SEA Seahawks @ DAL Cowboys

Amerikalıların geleneksel hindi gününde bu akşam 3 maç oynanacak. DET Lions ve DAL Cowboys bu günlerde izlemek durumunda olduğumuz takımlar biliyorsunuz. SEA @ DAL ile ilgili yorumlarımı sizle paylaşmaya çalışacağım.

Amerikanın takımı olarak bilinen DAL Cowboys, son yıllarda şükran gününde sevenlerini pek yanılmadı. Şükran günlerinde Public tarafından çokça tercih edilen bir takımdır DAL Cowboys. Bu maçında mutlak favorisi. Bürolar tercihi dağıtmak adına bu maçın handikapını olması gerekenin çok üzerinde açmışlar.

İki takımda kötü günler geçirdi. SEA Seahawks nihayet M.Hasselbeck, B.Engram ve D.Branch gibi yıldızlarını bir araya getirmeyi başardı. Geçen hafta WAS Redskins karşısında da koşu oyunlarında oldukça etkili gözüktüler.

Diğer tarafta ise DAL Cowboys, T.Romo’nun dönmesinin ardından iki önemli galibiyet aldı. DAL Cowboys’un playoff ümitlerini devam ettirmesi için maç kaybetme lüksü yok. Kendi division’ında NY Giants liderliği garantilemek üzere olduğu için Wild-Card yarışında tün NFC South ve WAS Redskins ile çekişiyor.

DAL Cowboys’un bugün yapılacak maçı kazanmasını bekliyorum. Maç Fox Sports’tan da 23:15’ten itibaren canlı yayınlanacak. İlk başta belirttiğim sebeplerden dolayı tercihim SEA Seahawks olacak. -3 civarında açılması gereken handikap -12,5 olarak belirlenmiş. 10 sayı civarı averajı kabul ediyorum

SEA Seahawks +12,5

TEN Titans @ DET Lions

Yine Fox Sports ekranlarından yayınlanacak günün erken maçında geçen hafta ilk yenilgisini alan TEN Titans, bu haftaya kadar hiç galibiyet alamayan DET Lions ile karşılaşacak.

Geçen hafta TEN Titans ile ilgili olarak çok ümitliydim. Maçın başında da 17-0 öne geçince bir an heveslendim. Fakat 17 sayı öne geçtiği maçın sonucunda 18 sayı farkla yenilen DET Lions’a hiç güvenim kalmadı. Geçen hafta karşılaştıkları TB Bucs hem deplasmanda zayıf bir takımdı, hem de 2 senedir yükü taşıyan koşucularından yoksunlardı. Bu hafta ise karşılarında sapasağlam bir TEN Titans takımı olacak. TEN Titans’ın maçı koşu oyunu ile domine edeceğini düşünüyorum. Bugüne kadar ortalama 30 sayı yiyen DET Lions TEN Titans koşu hücumunu durduramayacaktır. TEN Titans savunmasınında ligin en az sayı yiyen ekiplerinden biri olduğunu düşünürsek, 11 sayılak handikapın kapanacağını öngörüyorum.

TEN Titans -11

ARI Cardinals @ PHI Eagles

Bugünün son maçı Cardinals ile Eagles arasında oynanacak. Eagles geçen hafta deplasmanda BAL Ravens’dan fark yiyerek playoff umutlarını yitirdi. ARI Cardinals’ın bugün galibiyet ile ayrılması division şampiyonluğunu garantilemesini sağlayacak.

PHI Eagles taraftarı önünde sezonun son haftalarına girilerken kendini affettirmek isteyecektir. Geçen hafta ikinci yarıda McNabb’in yedeğe alınması PHI Eagles kanadında işlerin biraz karışık olduğunun göstergesi. McNabb’in bu maça başlaması bekleniyor.

Diğer tarafta ARI Cardinals, biraz da fikstür avantajı ile oldukça iyi bir durumda. İstatistiklere bakıldığında PHI Eagles’a karşı üstün gözüküyorlar. Fakat zayıf divisiona rağmen aldıkları 4 malubiyetin ikisi NFC East takımına karşı alındı (WAS ve NYG). DAL Cowboys’u ise kendi evlerinde uzatmalarda yenmeyi başardılar. Açıkçası Cardinals’ın bu maçı kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Eğer playoff’a kalmayı başarırlarsa muhtemelen bir NFC East veya NFC South takımı ile karşılaşacaklar. Onlar için çok uygun bir playoff hazırlığı bu maç.

Ayrıca yine ARI Cardinals’ın ofansif ve defansif istatistikleri sebebiyle bu maçın OVER olmaya aday bir maç olduğunu düşünüyorum. PHI Eagles kendi evinde ARI Cardinals’a maçı OVER’a götürecek sayıyı bulacaktır.

ARI Cardinals +3
OVER 47