SAN FRANCISCO (AP) – Perşembe akşamı  San Francisco 49ers, Chicago Bears’ı 10-6’lık skorla mağlup etmeyi bildi. Maça damgasını vuran isimse attığı beş interception pası ile Bears’ın off-season’da Kyle Orton karşılığında Denver Broncos’dan aldığı oyun kurucusu Jay Cutler oldu.

Dört maçtır galibiyet yüzü göremeyen San Francisco’nun mutlaka kazanması gereken maçta eski takımına karşı saha kenarında mücadele veren Bears koçu Mike Singletary’nin yardımına 49ers RB’i Frank Gore ile Jay Cutler koştu.

Frank Gore maç boyunca 104 yard koşarak takımının tek touchdown’ını yaparken, Cutler attığı beş interception ile kariyer rekorunu kırmış oldu.

Son interception’ını maçın sonlarına doğru, Bears galibiyete 12 yard kadar yaklaşmışken end zone’da atan Cutler maç sonrası, bu maçın kariyerinin en kötü maçı olduğunu dile getirdi. Cutler, “Bizim için zor bir karşılaşmaydı. İstediğim kadar iyi oynayamadığım bir gerçek. Beş tane interception attım. Defansımızı da çok zor bir konuma soktum.” diye sözlerine devam etti.

Bears sahadan boynu bükük ayrılırken TE Desmond Clark’ı ve CB Zackary Bowman’ı sakatlık yüzünden kaybetti. 49ers cephesinde ise LB Takeo Spikes ikinci çeyrekte sol dizinden sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı.