Super Bowl LII MVP’si Nick Foles yeni takımını buldu! Geçtiğimiz yıl yedekten gelerek Philadelphia Eagles’ı önce playoff’lara ardından da Super Bowl şampiyonluğuna taşıyan, bu sezonun sonunda da Carson Wentz’in sakatlığında ortaya koyduğu performanslarla herkesin takdirini kazanan Nick Foles, Jacksonville Jaguars’ın yeni quarterback’i oldu.

Foles’un Jaguars ile olan kontratının dört yıllığına 88 milyon dolar değerinde olduğu ve tecrübeli oyuncunun 50 milyon dolar garanti para alacağı açıklandı. Ayrıca Jaguars’ın Foles’a verdiği sözleşmenin primlerle 102 milyon dolara çıkabileceği belirtildi.

2017 sezonunda AFC Finali oynayan ancak geçtiğimiz sezon playoff dahi yapamayarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Jacksonville Jaguars’ta quarterback Blake Bortles, yıllardır eleştiri oklarının bir numaralı hedefi olarak dikkat çekiyordu. Her şeye rağmen 2017 sezonu ardından Bortles’ın kontratını uzatan Jacksonville’in şimdi beş yılın ardından Bortles’ı takımdan keseceği kesinleşti…

Öte yandan Foles’un Jacksonville’e transferi çoğu kişi için sürpriz olmadı. Jaguars, Ocak ayında John DeFilippo’yu hücum koçluğuna getirdiğinden beri Foles’un ismi takım ile anılıyordu. Philadelphia Eagles ise Şubat ayında Nick Foles’u tutmak için takım opsiyonunu kullanmamış ve oyun kurucu pozisyonunda tercihini genç quarterback’i Carson Wentz’ten yana kullanmıştı. Eagles aynı zamanda Foles’a franchise tag de koymayarak bir nevi şehrin en sevilen oyuncularından biri olan Foles’a istediği takıma gitme özgürlüğü tanımıştı.

Bazı yorumcular Jaguars’ın 30 yaşındaki Nick Foles’a yıllık 22 milyon dolar verecek olması eleştirirken, diğer serbest oyuncuları ve 2019 NFL Draftı’ndaki çaylak oyun kurucu sınıfını göz önünde bulundurduğumuzda Jacksonville’in doğru bir tercih yaptığını söyleyebiliriz.

Normal sezonda gösterdiği performanslarla ile zaman zaman eleştirilen ancak playoff’larda asla eli titremeyen Foles’un Jacksonville Jaguars’a beklenen seviyeyi atlatıp atlatamayacağını ise hep birlikte göreceğiz.