Dallas Cowboys

Önemli Transferler
o   FS Ken Hamlin (SEA)
o   OL Leonard Davis (ARI)
o   QB Brad Johnson (MIN)

Önemli Kayıplar
o   OL Marco Rivera (?)
o   DE Kenyon Coleman (NYJ)
o   QB Drew Bledsoe (Ret)

Bill Parcells ile 4 sezonu bir playoff galibiyeti bile alamadan kapatan DAL Cowboys bu sezon yoluna SD Chargers’ın eski defans koçu Wade Phillips ile devam edecek. Geçen sezonun en iyi pas hücumlarından birine sahip olan DAL Cowboys T.Owens ve T.Glenn’li kadrosuyla yine bu klasmanda yukarıya oynamaya aday. Geçen sene pas defansında yaşanan sorunu ise Wade Philips SD uyguladığı blitz şemalarıyla çözmeye çalışacak. J.Jones sahanın ortasında, M.Barber da kısa mesafeli pozisyonlarda takımı taşımaya devam edecektir. T.Romo son wild-card maçında yaptığı hataya kadar geçen sezon genelinde oldukça iyi gözüktü. Playoff’ta tecrübe biraz ön plana çıkıyor. Dallas’ın yeni bir koçu ve henüz çaylak sayılan bir oyun kurucusu var. Yine Playoff’a kalmaları sürpriz olmaz ama Playoff galibiyeti için sezonu beklemek daha doğru olur kanısındayım.

Philadelphia Eagles

Önemli Transferler
o   LB Takeo Spikes (BUF)
o   QB Kelly Holcomb (BUF)
o   WR Kevin Curtis (STL)
o   DT Montae Reagor (IND)
o   QB Kevin Kolb (Draft)

Önemli Kayıplar
o   WR Donte Stallworth (NE)
o   QB Jeff Garcia (TB)
o   DT Darwin Walker (BUF)
o   LB Dhani Jones (NO)

Cowboys gibi geçen sezonun en iyi pas hücumlarından Eagles bu sezon önemli bir kozu Stallworth’u NE Patriots’a kaptırdı. Fakat STL Rams’in T.Holt ve I.Bruce’un gölgesinde kalan yetenekli WR’si K.Curtis’i transfer etti. Seviye olarak bir basamak aşağıya inmiş gibi gözüksede D.McNabb’in sağlıklı kalması halinde Eagles ofansı yine oldukça can yakabilir. Fakat McNabb sakatlanırsa bu sefer arkasında takımı J.Garcia tecrübesinde taşıyabilecek bir oyuncu yok. Eagles’ın bu sezon ki başarısı biraz McNabb’in omuzlarında duruyor. Geçen sezon koşu defansı sıkıntılı olan Eagles bu açığı kapatmak amacıyla Buffalo Bills’den pro-bowl seviyesinde bir oyuncu olan Takeo Spikes’ı transfer etti. Trotter ve Spikes bu sezon Eagles’ın koşu oyunlarına cevabı olacak. Eagles hücumu McNabb ve Westbrook’a oldukça bağımlı. Bu ikilinin bozulmaması durumunda division liderliği için pek engel görülmüyor. Benim NFC East’te kişisel favorim PHI Eagles.

New York Giants

Önemli Transferler
o   RB Reuben Droughns (CLE)
o   LB Kawika Mitchell (KC)
o   QB Anthony Wright (CIN)
o   K Lawrence Tynes (KC)
o   CB Aaron Ross (Draft)
o   WR Steve Smith (Draft)

Önemli Kayıplar
o   RB Tiki Barber (Ret)
o   OT Bob Whitfield (Ret)
o   OT Luke Petitgout (TB)
o   LB LaVar Arrington (?)

NY Giants kuşkusuz yıldız koşucusu T.Barber’ı çok özleyecek. CLE’dan alınan müzmin sakat Droughns ve(ya) genç B.Jacobs tabi ki T.Barber’ın yerini doldurmayacak. OL’dan ayrılan Whitfield ve Petitgout’un yoklukları da cabası. E.Manning soyadına yakışır performansı henüz sergileyebilmiş değil. NY Giants ofansı geçen seneye nazaran oldukça güç kaybetti. Defansta ise ekibin bir yaş daha yaşlanması dışında pek bir değişiklik yok. NY Giants’ın bu sezon playoff’a kalabileceğini çok düşünmüyorum. WAS Redskins ile son iki sırayı paylaşmaları muhtemel.

Washington Redskins

Önemli Transferler
o   LB London Fletcher-Baker (BUF)
o   CB Fred Smoot (MIN)
o   S LaRon Landry (Draft)

Önemli Kayıplar
o   K John Hall (?)
o   S Adam Archuleta (CHI),

WAS Redskins geçen sezon ofansif olarak yatırım yapmıştı. Bu sezon ise offseasonda bir önceki sezona nazaran çok kötü performans sergileyen defansını toparlama yoluna gitti. Özellikle LaRon Landry pre-season maçlarında gösterdiği performansla ne kadar önemli bir oyuncu olabileceğini gösterdi. MIN Vikings’den alınan Smoot ise ligin oldukça etkili CB’lerinden. Geçen sezon sakatlanan C.Portis’in yerine oynayan Betts oldukça etkiliydi. Bu sezonda C.portis sağlıklı kalabilse bile artık yükün bir kısmını Betts ile paylaşacaktır. WR kadrosu zaten Randle El, S.Moss ve B.Lloyd ile oldukça geniş bir derinliğe sahip. Geçemn sezonun sonuna doğru C.Cooley’de TE pozisyonundal oldukça etkili oldu. Hücumda soru işareti olan tek konu J.Campbell’in performansı. Defans koçu Gregg Williams’ın son transferlerle yüzü artık gülüyordur diye düşünüyorum. 2 sene önce ligi top3’de bitiren defans geçen sezon tel tel döküldü. Ünlü koç yine Playoff ayarında bir defans yaratabilirse WAS Redskins, PHI Eagles ve DAL Cowboys’un favori olduğu NFC East’te sürpriz yapabilir.

Sıralama Tahmini
1.   PHI Eagles
2.   DAL Cowboys
3.   WAS Redskins
4.   NY Giants