Bu hafta, yine cumartesine gelmeden iki Mac oynandı. Perşembe günü sorunlarla uğrasan Virginia, Georgia Tech deplasmanı için güneye inip, Atlanta’da sahaya cıktı. Sadece bir TD üretebilen Virginia, aldığı 24-7’lik mağlubiyet ile evine dondu. GA Tech’in bu sonucunda yıldız oyuncusu Calvin Johnson’un payı çok büyük. Bu ismi unutmayın, seneye NFL’ de harikalar yaratma potansiyeline sahip birisi.Cuma günü ise Nevada kendi evinde gecen senenin flaş ekiplerinden olan Northwestern’i 31-21’lik skorla geçti.

Gecen haftanın ardından bu hafta Cumartesi çok da zor maçlar oynanmadı. Top25 olan her takimin rakibi neredeyse kolay rakiplerdi. Sabahın erken saatlerinde Iowa, Illinois deplasmanına gitti ve ikinci çeyrekteki 21 sayılık performansı sonucu maçı 24-7 kazanmasını bildi. Haftaya OSU ile karşılaşacaklar. Ayni saatlerde VA Tech ecel terleri dokuyordu. Cincinnati karşısında maça durgun başladılar ve ilk yarıyı 10-5 geride kapattılar. Fakat son çeyrekte ürettikleri 17 sayı maçı 29-13 kazanmalarını sağladı. Branden Ore toplam 170 yardın 152’sini ikinci yarı koşarak, takiminin korkulu rüyadan uyanmasını sağlayan oyuncu oldu.

Death Valley’de ise yüzü gülen 86bin taraftar vardı. Takımlarının 1981 Ulusal Şampiyonluğunun 25’inci senesini kutlamak için tribünleri dolduran Clemson taraftarları, takımlarının UNC karsısında aldığı 52-7’lik skorla mutlu olurken, bunu sağlayan James Davis’in ustun performansına hayran kaldılar. Davis, ikinci sınıf öğrencisi, 95 yard koşup 4 TD yaptı. Birinci sınıf öğrencisi olan CJ Spiller 2 TD yaptı ve son sınıf öğrencisi benim de arkadaşım olan Reggie Merriwether yaptığı 1 TD ile maçın kopmasında yardımcı olan oyuncular oldular.

Bir başka ilginç karsılaşma West Lafayette’de yer aldı. Gecen seneki performansını unutturmaya çalışan Purdue, gecen seneden uzak Minnesota’yi evinde konuk etti ve maçı zor da olsa 27-21 kazanmasını bildi. Gerçekten kaliteli bir karsılaşma, bu iki takim ne durumda olursa olsun.Gecen hafta Notre Dame’I kendi evinde yenen Michigan, bu hafta kendi evinde Wisconsin’I ağırladı ve gecen haftanın rehavetine kapılmadığını gösterdi. Maci 27-13 kazanırken, Mario Manningham 113 yardlık 2 TD’lik performansı ile göz doldurdu.
Geçen haftanın büyük galibiyetlerinden birini alan Louisville yorgunluk ve rehavet yüzünden yavaş bir maç çıkartıp Kansas State’I 24-6’lik skorla geçti.Georgia bu hafta sürpriz mağlubiyet almaya en yakin takımdı. Maçın bitimine 46 saniye kala TD pası atan birinci sınıf QB Joe Cox, maçı kurtaran adam oldu. Mac sonucu 14-13.

Bir başka SEC takımı olan Auburn ise kesinlikle rakibine acımadı ve kendi evinde 38-7’lik skorla Buffalo’yu ortadan kaldırdı. Gecen hafta Clemson’a kaybeden FSU ise kendi evinde kolay rakip Rice’I konuk etti ve gecen haftanın intikamını 55-7’lik skorla aldi.  Hücumunda sorunlu olduğunu gösterdiği maçların ardından bu maç FSU’nun tam da ihtiyacı olan bir maçtı.California sezon basında top10 gösterilen bir okul idi. Fakat ilk maçında aldığı kotu maglubiyet sonucu siralamalarda cok asagi dusmustu. Tekrar yukari cikmak istercesine, Arizona State karsisinda ilk yariyi mukemmele yakin oynadilar, 7-0 geriye dustukten sonra nerdeyse her hucumdan sayi ile donduler ve maci 49-21 kazandilar.İlk yarisi 3-0 biten Penn State, Ohio State macinda, OSU, kendi evinde 2 ceyrek boyunca sayi uretememenin telasini yasiyordu. Fakat son ceyrekte urettikleri 21 sayi kendilerinin namaglup kalmasina yeti de artti bile.

Texas kolay rakibi karsısında yine ilk yari performansı ile maçı 37-14 kazandı. Bulduğu 37 sayının 30’unu ilk yarıda buldular. Tennessee de gecen haftaki mağlubiyetten sonra Marshall’a sadece bir tane TD verdi ve 33-7’lik skorla taraftarlarının gönlünü aldı. West Virginia bu hafta cok da kendi klâsında olmayan Eastern Carolina ile oynadı. 27-10 alınan galibiyette bu sefer Slaton’un payı küçüktü. QB’leri Patrick White toplam 216 yard pas attı ve 2 TD pası atıp, 1 TD’yi de kendisi yapınca, West Virginia bu hafta Slaton’a çok da ihtiyaç duymadı.

Geçen haftanın kalbi kirik takımlarından olan LSU, bu acıyı unutmak için kendi evinde Tulane’I 49-7 gibi bir skorla geçerken, 104bin kişinin önünde deplasman galibiyetinden donen Florida, yorgunluk sonucu sadece 26 sayi bulabildi Kentucky karşısında ama bu 26 sayı kendilerinin galibiyet almalarına yeti.Geçen hafta kendi evinde sürpriz bir mağlubiyet almıştı Notre Dame. Bu hafta da ikincisinden ucu ucuna kaçtı. Deplasmanda Michigan State’e konuk oldular ve son çeyrekteki 19 sayılık performansları sayesinde maçı 40-37 kazandılar. Brady Quinn 316 yard pas atarken, Terrail Lambert, 2:53 kala interception yapıp 27 yardlık TD yapınca, Notre Dame’in iki hafta üst üste mağlubiyet almasına engel oldu.

Southern California, Leinart-Bush-White üçlüsünün olmadığını artik anlamış olacak ki, hucum yerine daha çok defansa odaklandılar ve Arizona’ya sadece 3 sayı verdiler. Attıkları 20 sayı da maçı kazanmaları için yeti. Boston College ise North Carolina State deplasmanında son saniyede yedikleri TD ile bu haftanın tek top25 dışındaki takıma kaybeden top25 takimi oldu.