galibiyet alma veya maçın içinde kalma şansı var, ama aynı şekilde çok kötü oynayıp sahadan silinme durumu da var. Trubisky sezon ilerledikçe ritmini buluyor ve Jordan Howard da her zamanki gibi üstün bir oyun oynuyor ama oyunun özellikle recevier ve cornerback olmak üzere diğer pozisyonlarında büyük sıkıntıları var. NFC Kuzey’in gelecekte de bu kadar rekatbet dolu olacağını hesaba katınca Bears’in yapması gereken çok büyük değişiklikler olduğu ortaya çıkıyor.

25- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Andrew Luck’ın bu sene oynayamayacak oluşu, çok az olan, zaten olmaması gereken, playoff umutlarını sıfıra indirdi. Colts için bu sene boş geçen bir yıl oldu. Bütün sene Luck’ın gelmesini beklediler ve oynayanlar arasında da tecrübe kazanacak gençler de barındırmıyorlar. Geleceğe dair tek hedefi Luck’ı getirmek olan bu takımın geri kalan pozisyonlarda da düzeltmeler yapması gerekiyor.

26- Houston Texans (AFC Güney, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Deshaun Watson’ın sakatlanışından sonra şampiyonluk yarışından AFC Güney üçüncülüğü yarışına geçen Texans, ondan sonra ilk kez bu maç biraz toparlanmış gözüküyordu. Arizona savunmasına başta Deandre Hopkins olmak üzere, pas oyunuyla zor anlar yaşatan Texans, Watson’sız dönemdeki ilk galibiyetini aldı. Bunun devamı gelebilir, Texans yıllardır quarterbacksiz oynuyor, ama bu seneki fark savunmaları o zamanki kadar dominant değil, Blaine Gabbert’ın makul bir oyun ortaya koymasından bunu çıkartabiliyoruz.

27- Miami Dolphins (AFC Doğu, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Bu maçtan sonra Matt Moore’u Dolphins ilk 11 quarterback’i olarak görebiliriz. Cutler’ın oyundan çıkmasından sonra Moore önderliğinde takım tekrar maçın içine girdi ve yine kötü olsal da daha iyiye gidebileceklerine dair sinyaller verdi. Dolphins genel olarak oyunun iki tarafında da iyi oyuncular barındırıyor, seneye Tannehill dönünce iş yapabilirler hatta bu sene bile AFC wild card’ının son pozisyonunu koparabilirler ama hiçbir şekilde başarının yakınından geçebilecek, ses getirebilecek bir takım değiller.

28- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Brett Hundley deneyinin başarısızlıkla sonuçlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bears’a karşı iyi oynayan Packers’ın hala çok az da olsa, playoff’a kalma şansı vardı. Ama hem olasılıklar, hem de umutlar Ravens’a karşı çöktü. Ravens savunması, bu sene üçüncü kez bir takımı sıfır sayıda tuttu, bu sefer de ucu Packers’a dokundu. Aaron Rodgers’ın olmadığı bu süreç, tekrar tekrar konuştuğumuz onun takım için ne kadar önemli olduğu gerçeğini bizlere tekrardan hatırlattı. Takımın şimdiki durumu, onun ne kadar üst seviye bir quarterback olduğunu da bir şekilde daha gösterdi.

29- Denver Broncos (AFC Batı, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Trevor Siemian’dan sonra Brock Osweiller’dan da bekleneni alamayan Broncos quarterback’ini bir daha değiştirdi ve bu hafta Paxton Lynch başlayacak. Geçen sene olduğu gibi, sezona iyi başlamışlardı ama sezon ilerledikçe çözüldüler, ama şu an geçen sene bitirdiklerinden çok daha kötü bir yerlerdeler. Yaptıkları basit hatalar ve kötü koç kararları onları bir kez daha yenmeleri gereken bir maçtan etti. En iyi division olması beklenen AFC Batı, şu an en kötüsü gibi duruyor.

30- New York Giants (NFC Doğu, 2-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Giants sezonu dibe vurdu dediğimiz anda, bizleri şaşırttı ve Chiefs’i yenmeyi başardı. Ama üstünde düşününce Chiefs’in son altı maçının beşini kaybettiği ve belki Giants’tan bile daha kötü bir düşüşte olduğunu hatırlıyoruz. Bu nedenle bu galibiyetin bir etkisi olmadığı gibi, çok etkileyici de sayılmaz.

31- San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Bu haftaki baydan sonra 49ers daha iyi bir gidişat yakalayabilir. Yakın zamanda takasladıkları Jimmy Garoppolo’nun oynayabileceği konuşuluyor. Bu sene başarılı olmak gibi bir hedefleri yok ama son haftalarda önümüzdeki yıllar nasıl görünecekleri hakkında az da olsa bilgi sahibi olabileceğimiz zamanlar.

32- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 0-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Ligin galibiyetsiz kalan tek takımı Browns, yakında bir galibiyet alabileceğe benziyor. Jaguars gibi sert savunma yapan iyi bir playoff takımına karşı iyi mücadele ettiler ve savunmaları böyle devam ederse bu sonuçlara da yansıyabilir. Ancak ne yazık ki, savunmaya yardım edecek bir hücumları bulunmuyor. Kizer, bu sene genel olarak iyi bir tablo çizmedi ve bu maç da kötü oyunu devam etti. Maçta toplam beş top kaybetmeleri de onlara hiç yardımcı olmadı.