Minnesota Vikings (6-0) @ Pittsburgh Steelers (4-2)

1Namağlup Vikings ünvanını korumak üzere, bu sezon evinde hiç yenilmeyen Steelers’a konuk oluyor. Geçen hafta bir başka AFC North ekibi Ravens karşısında içerde son saniyede kaçan FG ile alınan galibiyet Vikings’in bu maça yenilgisiz çıkmasını sağladı. Maçı üçüncü çeyreğin sonuna kadar önde götüren Vikings son çeyrekte Joe Flacco’yu durdurmakta oldukça zorlandı. 17 sayı farktan geri gelerek maçın bitimine 3:44dk kala öne geçen Ravens skoru korumayı başaramadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçta Vikings’in erken öne geçmesi, topu ve zamanı kontrol etmesi ve  rakibi tek yönlü hücuma zorlaması maçın kopmasına yeterli olmadı. Ravens’dan daha tehlikeli bir WR kadrosuna sahip Steelers’ın bu maçtan çıkaracağı birçok not olduğunu düşünüyorum. Vikings skora katkısı olmasada A.Peterson’un performansı sayesinde maçı kazandı. A.Peterson’ın işi ligin en iyi koşu savunması karşısında hiçte kolay olmayacak.

Steelers nihayet yıldız safety’si T.Polamalu’ya kavuştu. Polamalu ilk haftadan sonra çıktığı ilk maçta farkını ortaya koydu ve takımına bir turnover hediye etti. Maç boyunca koşu hücumu konusunda zorlanan Steelers, havadan rakibini paramparça etti. B.Roethlisberger iki farklı WR’a (H.Ward ve S.Holmes) 100 yarda üzeri pas atmayı başardı. Bu sezon evinde hiç kaybetmeyen Steelers #3 savunması sebebiyle yenilgisiz Vikings karşısına favori olarak çıkıyor.
Geçen hafta son anda yenilgiden kurtulan Vikings’in bu sfere sıçrayamayacağını düşünüyorum. Steelers Ravens gibi maçın başında farka izin vermeyecektir. Maçın ilk yarısı muhtemelen dengede gidecektir. İkinci yarıda, Steelers A.Peterson’ı durdurup baskıyı B.Favre üzerine yıkarak farkı açacaktır.

NOT: Bu mücadele FOX ekranlarından naklen yayınlanacak.

Son şampiyon evindeki galibiyet serisine devam edecektir. (PIT -4) 400 Unit

San Diego Chargers (2-3) @ Kansas City Chiefs (1-5)

Geçen hafta bir başka divison rival’ı karşısında kaybeden Chargers kötü gidişatı Chiefs deplasmanında durdurmak istiyor.
Hücumu ile ünlü Chargers geçen hafta MNF’de güçlü Broncos karşısında ikinci yarıda adeta sahadan silindi. Chargers’de en büyük problem hücum line’ında yaşanan sakatlıklar sebebiyle istikrarın sağlanamaması. Pas korumasında ciddi sıkıntı çeken Chargers P.Rivers’ın 5 kere sack’lenmesine engel olamadı. Aynı şekilde koşu oyunlarından da istediği verimi alamayan Chargers özel takımının çabasıyla oyunda  kalmaya çalıştı fakat yeterli olmadı. Bu hafta rakip şu ana kadar oynadıkları arasında en zayıfı. Son 4 maçının 3’ünden mağlubiyet ile ayrılan Chargers için bu maç dönüş noktası olabilir.

Chiefs geçen hafta Redskins deplasmanında sezonun ilk galibiyetini aldı. Bir hafta önce de evinde bir başka NFC East ekibi Cowboys’a kök söktüren Chiefs, uzatmada kaybetmişti. Geçen hafta Washington D.C. de futbolseverler sezonun en kötü maçlarından birine tanık oldular. İki takım da maç boyunca TD yapmayı başaramadılar. Sonuna kadar başa baş giden mücadelede J.Campbell yerine oyuna giren T.Collins maçın bitmesine 30sn kala kendi end-zone’unde sack’lenince oyunun sonucu belli oldu. Chiefs’ın maçı kazanmasının en büyük sebebi rakip oyun kurucu mevkiinde ki kabiliyet yetersizliğiydi. Bu hafta belkiide ligin en tehlikeli hava hücumlarından birine karşı fazla direnç göstermelerini beklemiyorum.
Chargers’ın geçen hafta favori olduğu maçta yenilmesi, Chiefs’in de underdog gösterildiği mücadelede kazanması Chargers’ın bu hafta sadece 4,5 sayı ile favori gösterilmesini sağlamış. Bu maç geçen hafta oynanmış olsaydı bu handikap 10 veya üzerinde olurdu. Chargers bu maçta silkelenip rakibine gerekli üstünlüğü sağlayacaktır.

