Kampın ikinci günü sabahtan performans testleriyle başladı. Önce savunma takımı, sonra hücum takımı sırasıyla şu testleri uyguladı:

– 40 yard dash: İkişer kez koşuldu, iki koşunun en iyisi alındı. Fotosel bağlantısı yapılamadığı için kronometre ile ölçüldü.

– 20 yard dash: Birer kez koşuldu. 40 yardın ikinci yarısında yavaşlayan bazı oyuncular, burada daha iyi sonuçlar elde etti.

– Pro shuttle: 5 sağa- 10 sola – 5 sağa şeklinde koşulan bu ölçüm, bir kez yapıldı. Koç Kerem Ateş’in 6.02’de tamamlamasıyla, bu süreden daha yavaş yapanın anında kamptan gönderilmesi kararlaştırıldı; ancak böyle bir oyuncu çıkmadı.

– Bench press: Değişik kilolarla uygulandı, düzgün yapılmayan tekrarlar sayılmadı.

– Long jump: İki ayak yanyana öne doğru uzun atlama.

– Vücut ölçümleri: Boy, kilo, vs. ölçüleri alındı.

Testleri yapmak çok uzun zaman aldı, birazı son güne kaldı. Öğleden sonra Edirne’de yapılan softbol turnuvası finali ve ödül törenine seyirci olarak katıldık. Bayan sporcuları gönülden destekleyen millilerimiz, bir süre sonra bu aktiviteden sıkıldılar. İngiltere takımı İsviçre’yi Mercy Rule ile (mat gibi birşey) 15-0 dağıtınca, akabinde kamyonet yüküyle dağıtılan ödüllerden sonra idmanımız başladı. İlk günkü I-formation oyunlarının tekrarıyla beraber yeni spread oyunları da gösterildi. Softbol turnuvasının yapıldığı çok düzgün ve güzel sahada yapılan idman, o saate kadar nispeten boş geçen günün acısını çıkarırcasına etkiliydi. Cumartesi gününden kısa notlar:

– Sweep oyunumuz, dikkati yanda oturan bayan sporcular tarafından dağıtılan bir QB’nin “Strong Left Sweet Left” açıklamasıyla “Sweet” adıyla değişti.

– Savunma huddle’larında sitemiz yazarı Burak Korkmaz’ın “Swarm on 3. 1-2-3 SWARM” komutları, ilk başta herkesin İngilizce konuşmaması sebebiyle “Ney on ney?” diye karşılansa da, oyuncular kısa sürede olaya alıştı.

– Line koçu Bülent Emet’in kamptan kişisel sebeplerle ayrılmasıyla coaching staff 4’e indi.

– Cumartesi günü görsel ve yazılı basından çok ilgi gördük. Röportajlar, resimler, kayıtlar yapıldı. Bir takım arkadaşlar keşfedilip bu hayattan kurtulma amacıyla çok poz verdiler ama kameralar gidince yine boyunlar büküldü.

– Counter oyunları çok etkiliydi.

Son gün sabah yine uzun bir idman sonrası öğleden sonra kamp oyuncuları ikiye ayırılıp maç yapılacak. Olabildiği kadar nizami ölçülerde bir sahada, hakem yönetiminde yapılacak maç, uygulanan sistemlerin son kontrolünün yapılmasının yanı sıra, oyuncuların kendilerini göstermeleri için de son şansları olacak.

Yazan: Hilmi Çeltikçioğlu