PHILADELPHIA (AP) –  Philadelphia Eagles’ın yeni transferi oyun kurucu Michael Vick yeni takımıyla ilk idmanına Cumartesi günü çıktı.

Vick, cezasından sonra çıktığı ilk NFL idmanında yeteneklerini sergiledi. İdmanda gözüktüğü üzere, hapis cezası sebebiyle iki yıla yakın bir süredir oynamamak Vick’in kol gücünden bir şey kaybetmesine sebep olmamış.

Yedi numaralı formasını sırtına geçiren Vick, hücumla birlikte bazı drillerde yer aldı. Daha sonra bire bir, yediye yedi ve red zone hücumunda çalıştı. İki saatlik idman sırasında Vick, en çok takımın starter oyun kurucusu Donovan McNabb ile görüldü. Hatırlanacağı üzere McNabb, Eagles’ın Vick’i alması için kulis yapmıştı.

29 yaşındaki oyun kurucu sahada şans bulduğunda, attığı paslarla dikkat çekti. Bir tanesi çaylak receiver Jeremy Maclin’e olmak üzere birkaç uzun pas dahi tamamladı.

İdman sonrasında hücum koçu Marty Mornhinweg özel olarak çalışan Vick, sahayı terk eden son oyuncu oldu. Çok fazla soru yanıtlamayan Vick, kendisini çok iyi hissettiğini söylemek ile yetindi.

Vick, idmanda dördüncü oyun kurucu konumundaydı. Sadece bir tane snap aldı ve ilk pasını ortaya doğru, savunma yokken tamamladı.