IRVING, Texas (AP) – Üç kere Pro Bowl olma onuru yaşamış linebacker DeMarcus Ware, Dallas Cowboys ile kontratını altı yıllığına uzattı.

2015 yılına kadar kendisini Dallas Cowboys’da tutacak olan sözleşmesiyle beraber Ware, artık sacklemeye çalışacağı ligine elit oyun kurucularıyla kadar para kazanacak. Pazartesi günü imzalanan kontrata göre Ware, 6 yılda 78 milyon dolar kazanacak, bunun 40 milyon doları ise garanti durumda.

Yeni kontratı sonrasında çok mutlu olduğunu belirten Ware, “Çok iyi çalıştığımı ve bana ödenen ücreti hakkettiğimi düşünüyor. Şimdi bunların hepsi arkada kaldı, artık çalışma zamanı. Şimdi her şeyi sahada gösterme zamanı.” dedi.

1992 ile 1995 yılları arasında üç şampiyonluk kazanan ancak 12 senedir bir playoff galibiyeti dahi bulunmayan Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones, Ware’ı takımın en önemli oyuncularından biri olarak nitelendirdi.

Bu sezon kontratının son yılında bulunan 27 yaşındaki Ware 2005 Draftı’nda 11.sıradan seçilmişti. Kariyeri boyunca çıktığı 70 maçın hepsinde ilk 11 başlayan Ware, bu maçlarda 57.5 sack yapma başarısını göstermişti.

Dallas Cowboys’un bu sezon yaptığı altı maçta altı galibiyeti ve iki mağlubiyeti bulunmakta.