Neler yaptık…

Uzunca bir aradan sonra tekrardan herkese merhaba, NFLTR açılalı yaklaşık altı ay oldu. Sizlere Türkiye ve Amerikan Futbolunu aynı çatı altında buluşturma hayalimizi gerçekleştirdiğimizden bahsetmiştik ve hayalimizi yaşamaya hala devam ediyoruz. Site olsun, forum olsun sizlerden gelen desteklerle beraber gerçekten güzel bir paylaşım ortamı oluşturduğumuza inanıyoruz.

Bu altı ay boyunca sizlere TAFL ve NFL hakkında güncel ve yoruma dayalı yazılar sunduk, TAFL içeriğinde tüm takımlar hakkında sizlere bilgi verdik ve her hafta oynanan maçlardan analizler, notlar sunduk. NFL içeriğimizde ise analiz ağırlıklı yazılara ağırlık verdik, adamını tanı, takımını tanı bölümlerinde oyuncular ve takımlar hakkında temel bilgiler verdik.

Başta Erinç Atilla olmak üzere NCAAF bölümünde her hafta yeni bir yazı ve haftanın değerlendirmesini yaptık. Tabii Erinç Atilla askere gidince o bölüm biraz aksasa da Bowl Game’lere yer vermeye devam ettik.

Forumda üyelerimiz tarafından TAFL ve NFL’de oynanan maçları yorumlandı, Türkiye ‘de Amerikan Futbolunun gelişmesi için çeşitli fikirler önerdiler ve önermeye devam ediyorlar. Yine forum üyelerimiz İngilizce terimlere mantıklı Türkçe karşılık bulmaya çalıştılar hatta ilginç takım isimleri, ponpon kızlar, All-Star maçı gibi önerilerde bulundular. Zaman zaman maçlardaki hakemler eleştirildi, federasyon kararları hakkında düşünceleri dile getirdiler, Amerikan Futbolu hakkında fotoğraflar, videolar paylaştılar. Kısacası forum güzel bir tartışma, paylaşım ortamına dönüştü ve öyle devam etmesini umuyoruz.

Bunların dışında bu ay siteyi logosu olsun, tasarımı olsun görsel açıdan bayaa bir değiştirdik. Sitenin yeni görünüşü şuan için beğenilmiş durumda. Eski tasarıma alışanlara, sitenin yeni haline alışmak biraz zor gelse de.

E-postalarda ve forumda dile getirilen “yeni yazı eklendiğini anlayamıyoruz” sorunu hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum, anasayfa da gördüğünüz değişen resimlerde son eklenen yazılar tarihlerine göre sıralanmış olarak bulunmakta resimlere tıklayarak yazılara erişebilirsiniz, aynı zamanda logonun üstünde son eklenen yazıların en son eklenen beş yazı değişerek gözükmekte ve yine en son eklenen beş yazı anketin altında en yeniden en eskiye sıralanmış durumda.

Site açılırken sadece iki yazarımız vardı (Burak Sayım ve Taylan Egeli) hatta siteyi açmak için Taylan Egeli’nin yazısının elimize ulaşmasını beklemiştik. Yazı NFL’in sezon başlangıcına denk yetişmişti ve sezonun açılmasıyla birlikte siteyi açmıştık. Zamanla site duyulmaya başlandı ve Super Bowl’a yaklaştığımız şu günlerde 18 tane yazarımız oldu. İlk başlarda çektiğimiz güncelleme problemi artık kısmen ortadan kalktı. Yazarlarımız bazen çeşitli konuları ele aldılar bazen de farklı kalemlerde farklı görüşleri sizlere sunduk. İşin teknik bilgilerinden, şov bölümüne kadar neredeyse değinmediğimiz konu kalmadı ama tabii bu konuları genişleterek ya da yeni konular hakkında yazılacak daha çok yazı var. Tüm yazarlarımıza hiçbir karşılık beklemeden, sadece bu spora olan sevgilerinden ötürü bizlerle güzel yorumlarını paylaştıkları için buradan kendi adıma teşekkür ediyorum. Yazı biraz veda gibi havaya mı girdi ne, neyse sitede ne gibi yenilikler olacak, önümüzdeki altı ay ve dahası için planlarımız neler birazda onlardan bahsedeyim o zaman…

