Pazar ve Pazartesi günü oynanan karşılaşmalarla geride bıraktığımız 3. Haftada yine birbirinden heyecanlı anlar ve bol skorlu maçlar izledik. Haftanın genel durumu ve maç skorları ise şöyle oluştu :

23 Eylül 07 Pazar St.Louis Rams 3- Tampa Bay Buccaneers  24, San Diego Chargers 24 – Green Bay Packers  3, Miami Dolphins 28- New York Jets 31, Arizona Cardinals 23- Baltimore Ravens 26, Indiana Colts 30 – Houstan Texans 24, Detroit Lions 21- Philadelphia Eagles 56, Minnesota Vikings 10- Kansas City Chiefs 13, Buffalo Bills 7-New England Patriots 38, San Francisco 49ERS 16- Pittsburg
Steelers 37, Cleveland Browns 24- Oakland Raiders 26, Cincinnati Bengals 21- Seattle Seahawks  24, Jacksonville Jaguars 23- Denver Broncos 14 ,New York Giants 24 -Washington Redskins 17, Carolina Panthers 27- Atlanta Falcons 20 ,Dallas Cowboys 34- Chicago Bears 10

24 Eylül 07 Pazartesi Tennessee Titans 31- New Orleans Saints 14

Brett Favre’lı GreenBay bildiğiniz gibi lige müthiş bi giriş yapmış ve Favre’dan üst üste rekorlar gelmişti. Favre rekorlarına bu hafta bir yenisi daha ekledi. Attığı 3 td pasıyla , daha önce Dan Marino’ya ait olan en fazla td pası atma rekoruna (420) ortak oldu. Zaten bu rekoru kırması beklenen Farve 3. Haftada bunu gerçekleştirerek, 37 yaşında olmasına rağmen futbola ne kadar aç olduğunu bir kez daha herkese göstermiş oldu. Chargers’a karşı 28/45 ile 369 yard ve 3 td ile oynayan Favre maçı kazanırken Packers’ın her zamanki gibi en büyük kozu oldu. GreenBay maçı 31-24 ile kazanırken galibiyet serisinide sürdürmüş oldu. Chargers ise hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Geçen sezonun en iyi takımlarından biri olan ve bu sezon şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan Chargers’ın yıldız oyuncusu LT bu maçıda sadece 22 kez taşıdığı topla takımına 62 yard kazandırarak bitirdi. Bu sezon yalnızca 1 td atabilen LT bakalım ileriki haftalarda toparlanıp, geçtiğimiz sezonki performansına ulaşabilecek mi?

Ligde şu ana kadar oynanan iki hafta sonunda galibiyeti olmayan New Orleans Saints, Tennessee Titans karşısında da tutunamadı ve kötü gidişine devam etti. Saints oyunkurucusu  Drew Brees’in attığı 4 interceptions pas ( hiç td pası atmadı ) aslında maçı özetlemeye yetiyor. Brees’in kötü performansına her ne kadar kısa mesafeden 1’er yardlık 2 td bulsada toplamda sadece 15 yardda kalan Reggie Bush’da eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Titans da ise oyunkurucu V.Young 14/22 ile takımına 164 yard ve 2 td kazandırdı. Ayrıca 5 kez koştuğu topla takımına 21 yard daha kazandırdı. Titans defansında ise linebacker Keith Bullock yaptığı 3 interceptions ile takımı adına çok iyi bir iş çıkardı. İlk iki haftada ligin en iyilerinden olan Dallas Cowboys, bu çıkışını geçtiğimiz senenin superbowl finalisti Chicago Bears karşısında da sürdürdü. Ligin en iyi defanslarından birine sahip olan Bears karşısında,Romo’lu Dallas maçtan 34-10 galip ayrılan taraftı. Romo yine takımını sırtladı 22/35 ile 329 yard ve 2 td kazandırdı. Ayrıca 8 kez buluştuğu topla takımına 145 yard kazandıran Terrell Owens’da galibiyette büyük rol oynadı. Bear cephesinde ise toplam hücum 239 yardda kalınca galibiyet almak imkansız oldu.
Tabi ki bunda en büyük pay Rex Grossman’a ait. 15/32 ile sadece 195 yard kazandıran oyunkurucu bunun yanında 3 interceptions pası attı ve hiç touchdown pası atamadı. Ayrıca 3 kez sack olan Grossman gerçekten kötü bir gece yaşadı.

