Sezonun 10. Haftası geride kalmışken NFL’e bakarak her mevkide bana göre yılın en iyisini, hayal kırıklığını, sürprizi ve çaylağını sizlerle paylaşacağım.  İlk yazı ofansla ilgili, ikinci yazı ise defansla ilgili olacak. Special Teams ise iki yazıda da bazı kategorilerde bulunacak. Ofanstan başlayalım…

Quarterback:

En iyisi : Tom Brady; Yeni receiverlarıyla Tom Brady gerçekten inanılmaz işler yapıyor TD rekorunu kıracak gibi gözüküyor.

Hayal Kırıklığı: Steve McNair; Bir ofans ancak bu kadar kötü oynayabilir ve yönetilebilir. Burada tabi McNair kadar playcallingi üstlenen Brian Billick’in de etkisi var.

Sürprizi:  Derek Andersen; Bir anda büyük etki yaratan bu QB geçen seneye göre çok sade, risksiz ve başarılı oyunuyla Browns’u playofflara taşıyabilir.

Çaylağı: Trent Edwards; Zaten başka seçeneğim yoktu ancak Jamarcus Russell’ı dört gözle bekliyoruz sanırım 1-2 hafta içinde sahalarda göreceğiz.

Running Back:

En İyisi: Adrian Peterson; Mükemmel bir çaylak senesi geçiren Peterson daha 9.hafta sonunda  1000 yardı aşarak ve bir maçta koşulan en fazla yard rekorunu kırarak(296) burada bulunmayı hak ediyor. Bu haftaki maçta dizinden sakatlandı umarım ciddi bir şey değildir.

Hayal Kırıklığı: Frank Gore; Geçen yılın NFC rushing lideri bu yıl top oynamamaya kararlı gözüküyor.

Sürprizi: LenDale White; Buraya White’ı koymamın nedeni sezon başında aşırı kilolarının ve sorumsuz tavırlarının Nfl kariyerini bitireceği söylenen birinin Travis Henry gibi birinin yerini doldurması.

Çaylağı: Adrian Peterson

Wide Receiver:

En İyisi: Randy Moss ( Patriots’a geldiğinde “I’ll tear this league apart.” Demişti ve her hafta bu dediğini gerçekleştiriyor.

Hayal Kırıklığı: Santana Moss (Probowl ayarında bir receiver nasıl bu kadar kötü olabilir bir sene içinde gerçekten anlamak çok güç)

Sürprizi: Braylon Edwards( Aslında sürprizi kelimesinde fazla uygun olmuyor, 3.yılında ve tam da receiverların patlama yapması beklenen bir yılda ancak sanırım kimse ondan bu kadar TD beklemiyordu.) Wes Welker – Brandon Marshall da buraya düşünülebilir.

Çaylağı: Dwayne Bowe ( Son haftalarda fazla gözükmesede ilk başlarda yaptığı etki onun adını buraya yazdırmaya  yeter bence.

Tight End:

En İyisi: Antonio Gates; Bir yorumcunun dediğinden alıntı( John Madden olabilir hatırlamıyorum): O ligdeki en iyi receiverlardan biri ve kesinlikle en iyi tight end.

Hayal Kırıklığı: Algie Crumpler; Vick’in favorisi bu yıl fazla pas alamıyor, ilk TDsine 10. Haftada kavuştu.

Sürprizi: Owen Daniels; Texans’ın yükselişindeki en önemli faktörlerden biri.

Çaylağı: Greg Olsen; Yine fazla seçenek olmayan bir mevkide yapılabilecek en uygun seçim Chicagonun son haftalarda sorumluluk almaya başlayan oyuncusu Greg Olsen.

O-Line:

En İyisi: Dallas Cowboys; Dallas line’ı Romo’yu korumakta ve aynı zamanda koşu oyunlarında blok yapmakta çok başarılı.

Hayal Kırıklığı: St. Louis Rams; Önemli oyuncularını sakatlıklara kurban vermeleri buna etken oldu.

Sürprizi: Houston Texans; Geçen yıl David Carr’ın yerden kalkamadığı Houston maçlarından sonra Matt Schaub’u o line’ın arkasında bu kadar rahat görebilmek gerçekten takdire değer bir gelişme.

Returner

En İyisi: Devin Hester – Leon Washington

Hayal Kırıklığı: Ted Ginn Jr.; Hester’ın etkisiyle 9. Sıradan seçilen Ted Ginn, performans olarak Hester’ın yakınından bile geçemiyor.

Sürprizi: Josh Cribbs

Çaylağı: Yamon Figurs