Baş rollerde Bears ve Colts…

Sezonun en büyük şovu NFC şampiyonu Chicago Bears ve AFC şampiyonu Indianapolis Colts arasında 4 Şubat’ta Miami’de oynanacak. 1984’te Indianapolis’e geldiklerinden beri ilk kez AFC’yi kazanarak Super Bowl’a kalan Colts mutlu sona ulaşabilecek mi? Yoksa  Chicago sonunda hak ettiklerine inandıkları saygıya Lombardi kupasını  kaldırarak mı ulaşacak? Super Bowl’un bu sezonda nefesleri kesen bir mücadele olacağı kesin. Bir tarafta çok iyi tasarlanmış bir makine gibi çalışan Bears. Diğer tarafta P. Manning liderliğinde durdurulması zor bir hücumu olan Colts. Footballun en popüler tartışması hücum mu savunma mı dejavusu yine karşımızda…

NFC finalinde başa baş geçmesi beklenen bir Saints – Bears mücadelesi sürpriz bir şekilde Bears’ın ezici üstünlüğü ile sonuçlandı. İlk yarıda New Orleans hücumunu tamamen etkisiz hale getiren Bears yarıyı 16-0 önde kapatmak üzereyken, bu ana kadar hiç bir varlık gösteremeyen Saints bir aziz eli değmişcesine son iki dakikada buldukları TD ile umutlarını ikinci yarıya taşıdılar. İkinci yarının başında, bu maçın en çok ses getiren anı yaşadı; uzun bir koşudan sonra gol çizgisine ulaşmadan önce dönüp rakiplerine beni durduramazsınız dercesine işaret eden ve daha sonra sayısını uçarak attığı bir takla ve danslarla tamamlayan Bush, NCAA’deki yasakların acısını çıkarttırmışcasına mutluydu.  Bu ana kadar zaten Saints’e sezonun en iyi dayağını atan Chicago bir anda vitesi yükselterek ezici bir maç çıkardı. Chicago oyuncuları maç sonu demeçleri, Bush’un bu hatayı tekrarlamayacağının garantisiydi. Hücumda koşu oyunları ile 200 yarda yakın kazanan Bears maçı 39-14 kazanarak Super Bowl’a 22 yıl sonra adını tekrar yazdırdı.

AFC finalinde ise tam bir sayı düellosu vardı. Bir hafta önce football ilahlarının kolladığı New England yine maça mucize bir gol çizgisinde fumble recovery TD ile başladı. Daha sonra biri koşudan, diğeri interception’dan iki TD daha bulan Patriots ilk yarıyı  21-6 önde kapattı. Ama ikici yarıda ilahlar taraf değiştirmeye karar verince Colts önce 2 TD ve bir 2 sayılık conversionla maçı 21-21 e getirdi. Daha sonra, bu sefer gol çizgisinde fumble recover ile TD bulan Colts maçın sonlarına doğru arka arkaya bulduğu cevapsız TD’lar ile ilk defa 38-34 öne geçti. Maçın sonunda galibiyet için topu son bir kez eline alan Tom Brady dördüncü Super Bowl’u attığı bir ınterceptionla başka bir yıla bırakırken. P. Manning sonunda Super Bowl’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyordu. Colts böylece 37 yıl süren bekleyişini 2 defa kaybettiği New England önünde 38-34 sona erdirdi.

Footballun iki farklı ucunda iki apayrı takımı bu sene Superbowl’da izleme fırsatı bulacağız. Bears makinesi aksamadan işlemeye devam ederse Bu sene kupaya ulaşmaları kaçınılmaz. Ama Colts’un bu dişlilerin arasına tıkayacağı çok önemli bir silahı var, Peyton Manning. Maçın kilit eşleşmesi; Manning, Bears Defans Line’a karşı. Bu sene etkili olduğu maçlarda rakip oyun kurucuların korkulu rüyası olan Bears DL, eğer Manning’e ulaşıp cezalandırabilirse Super Bowl Colts için acı bir tecrübe olacaktır. Diğer taraftan Manning istediği zamanı bulabilirse, etkili ve çabuk çıkan paslarla Chicago’yu sahada koşuşturan şaşkın yavru ayılara çevirebilir. Maçın ikinci kilit ismi ise Bears oyun kurucusu Rex Grossman, eğer Grossman bu maçta kahraman olmaya çalışmaz ve kendine verilen görevi top kaybı yapmadan yerine getirebilirse Colts defansına zor anlar yaşatacağı kesin. Son derece etkili bir koşu oyunu olan, en az defansları kadar fiziksel oynayan Chicago bu silahlarının ne kadar etkili olduğunu Tomas Jones’un sekiz kere topla buluşarak elde ettiği 69 yardlık solo TD’ıyla gösterdi. Bu noktada Colts defansı eğer Bears koşusunu durdurabilirse, Rex Grossmanı pasa zorlayıp top kayıplarına yol açabilir. Colts defansının bunu yaparken aynı zamanda Chicago returnlerinde de büyük oyunlar vermemesi gerekiyor. Deven Hester’ın neler yapabileceğini sanırım artık bilmeyen kalmadı.

Kim kazanırsa kazansın… Unutulmaz bir Super Bowl olmaya aday bir maç iki hafta sonra bizleri bekliyor.