Ligin en büyük şampiyonluk favorisi olan Patriots ise Buffalo Bills karşısında rahat bir oyunun ardından 38-7 üstün ayrıldı. Brady takımına 23/29 ile 311 yard ve 4 td kazandırdı. İlk iki haftada oldukça etkili olan Moss’da takımına 5 kez buluştuğu topla 115 yard ve 2 td kazandırdı. Moss-Brady ikilisi ilerleyen haftalarda da başka takımların canını yakacak gibi görünüyor. Geçtiğim sene zaman zaman aksayan Pats savunmasıda bu maçta mükemmel bir oyun çıkardı ve rakibine sadece 193 yard izni verdi. İlk çeyrek dışında da rakibine sayı attırmadı.

İlk iki maçını kaybeden Giants, ilk iki maçını kazanan Washington Redskins ile rakip sahada karşılaştı. Kötü gidişe dur demek isteyen Giants maçtan 24-17 galip ayrılarak  biraz olsun umutlandı. İlk iki maçta oldukça eleştirilen Giants savunması rakibi sadece 260 yardda tuttu. Ayrıca maçın son dakikası içerisinde skor 24-17 durumundayken Giants savunması goal line’da Redskins koşucusu Ladell Betts’i son iki haklarında durdurarak takımlarına maçı kazandırdılar.

İlk iki haftada oynadığı karşılaşmaları kazanan iki takımın mücadelesinde bu kez kazanan Pittsburgh Steelers oldu . 49ers karşısında özellikle maçın son çeyreğinde hücumda gösterdiği performansla maçı alan Steelers’da defans ise her zaman ki iyi oyununu sürdürdü ve rakibini 289 yardda tuttu. Bu sezon lige iyi bir başlangıç yapan Steelers oyunkurucusu Ben Roetlisberger 3 haftada oynadığı karşılaşmalarda 6 td pası atıp sadece 1 kez interceptions pası attı. Aynı dönemde geçtiğimiz sezon 5 interceptions pas atıp hiç touchdown pası atamamıştı. Big Ben’in bu performansı superbowl’a giden yolda taraftarlarına umut veriyor.

3. haftaya girerken ligde galibiyeti olmayan ekiplerden biri olan Philadelphia Eagles kendi evinde lige 2-0 ile başlayan Detroit Lions’ı 56-21 ile geçti ve ilk iki haftanın kötü izlerini bir bakıma silmiş oldu. Mükemmel bir maç oynayan D.McNabb  21/26 ile 381 yard ve 4 td kazandırdı. McNabb’e koşucu Brian Westbrook 14 kez taşıdığı topla 110 yard ve 2 td kazandırarak eşlik etti. Pas oyunlarında da oldukça etkili olan Westbrook 5 kez buluştuğu topla takımına 111 yard ve 1 td kazandırdı. TE Kevin Curtis’de 11 kez buluştuğu topla 221 yard ve 3 td kazandırdı. Detroit tarafında ise aslında hiçte kötü olmayan bir oyun çıkartan oyunkurucu Jon Kitna’nın performansına ayak uyduran çıkmayınca ve  bunun yanına kötü savunmada eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kitna maçı 29/46 ile 446 yard ve 2 td ile tamamladı. 1 interceptions pası atan bu Kitna’nın bu çabası farkın açılmasına engel olmadı.

 

Yazan: Kaan Ekemen