Associated Press — Maçın devre arası geldiğinde bütün stad tek bir konuyu konuşuyordu: Michael Vick artık bir Eagles oyuncusuydu.

Artık New England Patriots ile Perşembe akşamı oynanan hazırlık maçı kimsenin umrunda değildi. Çoğu taraftar için önemli olan tek şey rezil olan oyunkurucunun takımlarına katıldığıydı.

Philadelphia Eagles kısa mesajla duyurmadan kısa bir süre önce Vick’in menejeri Joel Segal imzaladıklarını teyit etti. Takım Vick ile 1 yıl + 1 yıl opsiyonlu anlaşma yaptı.

29 yaşındaki Vick bir zamanlar NFL’in en yüksek maaşlı oyuncusuydu ama 2006 yılından beri oynamıyor. Eski Atlanta Falcons yıldızı Ağustos 2007’de fesata karışmak ve köpek dövüşü organizasyonu finanse etmek suçlarından 23 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 18 ay federal hapishanede yattı. Bunların yanı sıra NFL tarafından da oyuncu hakları askıya alındı.

Lig yöneticisi Roger Goodell 27 Temmuz’da Vick’in uzaklaştırma cezasını şartlı olarak kaldırdı ve böylece bir takımla anlaşarak antremanlara ve son iki hazırlık maçına çıkmasına olanak tanıdı. Sezon başladıktan sonra Vick maçlar dışında bütün takım etkinliklerine katılabilecek ve 6. haftadan (18-19 Ekim) itibaren Goodell tarafından koşulsuz dönüş için değerlendirilecek.

Eagles Vick için süpriz bir varış noktası. Onunla ilgilenmediğini belirten 26 takımın arasında olmasına rağmen Eagles’ın tavrı McNabb’in yedeği olan Kevin Kolb’un hafta başında dizindeki bağları zorlamasıyla değişmiş olabilir. Kolb’un sakatlığı ciddi değil ve önümüzdeki hafta sahalar dönmesi bekleniyor. Eagles ayrıca veteran oyuncu A.J. Feeley’i de kadrosunda bulunduruyor.