Cumartesi günü oynanan yarı final karşılaşması sonucunda finale çıkan Gazi Warriors’un rakibi Pazar günü oynanan karşılaşmada  Ege Dolphins’i 32-0 ile geçen Hacettepe Red Deers oldu. Ayrıca bu karşılaşma sezonun ikinci yarısında Ankara Grubu’nda oynanan ve Reddeers’ın 22-12 üstünlüğüyle biten normal sezon karşılaşmasının da bir rövanşı niteliğinde. Grup maçlarına baktığımızda tek yenilgi alarak playoff a yükselen Warriors ilk turda Emu Crows’u ve yarı finalde de iki yıldır yenilmeyen geçen yılın şampiyonu Boğaziçi Sultans’ı yenerek finale adını yazdırmıştı. Yarı finalin diğer cephesinde ise Ankara Grubu’nu yenilgisiz bitiren Reddeers, ilk turda Koç Rams’i ve yarı finalde de Anadolu Grubu’nun lideri Ege Dolphins’i yenerek finale çıktı.

Finalistlerden Hacettepe sezon boyunca oynadığı maçlarda 278 sayı bulurken sadece 19 sayı yedi. Gazi ise 233 sayı bulurken 149 sayı yedi. Hacettepe Red Deers maç başına 34.75 sayı gibi yüksek bir yüzdeyle oynarken savunmada ki başarısını maç başına yediği sayının sadece 2.375 olması ile kanıtlıyor. Gazi Warriors ise maç başına 29.15 sayı bularak ofansının kalitesini gözler önüne seriyor. Savunmada ise maç başına 18.625 sayı yiyor. İstatistiklerde Hacettepe’nin bariz üstünlüğü görülüyor.

İki takım arasında yapılan maçlarda Hacettepe’nin Gazi’ye karşı mağlubiyeti bulunmuyor. Geçen senenin finalistini eleyen Hacettepe Red Deers ile geçen sezonun şampiyonunu eleyen Gazi Warriors maçı sonucunda bakalım hangisi kupanın sahibi olacak…

Yazan: Kaan Ekemen