NFL de hayat hiç durmuyor. Bu yazıda draft ve free agency den sonra yeni kadroları yavaş yavaş şekillenen AFC West takımlarına kısaca bir göz atacağız:

AFC WEST:

Takımların imzaladıkları ve yollarını ayırdıkları önemli isimlerin yanı sıra draft edilen ve sezonda öne çıkabilecek isimlere kısaca bakalım:

Oakland Raiders :

Gidenler:  Aaron Brooks, QB; Randy Moss, WR (NE);

Gelenler :  Justin Griffith RB (Atlanta) , Dominic Rhodes RB(Indianapolis), Mike Williams WR (Detroit), Josh McCown QB (Detroit)

Draft :   JaMarcus Russell QB, Zach Miller TE, Quentin Moses DE, Michael Bush RB

Genel Bakış: Geçen sezonun en kötü  takımı olan Raiders, işe ilk önce koçunu gönderip yerine Lane Kiffin’i getirmekle başladı. En çok merak edilen konu olan WR lerin durumu idi: Randy Moss’un 4.tur draft hakkı karşılığında Patriots’a yollandı; Jerry Porter ise  takımda kaldı. Son yıllarda drafta giren en iyi QB olduğu iddia edilen JaMarcus Russell beklenildiği gibi 1. sıradan Oaklandın yolunu tuttu, çaylak oyuncuyu hemen lige sürmemek ve pişmesine zaman vermek amacıyla veteran QB McCown Detroit’ten bir draft günü takası ile alındı.(4.tur draft hakkı — Mike Williams WR +Josh McCown QB )

Şahsen JaMarcus’un sahaya girişinin 6. haftayı bulmayacağını sanıyorum bekleyip görelim. Warren Sapp ise hayli kilo vererek eski Tampa Bay deki günlerine benzer bir hal aldı geçen sezon güzel istatistiklere imza atan performansının bu yıl daha da artması bekleniyor. Ama AFC West gibi dişli bir grupta playoff şansını zorlayabileceklerini sanmıyorum.

San Diego Chargers :

Gelenler:  —

Gidenler :  Donnie Edwards MLB (KC), Randall Godfrey,  Terrence Kiel S, Keenan McCardell, WR

Draft :   Craig Davis WR, Eric Weddle S, Anthony Waters LB

Genel Bakış: Bu seferde geçen yılın en iyi takımına bakacağız. En iyi takım olmasına rağmen playoff larda galibiyet alamayan San Diego coach Marty Schottenheimer’ı gönderip yerine Norv Turner’ı getirdi, önceki koçluk deneyimlerinde başarı sağlayamayan Turner’ın takımı SuperBowl’a taşımasını ümit ediyorlar. Çok önemli iki veteran MLB sini kaybeden Chargers’da onların yerine Stephen Cooper ve Matt Wilhelm’in oynaması bekleniyor. Craig Davis seçimi çok eleştirilse de Chargers GM A.J. Smith’e herkesin güveni sonsuz. Takımdan ayrılacağı düşünülen free-agent guard Kris Dielman ile uzun süreli bir kontrat imzalandı, aynı şekilde RFA RB Michael Turner da bir sene daha Chargers forması giyecek ve sene sonunda bedelsiz istediği takımla kontrat imzalayabilecek.

San Diego Chargers’ın bu sene de 10+ galibiyet alıp playoff’a uzanması olası görünüyor umarım playoff yolunda tecrübelenmişlerdir ve basit hatalarla maç kaybetmezler.

Denver Broncos  :

Gelenler:  Dre Bly CB (Detroit), Daniel Graham TE (NE), Travis Henry RB (Ten), Brandon Stokley WR (Indianapolis)

Gidenler :  Tatum Bell RB (DET), Courtney Brown DE, George Foster OT (DET); Michael Myers DT (CIN), Damien Nash, RB; Jake Plummer, QB (TB),Al Wilson MLB

Draft :   Jarvis Moss DE, Tim Crowder DE, Harris Ryan OT, Marcus Thomas DT

Genel Bakış: Geçen yıl Qb değişikliğinden sonra playoff u kaçıran Denver, hayli hareketli günler geçirdi. CB Dre Bly’ın Detroit’ten alınması ile çok çok iyi bir cornerback ikilisine sahip oldular, sağlık problemleri yüzünden NY Giants’a takası son anda gerçekleşmeyen Pro Bowl MLB Al Wilson aynı nedenlerden ve ayrıca yüksek ücretinden dolayı takımdan yollandı. Geçen yıl Titans’ın sezonun ikinci yarısındaki performansında büyük payı olan Travis Henry’nin de RBler için cennet olan Denver ofansında çok iyi oynayacağını düşünüyorum. Draftta 4 hakları vardı 4ünü de line oyuncularından yana kullandılar. Pass Rush’ta çektikleri sıkıntıyı ilk 2 turda aldıkları DE lerle bence aşmaları güç ama bu kaliteli takım en azından 9-7 bir sezon yaşayacaktır, ve playoff lara kalacaktır.

Kansas City Chiefs :

Gidenler:  Jordan Black OT (HOU), Sammy Knight S, Kawika Mitchell LB (NYG), Kyle Turley OL, Will Shields

Gelenler :  Alfonso Boone DT (Chi), Donnie Edwards MLB (SD), Napoleon Harris LB (Min)

Draft :   Dwayne Bowe WR,  Turk McBride DT, Tank Taylor DT

Genel Bakış: Geldik naaptığı fazla belli olmayan Kansas City’e. Geçen yıl 11 Probowl tackle Willie Roaf’ın futbolu bırakmasının ardından bu yıl da 12 kez Probowl olan guard Will Shields futbola veda etti. Bir zamanların efsane Chiefs’ın line ı tamamen dağıldı ancak chiefs buna karşın ilk ofans line ı draftın 6.turunda seçti. Trent Green’in hala bu sezon nerede oynayacağının belli olmaması ve  Larry Johnson’ın gelecek sezon sona erecek olan çaylak kontratı ve durumunun belirsizliği ise takımın problemlerinden birkaçı. Fazla söze gerek yok bence açık ara grup sonuncusu olacak bu takım. Ve gelecek yılın drafttında yeniden yapılanmaya gidecektir. Bu sezonu şahsen Kansas City için kayıp sezon olarak görüyorum.