TAFL’de finale çıkan ilk takım bu cumartesi belli oldu. Ankara’nın güçlü ekibi Gazi Warriors finale çıkan takım olma başarısını gösterdi. Cumartesi günü saat 15:00’da başlayan ve Boğaziçi Uçaksavar tesislerinde oynanan karşılaşmada maçı Warriors 38-24 yenerek hem rakibini final yol olunda saf dışı bıraktı hem de rakibinin geçen yıldan beri süren galibiyet serisine son verdi.

Maçın ilk çeyreğine hızlı başlayan her iki ekipte özellikte hücumda çok iyi bir performans sergilediler. Maçın başında Gazi etkili koşu oyunlarının ardından bulduğu sayı ile öne geçti, fakat ekstra sayı denemesinde başarısız olunca skor 6-0 oldu. Özellikle ilk yarı boyunca defansta zorlanan Warriors’a Sultans’ın cevabı gecikmedi ve skoru yaptıkları touchdown ve ekstrayla 8-6 ya taşıdılar. Hücum potansiyeli olarak maçın her anında istediğini yapabileceğini gösteren Warriors bu dakikadan sonra iki touchdown ve iki ekstrayla skoru 22-8’e taşıdı ve ilk çeyrek bu skorla tamamlandı. İkinci çeyrekte bir sayı daha bulan Warriors’a Sultans karşılık verince ilk yarının skoru 30-16 Warriors üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıda defansı biraz daha toparlanmış bir görüntü çizen Sultans, yedek oyunculara da oldukça şans veren Warriors takımı karşısında bir touchdown ve ekstra daha alarak skoru 30-24’e getirdi. Fakat koşu oyunlarında üstün bir görüntü çizen Warriors son çeyrekte bulduğu touchdown ve ekstrayla skoru 38-24’e getirdi ve bu yıl 2.si düzenlenecek olan TAFL finaline adını yazdıran ilk takım oldu. Finalin ikinci takımı ise 6 Mayıs Pazar günü oynanacak Ege Dolphins-Hacettepe Reddeers karşılaşmasının ardından belli olacak.

Finalde mücadele edecek bütün takımlara, hakemlere ve görevlilere başarılar dileriz.

Yazan: Kaan Ekemen