GLENDALE, Ariz. — Kurt Warner tekrar Super Bowl’a gidiyor, ve yakın bir zamanda işi bitmiş olarak bakılan 37 yaşındaki oyunkurucu için oldukça güzel bir yolculuk.

Warner önceki Pazar günü ligde yılların şakası haline gelen Cardinals takımının beklenmedik playoff serisinin son aşaması olan NFC şampiyonluk maçında Philadelphia’ya karşı Arizona’nın 32-25’lik galibiyetinin mimarıydı.

St. Louis Rams’in “Turf’teki En İyi Gösteri”sinin öncüsü olarak 1999 ve 2001 sezonları olmak üzere iki kere Super Bowl’da oynayan Warner’ın sakin liderliği ve yaşlanmayan kolu belki Arizona’nın NFL’in derinliklerinde tırmanışının en büyük nedenlerinden biri.

Warner son karşılaşmada üçü olağanüstü Larry Fitzgerald’a olmak üzere dört touchdown pası attı. Ama en büyük pası çaylak Tim Hightower’a attığı sekiz yardlık middle screen pastı. Hightower topla birlikte goal line’ı geçti ve maçın bitimine 3 dakika kala Cardinals’ı tekrar öne çıkardı.

Bu oyun Eagles 18 sayı geriden gelip 25-24 öne geçtikten sonra dördüncü çeyreğin 8 dakikasını yiyen 14 oyun 72 yardlık bir serinin sonunu getirdi.

Warner 28 denemede 21 başarılı pas ile 279 yard aldı ve sıfır pasarası yaptı. Sahadan çıktığında ise eşi Brenda’ya sarıldı.

Daha sonra yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını durduramadı.

“[Brenda] Başından beri benimle olan sayılı kişilerden biri,” diyen Warner “Müthişti. Büyük bir neşeydi, birbirimize söylemek… inanılmazdı. Bu anı paylaşmak isteyeceğim başka kimse yok.” diyerek devam etti.

Bu galibiyet Atlanta’ya karşı alınan 30-24 wild card galibiyeti ve Carolina’da 33-13 biten şaşırtıcı division playoff’larının devamında geldi.

“Bu sezon mücadelelerimiz vardı ve sanıyorum kimse playoff’lara gelirken neyi bekleyeceğini bilmiyordu,” dedi Warner. “Ama bir grup oyuncunun bir araya geldiğini ve birbirlerine inandığını, gerçektende kimsenin bizden beklemediği bir şeyi yaptığını gördüm.”

Deneyimli oyun kurucu Kurt Warner üç konferans şampiyonluk maçında çok iyi performans sergiledi.
Sezon     Rakip     Sonuç     Passer rating
2008         Eagles          Galibiyet         145.7
2001         Eagles          Galibiyet         94.5
1999         Buccaneers  Galibiyet          56.2

 

Yazan: Efe Cem Elçi