Bundan üç sene evvel eylül ayında Odtü’de yaptığımız bir toplantıda Bahadır Ilgaç’la tanışmıştım. Uafl’yi kurduğumuz zamanlardı ve az çok herkese yeni yeni ısınıyorduk. Ama bu ufak tefek adamın ve ekibinin ligi o sezon sarsacağını inanın söyleseler inanmazdım. O sezonun namaglûp Uafl şampiyonu, sonraki sezonun ikincisi, ilk resmi sezonun yarı finalisti Falcons Türk futboluna sayısız sporcu kazandırmış bir makine adeta. Suphi, Bahadır, Okan bir çırpıda akla gelenler.
Makinede hiç değişmeyen bazı özellikler var, burada oyuncuların size’ından çok sürat, çeviklik ve tekniği ön planda. Sportmenlik ve disiplinde rakipten bir adım önde olmak burada her zaman desteklenen bir gelenek adeta.

Bu sene alınan sonuçlardan dolayı meraklandık ve makinedeki en dişli dişlilerden olan Suphi Taylan Tatar’a bazı sorular yönelttik…

Burak Korkmaz: Suphi öncelikle sana teşekkür etmek istiyorum ilginden dolayı, burada neler oluyor?yeni bir yapılanmaya mı gidiyorsunuz? Skorlar açısından söylüyorum,bu düşüşün sebebi nedir?

ODTUSuphi Taylan Tatar: Sebep tek değil ama bence en önemli sebep ligin erken ve önceden konuşulandan farklı başlaması. Gecen senenin sonundan itibaren  ümitler ve büyükler ligi yapılması planlanmıştı. Bu kapsamda bütün oyuncu alma/bulma çalışmalarımızı buna göre yaptık. Kapasiteyi arttırdık vs. ve sonunda çok iyi gecen bir recruitment dönemiyle geçen seneden kalan 45 oyuncuya ek 40 oyuncu daha bulundu. Hedef ilk dönem fundamental ağırlıklı antrenmanlarla yeni oyuncular için antrenman yapıp  daha sonra  yaklaşık 70 kişilik kadroyla büyükler ligine  çıkmaktı. Ümitler ligi bu oyuncuların  tecrübe kazanması için süper bir fırsat olacaktı.  Daha sonra ümitler liginde yaş okul sınırı olmadan herkesin oynamasına karar verildi. Biz buna rağmen planlarımızı değiştirmedik, bir prensip kararı alıp kendimiz ümitler ligine kriter koyduk ve sadece üniversite öğrencilerini oynatmaya karar verdik. Ve antrenmanlarımıza ayni şekilde devam ettik. Fakat daha sonra iki ligi birleştirdiler. Bizim için çok kotu oldu bu çünkü henüz hiç taktik çalışma yapmamıştık ve iki ya da üç haftalık bir zamanımız vardı ancak. Böyle olunca yeni lige biraz hazırlıksız yakalandık diyebilirim. Hem eski oyuncular ümitler liginde oynamayacaklarını düşünerek yaptıkları kondisyon programını tamamlayamadı hem taktik çalışmamız çok yetersizdi.

BK: Geçen sezon oynayan kadrodan eksikler göze çarpıyor, bunun etkisi var mı?

Suphi Taylan Tatar: Gecen seneden 2 QB(biri starter) , 1 TE(starter), 2 FB(biri starter), 2 RB ve 2 WR (biri starter) kaybettik.Bu ODTÜ için çok sürpriz değil her zaman bu kadar oyuncu kaybediyoruz ama bu sene gecen senden oyunları bilen oyunculara çok ihtiyacımız vardı.

BK: Fikstür?

Suphi Taylan Tatar: Kotu fikstür. Daha kolay maçlarımız ilk maçlar olsaydı farklı olabilirdi.

BK: Sormak zorundayım Suphi genel olarak bir şikâyet var hakemlerden, sen ne düşünüyorsun en azından bu ilk maçlardan sonra?

Suphi Taylan Tatar: Farklı hakemler. Kötülüklerinden değil fakat özellikle ilk iki maçtaki hakem kadrosu daha önce karsılaştıklarımızdan çok farklıydı.

BK: Farklı?

Suphi Taylan Tatar: Bazı kurallara özellikle bakıp bazılarına hiç bakmama gibi bir durumları vardı. Pek iyi de oldukları söylenemezdi.

BK: İlk hafta yaşanan Reddeers yenilgisinde sence en büyük faktör neydi?

Suphi Taylan Tatar: En önemli faktör en hazırlıksız maçımız olması. Düzgün yapabildiğimiz sanıyorum 5 oyun falan vardı Hacettepe maçında. Zaten defans gayet iyi oynadi, Hacettepe’nin sayıları genelde hücum Takımının hatalarından geldi.

BK: Falcons adına ilk dönem sence nasıl geçti?

Suphi Taylan Tatar: Kotu geçti diyebiliriz. Hem kadro ve taktik eksikliklerimiz takimi oldukca kotu etkiledi. Oturmuş defansımız sayesinde hiç bir maçı çok kötü kaybetmedik. Ama kazandığımız maçları bile çok kolay da kazanmadık.

BK: Playofflar? Ankara cadı kazanı gibi,şansınız sence nedir?

Suphi Taylan Tatar: Playoffa çıkmak için başkenti yenmemiz ve devamında bir kaç olay daha olması lazım ve açıkçası oynanan maç sırasına baktığımda olmayacak iş değil diye düşünüyorum. Ama bizim için önemli olan takımı her gün geliştirmek. Bu bağlamda Başkent’i yenmek istiyoruz.

BK: Sana ve takımına bol şans diliyorum.

Falcons ligde bu sezon neler yapacak bunu hep beraber göreceğiz ama bu alt yapı anlayışıyla her zaman ligin daha iyi takımlarından biri olacaklarına emin olduğumu söyleyebilirim. Rekabetin takım içinde, maçlardaki kadar yoğun olduğu her pozisyonda iki hatta üç hat derinliğe sahip bu ekip, büyükte bir geleneğe sahip. Yazımı Falcons’la özdeşleşen bir şekilde bitirmek istiyorum…
NO PASARAN!