MIAMI (AP) – Miami Dolphins, oyun kurucuları Chad Pennington’ın sezonu kapattığını resmen açıkladı.

Tecrübeli oyun kurucu kadroda, Salı günü Kansas City Chiefs’den henüz kararlaştırılmamış bir draft seçim hakkım karşılığında alınan oyun kurucu Tyler Thigpen’e yer açmak için yedekler-sakatlar listesine alındı.

Pennington takımının Pazar günü San Diego Chargers’a yenildiği karşılaşmada, Miami 3-0 öndeyken omzundan sakatlanıp maçı yarıda bırakmıştı. Şuanda Pennington 2005 yılından beri sağ omzundan girdiği büyük ameliyatlara üçüncüsü ekleyecek gibi gözüküyor.

2006 ve 2008 yıllarda NFL’İn en iyi geri dönüş yapan oyuncusu seçilen Pennington’ın bu sakatlığından da aynı şekilde bir geri dönüş yapıp yapamayacağı büyük merak konusu. Geçen sezon katıldığı Miami Dolphins’de üstün bir performans gösteren Pennington, MVP oylamasında Peyton Manning’den sonra ikinci olmuştu. Pennington aynı zamanda kariyerindeki 66.1% isabetli pas oranıyla, bu kategoride NFL’de tüm zamanların lideri konumunda.

Pennington’ın yokluğunda Pazar günü Buffalo Bills karşısında ligdeki ikinci yılına giren Chad Henne’nin forma giymesi bekleniyor. İlk 11’de oynama şansı yüksek olan bir diğer isim Thigpen ise geçen sezon Chiefs formasıyla 11 maça ilk 11’de başlamış, 18 touchdown pası ve 12 interception atmıştı.  Çaylak Pat White ise Dolphins’in bir diğer oyun kurucu konumunda.