İlk 6 haftayı, yani sezonun yarısını geride bıraktık. Eylül’ün ilk haftası gelsin diye iple çektik bütün yaz boyunca ve şimdiden eğlencenin, zevkin yarısı bitti bile… Bakalım konferanslar da durumlar neler…

ACC ile başlayalım. Clemson kendilerinden beklenen başarıyı sakatlıklarına rağmen gösteriyor. Su anda aldığı 1 mağlubiyetle ve FSU karşısındaki galibiyetle ilk yarısı ACC Atlantic de lider olarak bitirdi. Arkasında ise NC State geliyor. Coastal’a baktığımızda ise GA Tech yine 5-1’lik performansı ile zirvede. Miami’nin aldığı iki mağlubiyet onları sezonun ikinci yarısına “açlık” ile girmelerine sebep olcak.

Big East’te her şey beklenildiği gibi. Louisville ve West Virginia henüz konferans maçları yapmadılar ama daha maç kaybetmediler. Zirvede yaptığı 2 konferans maçını da kazanan Pittsburgh bulunuyor ama konferans maçlarının hız alması ile bu sıralama değişecektir. Benim bu senenin sürpriz takimi olarak adlandırdığım Rutgers ise 5-0’lik bir performans ile sıralamalarda ikinci.

Big Ten’de Michigan ile Ohio State zirvede ve her ikisi de namaglûp su anda. Hemen arkalarından da Iowa geliyor. Zaten sezon basındaki beklentiler de bu şekilde idi. Her şey gayet yolunda.

Big 12’e bakalım… North’da Missouri su anda lider ve bu çok da beklenen bir şey değil. Nebraska’nin aldığı bir mağlubiyet onları ikinci sırada tutuyor ama konferans maçlarına güvendiklerini biliyorum. South da ise Texas yine uzak ara lider.

Ve bakalım SEC’e…East de   Florida lider daha henüz mağlubiyetleri yok ve 4 tane konferans maçı oynadılar bile. Arkalarında UGA var, 5-1’lik performansları ile. Üçüncü sırada ise Tennessee. Bu sıralama da tamamen bilindik SEC sıralaması. West’e baktığımızda bu hafta Auburn’u yenen Arkansas liderliğe kurulmuş durumda. LSU’nun kotu konferans sonuçları onları su anda dördüncü durumda tutuyor. Fakat daha kolay maçlar yapacak olmaları, kendilerinin performansını arttıracak bir faktör.

Bati yakasında ise isler hep ayni. Pac-10’de USC yine lider, ikinci sırada ise California var. Zaten yıllardır bu böyle. Her ikisi de 3 tane konferans maçı yaptılar ve hiç mağlubiyet almadılar henüz.

NCAA’de ilk yarı bu şekilde bitmişken, ikinci yarının başlaması soğuk havalarla beraber olacak. Bu da özellikle kuzey takımlarına deplasmana gidecek nispeten güney takımlarının islerini zorlaştıran bir faktör. Bunu mutlaka göz önüne almamız gerekiyor. Ayrıca takımlarda yorgunlukların başlaması ile beraber, sakat ve cezalı oyuncuların eksiklikleri ciddi olarak hissedilecek. Buna öğrencilerin okul programlarının yoğunlaşması ve de sınavların hız almasını da eklersek, çok daha değişik bir ikinci yarı izleyebiliriz.