Türkiye saati ile 5 Şubat günü saat 01.00 da oynanan Super Bowl XLI da gülen taraf Indianapolis Colts oldu. Indianapolis Colts, Chicago Bears’ı 29-17 yenerken Colts’un yıldız oyun kurucusu Peyton Manning 25 isabetli pas, 1 TD ve 1 top kaybı yaparak takımını galibiyete taşıdı ve MVP seçildi.

Canlı olarak izleme fırsatı bulduğumuz Super Bowl XLI da aynı zamanda birçok ilki yaşamış olduk. Super Bowl XLI ilk defa yağmur altında oynanan Super Bowl, ilk defa açılış kick return ardından touchdown yapılan, ilk defa iki afro-american koçun karşılaştığı, ilk defa bir afro-american koçun kazandığı ve ilk defa ligin en kötü koşu oyunlarından birine sahip bir takımın kazandığı Super Bowl olarak tarihe geçti.

Super Bowl XLI 200 üstünde ülkede canlı olarak yayınlandı. Maçın özetine gelecek olursak;

Maçta hava şartlarını kötü olması, bir sürü top kaybı yaşanması dikkat çekti ama asıl dikkat çeken olay Bears’ın return man’i Devin Hester’ın başlangıç vuruşundan sonra 92 yardlık koşusuyla takımına Super Bowl tarihinin en hızlı touchdownunu kazandırmasıydı. Bu hızlı gelen TD Colts’da ve tüm izleyenlerde şok etkisi yarattı.

Colts şoku üzerinden atmaya çalışırken daha ilk hücumda bir top interception yaptı, ama Bears bundan istediği gibi faydalanamadı. Daha sonra birkaç koşu ve pas oyunuyla Manning’in Reggie Wayne attığı 53 yardlık TD pası ile skoru skor 7-6 oldu. Colts extra point denemesinde havanın gazabına uğradı ve Hunter Smith extra point sırasında topu elinden kaçırdı.

Daha sonra Bears, Rex Grossman’in Muhsin Muhammad’e attığı 4 yardlık TD pası ile skoru 14-6 ya getirdi. Colts buna Vinateiri ile bulduğu 29 yardlık alan golü ile cevap verdi. İkinci periyodun bitmesine altı dakika dokuz saniye kala Colts Dominic Rhodes’in 1 yardlık TD koşusuyla maçta ilk defa öne geçme fırsatı yakaladı ve skoru 16-14’e getirdi. İkinci periyodun bitimine iki saniye kala Colts, Vinateiri ile kullandığı 36 yardlık alan golü denemesinde başarılı olamadı. Ve devre 16-14 Colts üstünlüğü ile sona erdi.

Devre arasında şovlarında ise Prince ve Florida A&M University Marching 100’ı izledik. Bu güzel görsel şölenden sonra başlayan ikinci yarıda Colts 13 oyun sonrasında Vinateiri ile 29 yarddan bir alan golü buldu ve skoru 19-14’e getirdi. Daha sonraki birkaç oyuna Rex Grossman damgasını vurdu ve yaptığı top kayıpları ile Chicago taraftarını çıldırttı. Vinateiri’nin üçüncü başarılı alan golü ile Colts skoru 22-14’e getirdi.

İkinci yarı boyunca pek varlık gösteremeyen Bears ofansı Robbie Gould’un 44 yardlık alan golü ile skoru 22-14’e getirdi. Daha sonra Colts defansının kazandığı interception ile Kelvin Hayden 56 yardlık TD koşusu ile skoru belirledi, 29-17.

Maçtan sonra Peyton Manning başarılı oyunu ile MVP ödülünü ve çok istediği yüzüğün sahibi olurken Chicago cephesinde ise kaybedilen Super Bowl’un üzüntüsü vardı.

 

Yazan: Kaan Özaydın