1-New England Patriots: Tek kelimeyle mükemmeller. Buffalo karşısında ki idman maçı sonrası defans kavramı olmayan Cincinnati önünde show’un devam etmesi şaşırtıcı olmaz.

2-Indianapolis Colts: Şampiyon gibi oynamaya devam. Bulundukları division NFL’in en zorlu division’u olmasına rağmen iki divisional rakiplerini deplasmanda devirdiler bile.

3-Dallas Cowboys: Bears gibi gerçekten sağlam savunmalı bir takımı ezerek yendiler. Su anda NFC’nin en iyi takimi tartismasiz onlar.

4-Pittsburgh Steelers: 49’ers karşısında alınan galibiyet güzel ama henüz çok etkili bir hücuma karşı oynamayan Steelers fikstür avantajını kullanmaya devam ediyor.

5-Green Bay Packers:
 Bu takımda bu savunma oldukça bilekleri zor bükülür. Favre hala kolejden çıkmış çocuklar gibi hevesli, arzulu. Hücumda da taşlar yerine oturmaya başladı Özellikle Donald Driver bu sene epey bir TD yapacak gibi.

6-Baltimore Ravens: Savunma iyi olabilir ama ilk devre 17-0 önde oldukları Arizona maçını bir alan golüyle kazanmaları düşündürücü. Hücum opsiyonları oldukça kısıtlı. İlerde sıkıntı çekebilirler.

7-Seattle Seahawks: İlk hafta ki tutarsız oyundan sonra Hasselbeck ve Alexander arasında ki “fake audible” anlaşmazlığı gerçekten çok kötü bir yenilgi almalarına yol açtı. Ama Seahawks hala division’in en iyi takımı gibi duruyor.

8-San Diego Chargers:
 LT kendisini toplasa iyi olacak yoksa baş aşağı gidecekler. Rivers’in istatistikleri fena değil ama Jackson dışında pas atacağı kimse olmaması yükü LT ‘nin üzerine biniyor ve sonuç hüsran.

9-Jacksonville Jaguars: Hücum çok iyi oynamasa Jags beton gibi savunmasıyla bu ligde baya ses getirecek gibi. Denver deplasmanında ki haklı galibiyet moralleri haklı olarak tavana çıkardı.

10-Tennessee Titans: Vince Young durusu, kendine güveni ve bütün hücumun oyununu bir üst seviyeye taşımasıyla izleyen herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor.  Son 9 maçlarını kazandıkları NFC South takımlarına karşı müthiş bir üstünlükleri var.  O division’dan 3 takımla daha oynayacak olmak onları epey keyiflendiriyor olsa gerek.

11-Denver Broncos: Çekirge 2 sıçradı ama 3. denemesinde betona çakıldı. Jaguar savunması resmen Bronco’lari dağıttı. Zaten 2 hafta biraz da şans yardımıyla kazanmışlardı. Böyle oynarlarlaysa işleri zor.

12-Carolina Panthers:
 Savunmanın acil olarak toparlanması gerek. Falcons gibi bir takim karşısında zar zor kazanmaları dikkat çekici.

13- Chicago Bears:
 Devin Hester punt return, kick-off return yapamazsa bu takım sayı üretemeyecek gibi. Dallas karşısında perişan olan ayılarda, QB Rex Grossman verdiği hatalı kararlar ve attığı INT’larla kendi sonunu hazırlamış oldu. Soldier Field, Bryan Griese sesleriyle inlerken, Koç Lovie Smith mesajı almış olmalı ki Griese’yi QB olarak belirledi.

14-Houston Texans:
 Aslanlar gibi oynayıp son şampiyona mağlup oldular. QB Matt Schaub ve arkadaşları WR Andre Johnson’nin yokluğunda Colts’a karşı ellerinden geleni yaptılar ama Texans tarihinde ilk kez geçen sene yenebildiği rakibi karşısında tutunamadı.

15-Tampa Bay Buccaneers: Savunma süper oynuyor ve taşlar yerine oturmuş. Hücumda da Jeff Garcia her hareketiyle ben QB’in diye bağırıyor.

16-San Francisco 49’ers: 2 haftadır kazanıyorlardı ama bu galibiyetleri meleklere ve Gore’a borçluydular. Steelers’in çelik gibi savunması karşısında Gore eriyip gitti ayni California’nın altını gibi.

17-Washington Redskins:
 Harika bir ilk yarı sonrası sınırlı hücum kapasitesi ve cidden rezil bir savunması olan Giants’a teslim olmaları kafada ciddi soru işaretleri bıraktı. Son iki haftanın yıldızı Clinton Portis resmen “0” katki yapması da moral bozucu.

