PHILADELPHIA (AP) – Köpek dövüştürmek suçundan dolayı çarptırıldığı hapis cezasına çarptırılıp cezasını tamamlayan Michael Vick, Eagles formasıyla Jacksonville maçında yarı dolu tribünlerin karşısına çıktı.

Bazı çirkin protestolarında olduğu maçta Vick, dört pas denemesinin dördünde de başarılı olarak takımına 19 yard kazandırdı. Ayrıca koşu ile de takımına bir yard kazandırarak halen bir koşu tehdidi de olduğunu hatırlattı.

Eagles’ın 33-32 kazandığı hazırlık maçı sonrasında duygularını dile getiren Vick “Böyle sıcak bir şekilde karşılanmak çok şaşırıtcı ve mutluluk verici. Kalabalığı memnun etmek istedim ama aslında pek de iyi oynamadım.” dedi.

Philadelphia’nın maçı David Akers’ın son saniye alan golü ile kazanmasına rağmen tüm gözler Vick’in üstündeydi. Takımın head koçu Andy Reid’de Vick’i oyuna sokmak için fazla beklemedi. Üç kere Pro Bowl seçilmiş oyun kurucu ikinci oyunda taraftarların alkışları ile sahaya çıktı.

Koç Reid konuyla ilgili “Herkes mutluydu ve bunu görmek güzel. Vick’de sahada iyi işler yaptı.” dedi. Her ne kadar Vick’i protesto edenler olsa da bazı taraftarlar Vick oyundan çıktıktan sonra “Vick’i istiyoruz” diye tezahürat bile yaptı.

3 Aralık 2006’dan beri Amerikan futbolu oynamayan Vick sadece 6 oyun sahada kaldı ve sahada oyun kurucu ve wide receiver olarak görev yaptı.

Şuanda kondisyonu üzerinde çalıştığını ve sadece yüzde 70’inde olduğunu söyleyen Vick “Sadece takımının kazanmasına yardımcı olmak istiyorum, bunun için elimden ne geliyorsa yapacağım dedi.”