Evet, Ankara grubunun çekişmeli bir mücadeleye sahne olacağını önceki yazımda da belirtmiştim. Ankara ligi kıyasıya, genellikle diğer gruplara nazaran az skorlu maçlara sahne olarak devam etmekte. 2. Maçları geride bıraktığımız ve 3. maçlara hazırlandığımız şu günlerde grup maçlarını yarılamak üzereyiz…

Bu haftaki kritik maçlara ve takımların durumlarına bir göz atalım…

Hacettepe Reddeers – Ankara Cats : Ankara grubunun en kritik maçlarından birisi elbette. Bu yüzden yazımda ilk değerlendirmek istediğim maç… Doğruyu söylemek gerekirse ve pek tabii ki kişisel kanaatime göre Hacettepe yine favori ekip. Bunda, ilk iki maçta kendinden bekleneni tam sahaya aktaramamış Cats’in de rolü büyük. Öyle ki Cats, eğer ilk maçlarına fırtına gibi başlamış olsaydı, geçen seneki 0–2 biten çekişmeli maçı da göz önüne aldığımızda bu maçın çok şeye gebe olabileceğini iddia edebilirdim. Ama su anda karşımızda, ligin başlamasından 3 hafta önce idmanlara başlayan Başkent’e 12-7 yenilmiş, ODTU ‘yü son 6 saniyede alan golü ile yenmiş bir Cats, aksine ayni ODTU ’ye bir hafta öncesinde sayı vermeden 26 sayı yapan bir Hacettepe var.

Tabloya baktığımızda pek tabii ki 2. haftası boş olan Hacettepe’nin de bu maça daha hazır bir şekilde girebileceğini öngörebiliriz. Tüm bu değişkenler eklendiğinde pek tabii ki gecen seneki oyun tarzına devam eden Hacettepe favori görünüyor.

Ankara takımında özellikle Başkent maçında göze çarpan özellik takımın kuvvetli bir defans line a sahip olduğuydu. Baskent ofans line ını oldukça etkisiz bırakan bu defans line aynı etkiyi Hacettepe maçında gösterir ve arka oyuncularda buna -özellikle- pas oyunlarında iyi destek verirse, su ana kadar az sayı yemiş Ankara’nın Hacettepe’ye karşı ciddi bir kozu olabilir. Hacettepe geçen senede olduğu gibi iç koşu göstermeleri yapıp büyük koşucularını kullanarak dış koruma üzerinden rakibin üstüne gitmeyi ve dış diye tabir ettiğimiz koşuları zaman kaybetmeden çok başarılı yapan bir takım. Kuskusuz Hacettepe de bu maç #44 numaraya büyük is düşecek. Bunun yanı sıra havanın maç günü kötü olabileceği göz önüne alınırsa pas oyunlarının çok olmayacağı bir mücadele izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Sonuç itibariyle her seneki gibi güzel bir Hacettepe – Ankara maçı izleyebileceğiz diyebilirim. Ama sözün başında da dile getirdiğim gibi favori takım Hacettepe…

Çankaya Cougars ÇınarSpor – Başkent Knights : Karşımızda ilk hafta maçı olmayıp, ikinci haftada gazi Warriors ile karşılasan ve 1 mağlubiyeti bulunan Çankaya, buna karşılık ilk 2 haftadaki Ankara ve Bilkent maçlarının 2’sinden de galibiyetle ayrılmış bir Başkent ekibi var. Bu maç için -kesin- favori ekip söylemek zor çünkü iki takımda beklenmeyen günlerde beklenmeyen işler yapabilen takımlar. Kimi zaman inanılmaz bir mücadele sergileyebilen, kimi zaman konsantrasyonun bozulmasıyla beklenmedik sonuçlar alan iki ekip var sahada…

Pek tabii ki ilk iki maçını kazanmış olan ve lige geçen seneki gibi iyi başlamış olan Başkent daha iddialı ve galibiyete daha yakin görünebilir. Sonuçta Başkent hedefi olan bir takım görüntüsünde ve bunu ilk iki maçında aldığı sonuçlarla kanıtladı. Ama unutmamamız gereken şey Çankaya ‘nın bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olacağı, bu maçın kendileri açısından lige umutla bakabilmek açısından büyük önem teşkil ettiğidir.

