-Bülent Emet vs. Kerem Ateş
-Hilmi Çeltikçioğlu vs. Ferhat Sezer
-Warriors koşusu vs. Sultans defans ünitesi
-Warriors punt ve kick oyunu vs. Sultans special teams üniteleri
-Warriors defans ünitesi vs. Sultans hava saldırısı
-Warriors defans ünitesi vs. Sultans yer oyunu

Öncelikle belirtmek isterim ki bu maç bence tam bir yönetimler savaşı olacak. Şimdi bazılarımız düşünüyordur hangi maç değil ki diye. Kabul edelim ki bütün takımlarımız bu ikisi kadar iyi koordine edilmiyor. Herneyse takımlarımızın sorunları bir yana, Kerem Ateş acaba Bülent Emet’i kandırabilecek mi? Cevabınız evetse iyi dinleyin Bülent Emet’i tanıyanlar bilir, Koç birşeye bu kadar yakınlaştığı zaman heyecanlanmayanlardan, bazen yılan kadar soğuk kanlı olabilenlerdendir. Ne hikmetse bu kazansada kaybetsede, ki bu uzundur olmuyor, tüm Sultans oyuncularınada sirayet etmiş bir yaklaşım. Öte yandan Warriors daha istekli ve heyecanlı bir takım.

Ofansif anlamda eğer Gazi hücumu Sultans defansına takılırsa bence Gazi maçtan kopacak ve yenilecektir. Oyuncuların oynanan sisteme bağlılığı defansın sisteme karşılığı ve takım içi disiplinle orantılıdır. Bunu geçen haftasonuda hep beraber gördük bence. Maçın ilk yarısı Sultans önde olursa ikinci yarısındada Gazi comeback yapamaz. Ancak Gazi hucumu maça hızlı başlar ve defans anlayışını mağlup ederse iki yada üç skor gibi bir farka ulaşırsa bence Gazi ikinci yarıda da yenilmeyecek ve finale çıkacaktır. Anlaşılacağı gibi ilk yarı bu maçta çok önemli.

Defansif anlamda bakarsak Gazi defansı geçen hafta güçlü bir pas takımı olan E.M.U Crows’u evinde mağlup etti. Demek ki pası savunabiliyorlar. Ancak aynı şey Sultans içinde geçerli. Bence maçın kaderini Sultans defansının kalbi ve bence ligin en sinir bozucu adamı Ferhat Sezer ve çetesi belirleyecek. Oyunda olduğu süre boyunca her an bir değişiklik yaratabilen bu ekibin ilk yarı oyunu çok önemli.

Açıkça ortada olan birşey varsa iki takımında special teams üniteleri maça pozitif katkı koyabilecek güçte. Ama punt ve eğer Gazi yapıyorsa field goal denemelerinde dikkat çünkü Sultans bu sezon neredeyse izlediğimiz tüm maçlarda blok yapıyor ve bu işi seviyor.

Maçın ikinci yarısında ise iki tarafın yer oyunu ve koşucularının top hakimiyeti önemli olacak. Çünkü avantajı elde eden topu oyunda tutup zamanı geçirmeye çalışacaktır.

Cumartesi görüşmek üzere…