Neler yapacağız…

Öncelikle site sıklıkla güncellenen bölümler güncellenmeye devam edecek. Adamını Tanı, Takımını Tanı bölümleri daha sık güncelleyeceğiz. Ayda bir efsane birde aktif oyuncu biyografisi planımızdan geri kalmıştık bunu telafi edeceğiz. Her ay bir efsane birde aktif oyuncunun biyografisini okuyacaksınız.

TAFL bölümünü de ciddi anlama genişleteceğiz. Öncelikli planımız güncel haberler. Şuan pek sık güncellenmeyen Haberler bölümünü ikinci yarının başlamasıyla birlikte sıklıkla güncellemeye başlayacağız ve bu haberleri anasayfamızda yayınlayacağız. Ayrıca her takıma ayrı bir sayfa ayıracağız, takım hakkında temel bilgiler ve kadrosu bu sayfalarda olacak. Birde TAFL için adamını tanı bölümü açmayı planlıyoruz ama şuan üstte belirttiğim konular kadar netleşmemiş durumda. TAFL için wallpaper bölümü açacağız. Kısacası ikinci yarının başlamasıyla birlikte TAFL açısından daha geniş bir NFLTR göreceksiniz. TAFL içeriği hakkında yapılması istediğiniz her hangi bir öneriniz ya da fikriniz varsa bizimle paylaşabilirisiniz. İmkânlarımız yettiğince beklentilerinize karşılık vermeye çalışacağız.

NFL bölümünde ise yeni sezonda Power Rankings bölümü açacağız, her takımın o haftaki performansını yorumlayacağız. Ayrıca Haftanın Maçları bölümü güncel bir şekilde devam edecek. Yine NFL hakkında Draft edilmemiş yıldızlar, en iyi defans oyuncuları gibi genel konulara yer vermeye devam edeceğiz. Super Bowl ‘dan sonra sitede NFL hakkında bir şey olmayacak diye bir şey yok. Adamını Tanı, Takımını Tanı, Efsaneler, Oyuncu Analizleri bölümleri güncellenmeye devam edecek. Off-season hamleleri ve Draft yazıları sitede yer alacak. Ayrıca sizlerden gelen istekler üzerine cheerleader wallpaperları yayınlayacağız.

NCAAF bölümünde NFL ve TAFL bölümleri kadar olmasa da eskisine göre daha geniş olacak. Bunun için hepimiz NCAAF yazarımız Erinç Atilla’nın askerden dönmesini bekliyoruz. Bu süre içerisinde NCAAF sayfası maalesef açılmayacak ama diğer yazarlarımızdan NCAAF yazıları okumaya devam edeceksiniz. Mayıs-Haziran gibi Erinç Atilla’nın aramıza dönmesiyle beklentilerinizi karşılayacak bir NCAAF Anasayfa açacağız.

Ayrıca misafir yazar uygulamasına başlayacağız. Amerikan Futboluyla ilgili her hangi bir konu ya da Amerikan Futbolu düşünceleri hakkında yazı yazmak isteyen arkadaşlar yazılarını bize gönderebilecekler. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamayı ilerleyen günlerden sitemizde göreceksiniz.

Bunlar dışında Forum’un geçtiğimiz altı ayki gibi güzel bir şekilde devam etmesini umuyoruz. Forum hakkındaki soru, sorun ve isteklerinizi Duyurular ve İstekler bölümünden bize bildirebilirsiniz.


Şimdilik yapacaklarımız, planlarımız bu kadar. Umarım sitemizdeki yenilikler sizi memnun eder. Buradan siteye katkıda bulunan tüm yazarlarımıza ve üyelerimize ayrıca okurlarımıza, sitemizi takip eden, ziyaret eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Sizlerle birlikte sadece daha çok büyüyeceğiz ve bu sporu daha çok seveceğiz.

Saygılar,
Kaan Özaydın