Başkent ‘in ilk iki maçında göze çarpan iki zıt özelliği mevcut. Belkide bütün maçı tek başına omuzlarında taşıyabilecek kadar güçlü, hızlı, sert, ligde adından söz ettiren, nitekim son Bilkent maçında gaziye 24 sayı atan Bilkent ‘den sayı yememiş bir defans takımına sahip olmaları, bunun tersine en ufak bir hatada morali bozulabilen, toparlanmakta güçlük çeken bir ofans takımı. Bu maçta defansları aynı şekilde oynarsa Çankaya ‘nın şansı oldukça düşecektir. Fakat unutmamak gerekir ki, her ne kadar ilk maçında Gazi ‘ye farklı yenilmiş olsalar da Çankaya kuvvetli ofans defans oyunlarına sahip bir takim. En önemli dezavantajları tahminimce halen oturmuş bir takim olmamaları.

Ne olacağını açıkça merakla bekliyoruz. Bir yanda bir çok umudunu bu maça bağlamış Çankaya, bir yandan iddiasını sonuna kadar devam ettirmekte kararlı Başkent. Kişisel favorim Başkent olsa da bu maçta olacakları kestirebilmek zor.

Bilkent Judges – ODTU Şahinleri : İki takım içinde oldukça önemli bir mücadele. Şahsi tavsiyem işi, maçı olmayan tüm amerikan futbol severler bu maçı izlemeli çünkü, maçın son dakikasına kadar mücadele etmeye zorunda olan 2 takim sahada olacak. İlk iki maçını kaybetmiş iki takım bu maçta kazanmak zorunda.

İlk maçını Hacettepe ile yapmış ve 26-0 kaybetmiş, ikinci maçını ise Ankara Cats’e son 6 saniye de alan golü ile yenik duruma düşerek kaybetmiş ODTU, ilk maçını Gazi ile yapmış ve grubun şu ana kadarki en bol sayılı mücadelesini 34-24 kaybetmiş, ikinci maçında sayı atamadan Basken’te 22-0 yenilmiş BİLKENT.

İlk iki maçta görüldü ki Bilkent iyi çalışan kendini geliştiren oyunculara, oturmuş bir oyun kurucuya sahip. Oyuncular programlanmış gibi birçok şeyi doğru yapıyorlar. Takımlarında en önemli eksik sene başında da belirttiğim gibi QB koşusunu riske etmeleri ve defansda ağır kalmaları.  Takımda en çok gözüme çarpan handikap ise -ki bu sönücüde büyük ölçüde etkiliyor- takımda sanki bir lider yoksunluğunun var olması…

ODTU ise aynı sene başında belirttiğim gibi bunca birbirini iyi tanıyan takımlar arasında ne yapacağı soru işareti olan bir takımdı. Özellikle Ankara maçında sergilediği “galibiyetlik” performansıyla tüm Ankara takımlarına ne olduğunu gösterdi, bu ligde ne kadar iddialı olabileceğini gösterdi.

Kişisel favorim ODTU olsa da iki takim bu maç sahaya çok şey koyacak… Bu maç çok şeye gebe diyebilirim. Ama her ne olursa olsun güzel bir mücadele olacağı ve 4 saatin sonunda her kim galip gelirse onun için bu galibiyetin yeni bir başlangıç olacağı muhakkak.

***

Tüm maçlarda tüm takımlara başarılar diliyorum. Sonuç her ne olursa olsun sahada olan sahada kalsın, centilmenlik ve saygı kalıcı olsun. Kimse unutmasın ki bizi biz yapan şey karşınızda oynadığınız rakibiniz… Cezasız, sakatsız ama sonuna kadar mücadele ile dolu bir hafta olsun.

Kaybetmek ve kazanmak namına;

“Kazanmanın bir çok yolu vardır, ama kaybetmenin tek. VAZGEÇMEK…”