Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü İstanbul gurubunda oynan üç maç vardı.Pazar günü,Galatasaray TIGERS Kurtköy Erdoğan Demirören stadında Yeditepe EAGLES takımını misafir ederken,aynı saatlerde Sultanların Sarayı’nda Koç RAMS,İstanbul CAVALIERS organizasyonuyla karşılaştı.Cumartesi oynan gurup maçında ise SULTANS,Sakarya’nın sert çocukları TITANS’ı saraya kabul etti.Bütün maçların dostça ve centilmence oynandığı haftasonunda üç üzücü olay dışında pek bir sakatlık yaşanmadı.Maçlarında sakatlanan KOÇ-Saygun,TITANS-Can ve EAGLES-İlter’e geçmiş olsun diliyorum ve biran önce sahalara dönmelerini bekliyorum.

Cumartesinden başlarsak eğer Saray’da pek bir değişiklik yok.Sultans misafiri Titans’ı rahat bir oyunla kayıpsız geçerek yoluna emin bir şekilde devam etti.Sonuç 88-0 ve Sultans adına değinebilecek üç önemli nokta gözüküyor.
1-Antremanlarda izlediğimiz field goal ünitesi az çok çalışmaya başladı.Ama devamlılık göstermesi durumunda ancak bir dayanak noktası olacaktır.
2-O-line iç baskıda halen tehlike sinyalleri veriyor.
3-Kolay topların ellerden düşmesi.

Bunların yanında iki tanede değişmeyen konu var.Birincisi defans hala çok güzel oynuyor.İkincisi ise koşu oyunu etkili olarak devam etmekte.

Sakarya cephesindeyse en büyük sorun tecrübesizlik.Eagles’dan transfer Can takımına örnek olacak cesarette bir oyuncu.Takımın heyecanını ayakta tutan ve gerektiğinde kendini öne süren gerçek bir lider.Takımın birbirine olan inancı asla bitmiyor ve bu,bu takımın bundan sonraki sezonlarda başarılı bir grafik çizeceğine ilişkin bir his uyandırıyor.

Gelelim İstanbul tacında gözü olan iki prensin kıyasıya savaştığı Koç RAMS,İstanbul CAVALIERS maçına.Bu maçın yorumuna gerek olduğunu sanmıyorum sonuç tam terside olabilirdi.Ama bu maçın bizlere gösterdiği iki önemli konu var.
1-Geçen seneden beri durmayan ve önlenemeyen CAVALIERS yükselişi.
2-Tek boyutlu futbol stratejilerinin takımlara bütünde zarar vermesi.
Koç’un tartışmasız liderini biraz harvurup harman savurduğunu görmesi lazım.Kaliteli bir futbol oyuncusu olan Saygun zaten sakattı bunu bütün takımlar biliyordu.Maçta oynaması haricinde bütün hücumun çoğunlukla bu adamın sırtında olması ve ayrıca defans ve özel takımlardada hemen hemen tüm maç oynaması Ofluoğlu’nu ve aynı zamanda RAMS’i çok yıpratıyor.Kaldiki Saygun koştukça sevinen RAMS,pas oyunlarına olan ilgisizliğinin yansımasını,defansta pas cover’da fazlasıyla yaşıyor.Kaldıki run blitz’deki başarılı tablo,blitz ve cover ilişkisinin anlaşılmadığı RAMS defansının pass rush yeteneğinide oldukça kısıtlıyor.Bütün bunlara karşın süratli bir ekip olan RAMS etkin kısa pas oyunuyla hem koşuyu rahatlatacak hemde sürat avantajını, kısa paslardan sonra reciverların yaptığı koşularla şekillenen modern pas oyunu mantığıyla, kullanacaktır.TAFL-Batı grubunun sert ekiplerinden olan RAMS’in bu haftasonu EAGLES futbol takımı karşısında ne yapacağını hepberaber izleyeceğiz.Kaldıki iki takımda bu maçı kazanmak zorunda.

Pazar öglenin ikinci maçına gelirsek,ligin yeni takımı Galatasaray,yeni,geniş,genç ve futbola olan aşkları ısınmadan itibaren ortada olan kadrosuyla sahaya çıkan ligin eski takımlarından Eagles’ı konuk etti.

Maçın TIGERS tarafını değerlendirmek gerekirse,
O-line:Koşularda Oktay,Ceyhun ve Doğa üçlüsü son derece başarılı bloklarla koşuculara sadece ana görevleri olan koşmayı bıraktılar.Pas durumlarındaysa line oyun kurucunun bazen zor durumlarda kalmasına sebep olan hatalar yaptı.Atılan bir interceptionda LG teomanın sahanın ters tarafındaki oyuncuya yaptığı tackle görülmeye değerdi.
Running backs:Saygın maçın çok büyük bir kısmında oynadı ve başarılıydı,blokları takip eden oyuncu pass blocking durumlarında oyun kurucuya gelen tehdidi azalttı.
WR,TE,QB:Maçın özellikle ikinci yarısında üç reciver’lı formasyonlara ağırlık veren Tigers,oyuncularından beklediği performası aldı diyebiliriz.Özellikle all-Turkey TE Uras yakaladıklarından çok,sonrasındaki koşularıyla ve end zone ziyaretleriyle akıllarda kaldı.Oyun kurucu Dennis ise geçen maçtaki performansından çok daha iyi bir maç çıkardı.Sadece pas atmakla kalmayan dev oyun kurucu aynı zamanda vücudunuda maça koydu ve birçok koşu oyununda kilit bloklar yaptı.

Tigers defansı ilk onbirden iki CB,MLB ve tüm D-line’ı kaybetmesine rağmen hatasıza yakın oynadı.Skor 44-0’a gelince neredeyse
tüm yedeklere forma şansı veren ünite otuz oyuncusuyla çok büyük bir derinliğe sahip.

Eagles cephesindeyse konuşulabilecekler çok sınırlı.Takımın inançlı bir çekirdeği var ve koçları Cem Güçlü yeniden görevinin başında.Yardımcı koçluk görevlerini Selim ve Varlık yürütüyor.Bu ekibin toplam futbol deneyimi bu takıma çok şeyler katacaktır.Oyun kurucu Cihan hala elleri kadar ayaklarıylada tehlikeli bu maçtada bunu ispat etti.Defansta İbrahim,Caner,Ozan ve İlter tehlike yaratsalarda arka alandaki çaylaklar sızıntı yapıyor.Ama bu ekip bu kadroyu koruyabilirse,gelecek sezon en iddalı takımlar arasında olacaktır.

Gelecek hafta maçlarından sonra ligde önemli olan yarıyı geçmiş olacağız.Artık tüm konferanslarda play off hesapları başladı.Bu mücadelelerin en önemlilerinden biri olan EMU Crows vs. Ege Dolphins maçını sizler için izlemek üzere pazar günü İzmir’e gidiyoruz.İzmir’deki okuyucularımızı bu senelerdir süren rekabeti izlemek üzere maça davet ediyorum…