AFC’de bulunan son gruptaki takımların imzaladıkları ve yollarını ayırdıkları önemli isimlerin yanı sıra draft edilen ve sezonda öne çıkabilecek isimlere kısaca bakalım;

Buffalo Bills

Gelenler: Derrick Dockery G (Was), Langston Walker T (Oak), Jason Whittle OT (Min), Darwin Walker DT (Phi)

Gidenler: London Fletcher MLB (Was), Mike Gandy OL (Ari), Kelly Holcomb QB (Phi), Willis McGahee RB (Bal), Takeo Spikes LB (Phi), Chris Villarrial G, Nate Clements CB (SF)

Draft: Marshawn Lynch RB, Paul Posluszny LB, Trent Edwards QB

Genel Bakış: Buffalo halkı artık iyi bir takım istiyor ancak bu biraz daha süreceğe benziyor. Bu yıl defanslarından çok önemli üç isim kaybettiler, free agency de ligin en iyi cornerları arasında olan Nate Clements ve MLB London Fletcher takımdan ayrıldılar. Ayrıca yapılan bir takas sonucunda bir zamanların probowl outside linebackerı Takeo Spikes, henüz takımla anlaşma sağlayamayan DT Darwin Walker (anlaşma sağlanamazsa Eagles’a geri dönecek ve Bills 6.tur draft hakkı alacak.) karşılığında Eagles’a gönderildi. Başka bir takasla ise RB McGahee Baltimore’un yolunu tuttu. Bills free agency de ofans line’ını güçlendiren hamleler yaptı ve JP Losman’a kendini göstermesi için gerçek bir şans verdi. Ayrıca kaybedilen oyuncuların yerine drafttan alınan RB Marshawn Lynch’in çok etkili olmayacağı düşünülse de ben çok etkili bir oyuncu olduğunu ve iz bırakacağını düşünüyorum. 2.turdan seçilen Posluszny çok önemli bir oyuncu ve yakın zamanda Angelo Crowell ve Keith Ellison’la mükemmel bir linebacker ünitesi oluşturacaklardır. Bills’in sezonu için Darwin Walker bence kritik bir önem taşıyor. JP Losman eğer korunursa mükemmel bir receiver olan Lee Evans ile  iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Bana göre Bills bu grupta 3.lük için Miami ile çekişir.

New England Patriots:

Gelenler: Kyle Brady TE(Jax), Randy Moss WR(Oak), Adalius Thomas LB(Bal), Wes Welker WR(Mia), Tory James CB(Cin), Donte Stallworth WR(Phi)

Gidenler: Tully Banta-Cain LB (SF), Corey Dillon RB, Daniel Graham TE (DEN), Marquise Hill DE(öldü)

DraftBrandon Meriweather FS

Genel Bakış: Ve sonunda Tom Brady kendini kanıtlamış mükemmele yakın bir receiver ünitesine sahip oldu. Bu takımın offseason hamleleriyle ilgili söylenecek fazla bir şey yok gerekli her şeyi kusursuz yerine getirdiler. Geçen yıl Colts maçını onlara kaybettiren QB ye baskı problemini ligin belki de en iyi linebackerı Thomas’ı getirerek çözdüler. Giden blokçu TE Graham yerine aynı özelliklere sahip ancak biraz daha az atletik veteran Kyle Brady’i getirdiler. Ve receiverlar, belki de en yetenekli WR Randy Moss 4. Tur hakkı karşılığı Oakland’dan, Troy Brown’un genç haline benzetilen Wes Welker 2.Tur hakkı karşılığı Miami’den alındı, free agencyden Stallworth ve Washington da bunlara dahil oldu. Tom Brady şu an çok mutlu olmalı. Draftta 1.turda alınan Brandon Meriweather sağlam kalabilirse Rodney Harrison’la safetyde iyi bir ikili oluşturabilir. Corey Dillon’ın ayrılmasıyla Maroney ve Faulk’a çok daha fazla iş düşecek. Takımın tek problemi hala franchise tag’i imzalamayan ve uzun süreli bir kontrat için anlaşma sağlanamayan geçen yıl ligde en fazla interception yapan CB  Assante Samuel. Başta dediğim gibi fazla söze gerek yok şampiyonluk kesinlikle New England’dan geçiyor.

New York Jets:

Gelenler: Thomas Jones RB(Chi), David Bowens DE(Mia), Kenyon Coleman DE(Dal)

Gidenler: Kevin Barlow RB(Pit),

DraftDarelle Revis CB, David Harris MLB

Genel Bakış: New York Jets geçen yıl playoff’u yakaladıktan sonra kadrosunu korudu ve bir takas ile Chicago’nun SuperBowl’a gitmesinde çok büyük katkıları olan RB Thomas Jones’u kadrosuna kattı. İki tane DE ile end rotasyonunu genişleten Jets’in en büyük problemi olarak Nose Tackle gözüküyor. Jets draftta da çok iyi işler yaptı punt returner olarak da etkili olan CB Darelle Revis ve draftta belki de koşuya en iyi tepki veren LB olan David Harris’i seçtiler. New York Jets geçen yıldan pek farklı gözükmüyor, eğer Chad Pennington geçen yılki gibi oynamaya devam edebilirse playoff yolları onlara açık gibi gözüküyor. Aradaki tek engel ise zorlu fikstürleri.

Miami Dolphins:

Gelenler: Trent Green QB(KC), David Martin TE(GB), Joey Porter LB(Pit)

Gidenler: David Bowens DE (NYJ), Kevin Carter DE (TB), Joey Harrington QB(ATL), Olindo Mare K (NO), Damion McIntosh T (KC), Seth McKinney OL (CLE), Randy McMichael TE (STL), Wes Welker, WR (NE);

Draft: Ted Ginn Jr. WR, Jordan Beck QB, Samson Satele G

Genel Bakış:  Draftın en çok tartışılan hamlesi Miami tarafından yapıldı. 9.sırada herkes Brady Quinn’in seçilmesini beklerken onlar WR Ted Ginn Jr’ı seçtiler. NFL’de fazla iş yapabileceğine inanılmayan Ted Ginn, WR olarak olmasa da bir returner olarak çok büyük etkiler yapabilir ancak bir returner için 9.sıra çok ama çok erken. QB sorunlarını ise 37. Yaşındaki Trent Green’i Kansas City’den sancılı bir takas sonrası alarak çözdüler. Kendisine yol görünen Culpepper’ın ise nereye gideceği belirsiz. Miami line’ı iyi iş yapabilirse bu yıl Ronnie Brown etkili olabilir.TE Randy McMichael ve Kicker Olindo Mare’nın ayrılışları takım için kötü oldu. Pittsburgh’dan gelen Joey Porter kesinlikle katkı yapacaktır ama bu yaşlanan defansa gençlik aşısı yapılması şart görünüyor. Grup sonuncusu olma ihtimalleri oldukça kuvvetli.