TAMPA, Fla. (AP) – Ligde yeni sezonda şuana kadar galibiyeti bulunmayan Tampa Bay Buccaneers, defensive end’i Gaines Adams’ı 2010 draftı 2.tur seçim hakkına karşılık Chicago Bears’a gönderdi.

Dev takas Cuma günü takas yasağına dört gün kalmışken açıklandı.

Eski Clemson Tigers oyuncusu Adams 2007 draftında ilk tur dördünce sıradan seçilmiş Buccaneers ile çıktığı 37 maçta toplamda 63 tackle ve 13.5 sack yapmıştı. Adams aynı zamanda 37 maçta 2 interception yapmış ve bunlardan bir tanesini touchdown yapmıştı. Adams’ın bu performansı hayal kırıklığı olarak nitelendirilmişti.

Gaines Adams bu sezon oynadığı 5 maçta 14 tackle ve 1 sack yapmıştı. Pazar günü Carolina Panthers ile karşılaşacak olan Buccaneers’da Adams’ın boşluğunu Stylez G.White dolduracak.

Tampa Bay Buccaneers’da forma giydiği ilk iki sezondaki yüksek beklentileri karşılayamayan Adams takımının hazırlık kampının ilk gününde yeni bir sözleşmeye imza atmış ve çaylak koç Raheem Morris, Adams için “Eğer bu sezon çift haneleri sacklere ulaşamazsa, Adams hiçbir zaman beklentileri karşılayamayan bir oyuncu olarak kalacak.” demişti

26 yaşındaki yıldız defensive end hazırlık kampında Morris’in sözlerinin kendisini motive ettiğini dile getirmişti. Adams, “Bu meydan okumayı kabul ediyorum, draftın dördüncü sırasından seçilince, sizden beklenenler doğal olarak artıyor. Bu benim üçüncü yılım olacak. Artık oyunuma basamak atlatmanın zamanı geldi.” demişti.