SAN DIEGO (AP) – San Diego Chargers’ın oyun kurucusu Philip Rivers yüklü bir miktara sözleşmesini uzattı. Şimdi tek yapması gereken Super Bowl’u kazanmak için Eli Manning ve Ben Roethlisberger’e ayak uydurmak.

Rivers pazartesi günü San Diego Chargers ile altı yıllığına 38 milyon doları garanti olan 93 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre Rivers 2015 yılına kadar Chargers forması giyecek.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Rivers takımını şampiyonluğa taşımak için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

2004 NFL Draftı’nda, Eli Manning’in ailesi Chargers’a onu draft etmemesini rica etmiş ancak San Diego’nun genel menejeri A.J. Smith, Eli Manning’i seçmiş ve onu dördüncü sıradan seçilen Philip Rivers karşılığında NY Giants’a yollamıştı. Aynı draftta Pittsburgh Steelers, 11.sıradan Ben Roethlisberger’i seçmişti.

2004 yılında lige adım atan bu üç büyük oyun kurucudan Super Bowl’u kazanan ilk oyuncu 2005 yılında Big Ben olmuştu. İki sezon sonra Eli Manning Super Bowl yüzüğünü parmağına takarken, Roethlisberger şubat ayında ikinci yüzüğünü kazandı.

Bu üçlüden yüzük kazanamayan tek isim olan Rivers yeni kontratı sonrasında Super Bowl’u kazanmak için ekstra bir baskı hissetmediğini söyledi.

Rivers geçen sezon kariyerinin en iyi yılını geçirmiş, 34 touchdown pası atarak eski takım arkadaşı Drew Brees ile sezonun en çok touchdown pası atan oyun kurucusu olmuş ayrıca Hall of Famer oyun kurucu Dan Fouts’a ait olan takım rekorunu egale etmişti.

Philip Rivers aynı zamanda 105.5 QB rating ile sezonu tamamlamış, bu alanda lig lideri olup bir takım rekoru daha kırmıştı. Toplamda 4009 yard pas atarak takım tarihinde Fouts ile beraber 4000 yard pas atan ikinci oyun kurucu olmuştu.