Tüm dünyadaki Football taraftarlarının heyecan ile beklediği NFL 2007 sezonu geçtiğimiz hafta birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlarla başladı. Tony Romo’nun 345 yardalık performansı haftaya damgasını vururken, Patrıots tan Ellis Hoobs ikinci yarı başlangıç vuruşunu 108 yardalık bir koşuyla sayıya çevirerek 106 yardalık bir önceki rekoru da tarihe gömdü. Bir diğer tartışılan isim olan Randy Moss ise sezonun en iyi receiver başlangıcını yaparak 9 pas tutuşta 185 yarda ve 1 TD yeni takımına ve yeni sezona merhaba dedi.

Sezonun açılış maçında geçen senenin hızlı hücumu Saints, şampiyon Colts’a konuk oldu. Başa baş geçen bir ilk yarının ardından. Vites yükselten Colts maçtan 41-10 galip ayrılarak yeni sezona iyi bir başlangıç yaparken. Colts defansı tam bir takım oyunu sergileyerek üstün bir performans ile New Orleans hücumunu sadece 3 sayıda bıraktı. Buna Payton Manning’in 288 yard ve 3 TD paslık performansı ve Addai’nin 188 yarda ve 1 TD koşması eklenince Colts bu sezonda iddalı olduğu mesajını verdi.

Cumartesi gününün önemli maçlarından biri New England Patriots, New York Jets mücadelesiydi. Tom Brady, özellikle hücum çizgi oyuncularının kendisi için ördükleri demirden duvarın arkasından çok rahat paslar atarak 297 yard ve 3 TD’lık bir performans sergiledi. Atılan pasların 9 unu tutan Moss 185 yarda üretirken. Ellis Hoobs ikinci yarının başında Kick Return’den 108 yardalık bir TD üreterek tarihe geçti.

Draft’ın en konuşulan takımı Cleveland ise Pitsburg karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Steelers defansı altı sack, üç fumble ve iki interceptionla maçı Browns için bir kabusa çevirdi. Steelers hücumu da defansın bu performansına katıldı sadece 161 yarda dört TD sığdıran Big Ben bu istatistiklerde adeta maçın özetini yaptı. Brows bir no’lu oyun kurucusu Frye’ı ilk çeyrek kenara alırken Sanırım Quinn’e bir an önce hazır olması gerektiğinin sinyallerini veriyordu.

Açılış haftasının en keyifli iki maçından biri olan Detroit Oakland mücadelesi bir hücum  düellosuydu. 392 yard üreten Detroit Hücumu 2 top kaybına ve bunların bir tanesinin end zone a atılan bir interception olmasına rağmen maçı kazanmayı bildi. Detroitin 2. sırada draft ettiği WR Johnson ilk NFL maçınca 70 yarda ve 1 Tdlık performansı ile iyi bir tercih olduğunu gösterdi. İkinci yarının hemen başında 17-0 geriye düşen Oakland mücadeleyi bırakmadı. Oakland QB si McCown’un 313 yardalık performansı ve 4 çeyrekte 20-21 öne geçmesine rağmen, Detroit in bu andan sonra ürettiği 16 sayıya cevap veremedi ve maçı 36-21 Detroit kazandı.

Cumartesi gecesi New York Giants ile Dallas Cowboys arasında oynanan son maç ise tam bir sayı düellosuydu. Her iki takımında her çeyrekte sayı ürettiği bu zevkli maçtan galip ayrılan taraf 45-35 lik skorlar Dallas oldu. Hem koşu hemde pas oyunlarında etkili olan Dallasta hemen herkes çok iyi bir gece geçirdi. Ama şüphesiz ki gecenin yıldızı 24 te 15 başarılı pasta 345 yard ve 4 TD üreten ve buna ek olarak bir de koşu TD’ı yapan Tony Romo oldu. Giants Oyun kurucu Elli Manning dört çeyrekte omuzundan sakatlanıp oyunu terk etmek zorunda kalmasaydı maçta çok daha çekişmeli bir son yaşanabilirdi. Buna rağmen Manning 312 yarda ve dört TD ile göz doldurdu.

Birbirinde çekişmeli ve heyecanlı daha bir çok maça sahne olan NFL 2007 sezonu ilk haftası tüm dünyadaki football hayranlarına sıcak bir “Merhaba” oldu. Umarım bu sene bizim ligimizde çok güzel maçlarla başlar ve devam eder.