Maç kickoff denilen bir vuruşla başlar. Maç başlamadan önce para atışı yapılır. Kazanan taraf kick veya kick return arasında seçim yapar yani topun kendisinde veya karşı takımda olmasına karar verir.

Maç 15’er dakikalık dört çeyrekten oluşur. Toplam 60 dakikalık bir sürede oynanır. Ancak çoğunlukla, oyun top yere düştüğü zaman durduğu için maçlar ortlama üç buçuk saat sürer. İlk çeyrek sona erdiğinde ara verilmez, ancak takımlar sahada yer değiştirir. Topun kaldığı yer ölçülerek aynı oranda karşı sahaya alınır. Sahanın sağ tarafında 30. yardda iken ilk çeyrek bitmiş ise ikinci çeyrek sahanın sol tarafındaki 30. yarddan başlar.

İlk iki çeyrek sonunda ilk yarı sona erer ve 15 dakika ara verilir. Üçüncü çeyrek sonunda da ilk çeyrek bittiğinde yapılan işlemler tekrarlanır, takımlar sahadaki yerlerini değiştirir. Oyun sırasında top saha dışına çıkmadıkça, isabetsiz pas atılmadıkça, hakemler ceza sebebiyle bayrak atmadıkça, mola alınmadıkça saat çalışır. Her çeyreğin son iki dakikasına girilirken süre durur. Her takımın bir yarıda üç mola hakkı vardır. Mola süresi bir dakikadır.