18-Philadelphia Eagles:
 McNabb son 2 hafta ki suskunluğunu bozdu ve 5 TD pası atarak takımının 56 sayı atarak Detroit savunmasını rezil etmesinde bas rolü oynadı. RB Westbrook böyle oynayama devam ederse toparlanmaları çok uzun sürmez.

19-Cincinnati Bengals:  Bir takımın harika bir hücumu ama rezalet bir savunması olur mu? Bu kadar uçlarda olan bir takımdan istikrar beklemek abesle iştigal olur.

20-Detroit Lions:
 Bugüne kadar ne şöyleydiysem boşaymış. NFL gibi zorlu bir ligte 56 sayı yersen, sıralaman bundan yüksek olamaz. Tek kelimeyle rezalet oynayan “box”, McNabb’i ihya etti. Calvin Johnson’nin sakatlanması da ayrı bir can sıkıntısı.

21-Arizona Cardinals:
 Ravens gibi sağlam savunma takımı karşında devreyi 17-0 kapatıp maça ortak olmaları moral açısından önemli ama kaybetmek her zaman üzücü. QB Leinart hala güven vermiyor ve Kurt Warner ciddi sureler alırsa şaşırmamak lazım.

22-New York Giants:
 Giants bu hafta ki maçta devre arasında takım olduğunu hatırlayıp müthiş bir azim ve direnç gösterip önemli bir division galibiyeti aldı. Ancak secondary’de ki ciddi sorunlar devam ediyor.

23-Minnesota Vikings: Berbat bir hücum takımı, olmayan bir QB, olmayan WR’ler. Sonuçta yine son anda kaçırılan bir galibiyet. Bütün bu kötülüklerin arasında ki tek güzel şey, izleyenleri büyüleyen çaylak RB Adrian Peterson. Ha tabi bir de istatistik rekorları kıran Vikings defansı.

24-Oakland Raiders:  Rrrraiders kazandi. Zor oldu ama hakedilen bir galibiyet. QB Daunte Culpepper’da oyunda kaldığı surece verdiği doğru kararlar ve attığı isabetli paslarla dikkat çekti.

25-Kansas City Chiefs: Çaylak WR Dwayne Bowe baya zor bir topu yakalayıp takımının çok önemli bir galibyet almasını sağladı. Bu Chiefs için önemli çünkü RB Larry Johnson şu ana kadar 3 maçta ortalama 50 yard top taşıyamadı. QB sorununu en ciddi bicimde hisseden Chiefs, savunmasının performasıyla galibiyete uzandı.

26-New York Jets: Yuhalamalar, acımasız eleştiriler, şanssız bir sakatlığa rağmen QB Chad Pennington takımını sürükledi. AFC East’de olduklarına göre 2.ligin en güçlü adayı olduklarını ispat ettiler.

27-Cleveland Browns:
 Ahh son saniye de o alan golü kaçar mi? Yoksa Oakland’in “muhtesem” hücumunu 27 sayıda tutan Browns galibiyeti kutluyor olacaktı.

28-New Orleans Saints:
 NFL severler iyi bilir. Bu takımın lakabı yıllarca New Orleans Aints idi. Geçen sene ki tarihi sezondan sonra Saints gene gerçek kimliğine dönmek üzere. QB Drew Brees şaşkınları  oynamaya devam ediyor. Sadece son quarter’da 3 INT yaparak takımın yenilgisini hazırladı. RB Deuce McAllister’in dizinden sakatlanıp sezonu kapatmasıyla Saints’in bu sezon ki kaderini belirlenmiş gibi.

29-St.Louis Rams: Ne övgüler yağdırmıştım bu hücuma. Şuna kadar ki performans tam bir rezalet. Gecen senenin en “underrated” QB’i Marc Bulger, insanüstü gücüyle ortalığı yakıp yıkan bir SJ, süper bir WR Terry Holt. Her türlü malzeme var ortada helva yok. Savunma ise zaten evlere şenlikti, daha beter oldu. Suçlular ayağa kalksın!

30-Miami Dolphins: Sadece Ronnie Brown’la anca bu kadar. Trent Green’de kaderine razı, 2-3 sack’e alışmış gibi. Her şeye rağmen AFC East’de olmaları sıralamada sonuncu olacakları anlamına gelmiyor.

31-Buffalo Bills:
  J.P.Losman sakatlandı çıktı. Sanki oyundayken çok katkısı vardı. Lee Evans gibi bir WR hala 10 yardlik bir receive yapamıyorsa Buffalo bu sene biraz zor maç kazanır.

32-Atlanta Falcons:
 Söylenecek fazla bir şey yok. İlk 10 maçta galibiyet alırlarsa mucize olur. Bence Joey Harrington piyano çalsa hem kendine hem takımına daha fazla katkı yapar. Gözler bundan sonra Byron Leftwich’e çevrildi.