Evet, uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz. Ankara Grubundaki 2.yarı tablosu ve puan durumu tam bir cadı kazanı görüntüsünde.

Ankara Grubunda ilk yarıya oranla daha kısa sürecek bu ikinci yarı maçları toplam 6 maçtan oluşmakta… 24/25 Mart ve 31 Mart günleri oynanacak mücadeleler, yani 10 günlük sure zarfı içinde oynanacak maçlar takımların kaderini belirleyecek.

Takımlara ve ilk hafta Maçlarına kısaca bakalım:

1. Hacettepe Reddeers  4-4-0
2. Gazi Warriors 4-4-0
3. Baskent Knights 4-2-2
4. Ankara Cats 4-2-2
5. ODTU Sahinler 5-2-3
6. Çınarspor Cougars 4-1-3
7. Bilkent Judges 5-0-5

Gazi Warriors – Hacettepe Red Deers

Evet, gerçekten Ankara grubunun en kıyasıya mücadelesine sahne olacağını düşündüğüm maç ilk basta karşımıza çıkıyor. 4 galibiyeti bulunan 2 takim grup liderliğine oynayacak. Gazi takımı bu sene geçtiğimiz seneye kıyasla büyük bir yükselişte ve maçlarının hepsini kazandı. Hacettepe ise her zamanki istikrarlı çizgisinde yola devam ediyor. Bu maç için kesin bir favori belirtemesem de, iki takımın savunma oyuncularının bu maçın kaderini belirleyeceğini söyleyebilirim. Birbirini çok zorlayacak iki takim sahada olacak ama benim kişisel favorim uzun suredir yenilmeyen Hacettepe.

Başkent Knights – ODTU Şahinler

Ankara grubundaki bütün maçlar gibi yine gruptan çıkma yarışını en basta etkileyecek maçlardan. Yenilen takımın gruptan çıkma şansı 2li averaja da bakarsak uçup gidiyor. ODTU takımı sezona kötü başlamasına rağmen sonradan 2 galibiyet almış ve gruptan çıkma umutlarını 2.yarıya bırakmıştı. ODTU’nün şu ana kadarki 5 maçından daha önemli bir maç. Başkent takımı ise ODTU’nün tam olarak tersi. Sezona müthiş bir başlangıç yaptılar. Fakat önce Çankaya maçını uzatmalarda kaybettiler sonra Gazi maçını 3 gol önde iken kaybettiler. 2 galibiyetleri 2 yenilgileri var ve bu maç onlar için ölüm kalım mücadelesi. Kişisel favorim ikinci yarıya bambaşka bir başlangıç yapacağını düşündüğüm Başkent takımı.

Ankara Cats – Çınarspor Cougars

Yine gruptan çıkacak takımların zirve koltuklarını sallayacak bir maç. 2 galibiyeti ve 2 yenilgisi bulunan Ankara takımı Başkent ve Hacettepe maçlarını kaybetti, Bilkent ve ODTÜ maçlarını kazandı ve gruptan çıkma şansını 2.döneme bıraktı. Çınarspor maçı onlar için en son şans olmasa da eğer Başkent takımı ODTÜ’yü yenerse ve Ankara bu maçı kaybederse gruptan çıkmaları hayal olabilir. O yüzden mutlak kazanmak zorundalar. ÇInarspor ise tek galibiyete ve 3 mağlubiyete sahip. Gruptan çıkma ümitlerini sürdürebilmeleri için sadece bu maç değil önlerindeki iki maçı da mutlaka kazanmak zorundalar. Kıyasıya bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Kişisel favorim daha fazla galibiyete sahip olan ekip yani Ankara takımı.

Evet, genel olarak ilk hafta maçları ve benim tahminlerim bu şekilde. İkinci hafta maçları ise aşağıdaki gibi :

Baskent Knights – Hacettepe Red Deers
Bilkent Judges – Çankaya Cougars
Ankara Cats – Gazi Warriors

Görüldüğü gibi ikinci yarıdaki ilk hafta maçlarından sonra bile hangi takımların gruptan çıkabileceği tam olarak kesinlik kazanmıyor.

Kimse beni yanlış anlamasın sadece yazıya biraz keyif katmak amaçlı bu şekilde “kişisel” tahminlerde bulunuyorum yoksa pek tabii ki bu maçların analizini yapıp kimin kazanabileceğini söylemek gerçekten zor ve ayrıntılı bir gözlem gerektirmekte. Dediğim gibi Ankara Grubu tam bir cadı kazanı, kimin ne yapacağını kestirmek gerçekten zor. (yani küfür yemeyi sevmek gibi bir takıntım yok)

Tüm takımlara ikinci yarıda başarılar diliyor tüm Türkiye’deki maçlarda sakatlıkların, kırgınlıkların ve büyük hakem hatalarının olmamasını temenni ediyorum. Bunun haricinde zaten sahada soluk soluğa kıran kırana mücadeleler sergileneceğinden eminim.

Her zaman dediğim gibi yüreği kocaman, ama sayılı insandan oluşan bir camiayız. Tüm oyuncuların rakiplerinin bile değerini bilmesi, kardeşlik, centilmenlik ve tabii ki sahada malzeme sesleriyle dolu bir sertlik görmek temennisi ile…

Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun gibi klişe olsa da;

“Başarıya en uzak olduğunuz yer, kardeşlerinizle omuz omuza ve burun buruna oynadığınız gol çizgisi olsun.”