New Orleans Saints @ Tampa Bey Buccaneers

İki takımda lige kötü bir başlangç yaptı ve divison rakipleri karşısında sezonun ilk galibiyetini almaya çalışacaklar. Pre-season sonrası çıktıkları ilk maçlarda ofansif olarak sahaya pek bişey koyamayan iki takım arasında kuşkusuz NO Saints kadrosunda bulundurduğu yetenekler düşünüldüğünde bir adım önde duruyor. TB Buccanners’da QB J.Garcia ve RB C.Williams hafta boyunca sakatlıklarauğraştılar. Çaylak sezonunda harikalar yaratan fakat geçen sene pek varlık gösteremeyen C.Williams’ın forma giyememesi muhtemel. TB Buccanners’ın yine en güçlü tarafı LB Brooks önderliğindeki defansı olacak. Maçın daha çok No Saints hücumu ile TB Bucs defansı arasında geçmesini bekliyorum. Topa hakim olanın kazanacağı bir maç gibi gözüküyor. NO Saints bir adım önde.

NO Saints -3.5

Houston Texans @ Carolina Panthers

CAR Panthers en son son final oynadığı 2003 sezonunda ilk iki maçını kazanmıştı. HOU Texans’ın tarihinde 2-0’lık bir başlangıç yok. İki takımda geçen hafta defansif olarak çok iyi işler yaptılar ve ligin en iyi koşucuları S.Jackson ve L.Johnson’ı 100 yard altında tuutular. CAR Panthers zaten koşu savunmasıyla ünlü bir takım. Rakiplerini yenerken onları tek yönlü hücuma zorlayıp hata yapma risklerini artırıyorlar. HOU Texans ise 3 senedir defansa yaptığı yatırımların meyvesini toplamaya başlamış gibi gözüküyor. Geçen sezon R.Bush ve V.Young’ın yerine seçtikleri M.Williams profesyonel kariyerinin en iyi maçını keçen hafta KC Chiefs karşısında oynadı. 2 sack ve 1 TD ile oynayan M.Williams güçlü Texans DL’ının yine en büyük gücü olacak. Diğer tarafta ise pro-bowler J.Peppers ve S.Smith yer alıyor. Defansta denk gözüken takımlar arasında ofansif olarak CAR Panthers bir adım öne çıkıyor. Geçen sezon evinde 4-4 giden CAR Panthers’ın sezona taraftarı önünde iyi bir başlangıç yapacağını düşünüyorum. Düşük skorlu bir maç olması beklentilerim arasında.

CAR Panthers -6.5

Kansas City Chiefs @ Chicago Bears

Iki takımda geçen hafta ofansif olarak çok başarısız oldu. NFC şampiyonu CHI Bears’da QB R.Grossman her zamanki gibi eleştirilerin odak noktasıydı. Grossman geçen sezon takıma Superbowl oynatmsaına rağmen ben dahil kimsenin güvenini kazanmış değil. Geçen sezon takımın yükünü muhteşem defansı ve T.Jones çekti. T.Jones artık takımda değil. C.Benson’da ilk starter maçında pek etkili gözükmedi. Durum böyle olunca CHI Bears hücumunda yük R.Grossman’ın omuzlarına biniyor ve beraberinde hatalar geliyor. Iki Takımda bu maça asılacaktır. NFC şampiyonu güçlü savunmasıyla yine bir adım önde ve maçı kazanmaya yakın taraf. Fakat düşük skorlu geçemesi beklenen bir mücadelede KC Chiefs’e 10 sayı üzerinde fark atabileceklerini pek sanmıyorum. CHI Bears hala geçen senenin kredisini kullanıyor fakat T.Jones’suz henüz fazla etkili olmuş değiller.

KC Chiefs +12.0