Chargers, Chiefs deplasmanında handikapı kapatarak kazanacaktır. (SD -4,5)

Buffalo Bills (2-4) @ Carolina Panthers (2-3)

3Bills geçen haftanın sürprizini gerçekleştirerek sezona fırtına gibi giren Jets’i deplasmanda yenmeyi başardı. Bu sürprizin yaşanmasının en büyük sebebi çaylak QB M.Sanchez’in tam 5 interception’a imza atmasıydı. T.Jones ve L.Washinton ile oyunu adeta domine eden Jets’in maçı kazanacak tecrübeye sahip olmayan bir QB ile oynayamamanın cezasını ağır ödedi. Bills bu hafta da ligin en çok interception atan oyun kurucularından birine karşı oynayacak. Fakat tecrübe seviyesi çok daha farklı olacak. Geçen hafta T.Jones ve L.Washington’ı tutamayan Bills savunmasını bu hafta çok daha tehlikeli bir ikili (D.Williams, J.Stewart) bekliyor. Bills hücumu ise tamamen koşucuların eline emanet. T.Edwards bu hafta büyük ihtimalle oynamayacak. Yedek R.Fitzpatrick ile maça başlayacak olan Bills’de tek yönlü hücum oldukça sıkıntı yaratacaktır.

Panthers’da geçen hafta division rival’ı Bucs karşısında deplasmanda kazanmayı bildi. D.Williams ve J.Stewart Bucs savunmasını delik deşik etti. Öyleki J.Delhomme’un pas hücumu yapmasına fazla gerek kalmadı. Zaten 4/10 TD/INT rasyosu ile kendisinden istenen bir agresiflik değil. Bu hafta ligin en kötü koşu savunmasına karşı da benzer bir senaryoya tanık olacağız. D.Williams ve J.Stewart ile maçın kontrolünü elinde tutacağını düşündüğüm Panthers maçı farklı kazanacaktır.
Üst üste ikinci deplasmanına çıkacak olan Bills bu sefer ülkenin güneyinde, yedek QB ile maça tutunmakta oldukça zorlanacaktır.

Panthers evinde koşu oyunu ile Bills’i rahat yenecektir. (CAR -7)

San Francisco 49’ers (3-2) @ Houston Texans (3-3)

Geçen haftayı dinlenerek geçiren 49’ers ağır Falcons yenilgisinin yaralarını sarmaya çalıştı. Bu maçta özellikle sezon başından beri izlediğimiz 49’ers savunmasını mumla aratan performans tam bir hayal kırıklığıydı. Falcons’un dengeli hücumu ile rakibine karşı belirgin bir üstünlük kurduğu mücadelede 49’ers F.Gore’un yokluğunda hücum anlamında da etkili olamayınca skordaki fark oluştu. 49’ers koçu Singletary boş haftada bu maçı defalarca izleyerek yaşanan sıkıntıları minimize etmek adına takımını uyarmış olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu maçta takıma dönüş yapacak olan F.Gore ve NFL’de ki ilk maçına çıkacak Crabtree’nin katkısı da merakla bekleniyor olacak.

Texans gerçekten bu ligde hakkında tahmin yapmaktan nefret ettiğim takımların başında geliyor. Tek yönlü hava hücumu maçı iki yönde de risk altında tutuyor. Dolayısıyla maçın sonucunu tahmin etmek imkansız hale geliyor. Geçen hafta Bengals’ı deplasmanda yenerek otoriteleri şaşırtan Texans, bu sezon evinde sadece Raiders’ı yenebildi. M.Schaub iyi gününde gerçekten durdurulması çok güç bir oyun kurucu haline geliyor. Tabi ki A.Johnson ve O.Daniels’dan aldığı katkı küçümsenemez. Texans’ın tahmin edilmesi güç takımlardan biri olmasının en büyük sebebi savunması. Yıllar önce P.Manning’li Colts hücumunu ve savunmasını hatırlatmak istiyorum. Colts ligin en güçlü hava hücumuna sahipti. Fakat devamlı hava hücumu oynadıkları için hücum drive’ları kısa sürüyor, savunma maç boyunca sahada kalıyordu. Colts maçlarını yediğinden çok sayı yaparak kazanıyordu. Ne zaman ki savunmaya önem vermeye başladılar şampiyonluk geldi. Texans’da da çok benzeri bir durum var. Son senelerde draft hakkını genellikle savunmada kullanan Texans henüz bu stratejinin meyvesini yiyebilmiş değil. Dolayısıyla Texans her maç her şeyi yapabilecek bir takım konumunda.

Bu karşılaşmada da belirsizin yanında olmaktansa Singletray’in sopasına güvenmeyi tercih edeceğim. 49’ers benzer hücum tarzına sahip Cardinals ve Seahawks’ı bu sezon yenmeyi başardı. Bu maçta da sürpriz beklemek mantıklı geliyor.

49’ers Falcons maçından dersini almışsa bu maçı kazanacaktır. (SF +3)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2

Toplam D: 22 Y: 15 = 59,45%